• içişleri bakanlığı'nin yaptigi yönetmelik değişikliğiyle birlikte, 1 temmuz 2021 tarihine dek, okul servis araçlarında yaş sınırı aranmayacak.
    değişiklikten önce, 12 yaşından büyük araçlar okul servisi olarak kullanılamıyordu. şimdi aranan tek şart, aracın muayeneden geçmiş olması.
    çocukların pek çoğu servis aracından şikayet eder (özellikle minikler). boşuna değildir bu: sürekli dur kalk yapan, filtreleri kim bilir ne zaman temizlenmiş klimayla havalandirilan, kemerlerinin bir kısmı arızalı araçlarla yapılan yolculuk çok yorucudur aslında. trafikte bazen çok eski görünen servis araçlarıyla karşılaşıyor ve nasıl izin alabildiklerini düşünüyordum. artık daha sık göreceğiz bu araçları anlaşılan. yeni araçlarla bile zor olan bu yolculuk, yaşlı araçlarla nasıl olacak bakalım!
    muhtemelen, alım gücü düşük ailelerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde daha fazla kullanılacak eski araçlar. devlet, önceliğinin vatandaşını korumak olduğunu unutuyor sürekli; sermaye ilk sırada her daim! ona görevini hatırlatacak bilince sahip vatandaş sayısı da az olunca... hepimiz, duvara tutulan kırmızı ışıgi yakalamak icin zıplayıp duran kediler gibiyiz. hiç değilse kediler, oyun onlar için keyifli olmaktan çıktığında çekip gidiyor, canlarının istediğini yapıyorlar. ya biz?!
    bari çocukların güvenliği söz konusu olduğunda alınan kararların doğruluğunu sorgulasak, hatalı kararları değiştirmek için çabalasak.
    link

    --- spoiler ---

    resmi gazete’de bulunan karara göre, 2019-2020 yılları itibarıyla on iki yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda muayeneden geçmiş olması kaydıyla 1 temmuz 2021 tarihine kadar yaş sınırı aranmayacak.

    eski şartlarda 12 yaşındaki okul servisi araçları hizmet vermeye devam edemiyordu. yönetmelikteki değişiklik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap