• ikinci siniftayim ama birinci sinifin butun derslerini alttan aliyorum. sosyoloji dersindeyiz. iki section var bizimkine feride acar giriyor, digerine ayse ayata giriyor. biz ferideyi beklerken birden sinifa ayse girdi. herkes sasirdi bu kim falan filan derken malum ben hocayi gecen seneden tanidigim icin basladim ondeki iki kiza of of bu ayse cok fenadir soyledir boyledir diye anlatmaya. ondeki kizlar da hocaya caktirmadan kikirdiyolar. o sirada benim yanimda oturan ve arkadas-sevgili complicated oldugum kiz da kiskandi ve daldi ortaya:
    - kizlar arkadasimin adi nediyebilirimki 86li kizlardan hoslanir, siz de 86liydiniz di mi?
  • lise yıllarında köse olan adamın sakaldan çekilmesi , hacı sakalı olan adamın çekilmemesi.

    hacı sakalı olunca çekmediler heralde okul müdürü dinci bi kamildi sakalın okutulduğunu falan sanıp takdir etti sanırım ondan.
  • yıl 1997..
    memleketine ara sıra f-16 ile ziyarete gelen ve ilçedeki vatandaşlarının gurur kaynağı olan "pilot rüştü" nün okulun çatısını silme geçmesi. (çok çok yakından büyük bir gürültüyle)
    sonucunda da okul çatısının uçması. ders saati olduğundan okul bahçesinde öğrenci olmaması olası bir faciayı da önlemişti tabi o ayrı..
  • faşizm derecesinde milliyetçi bir ilin bir okulunda derse yeni girilmiş, öğrencilerle yeni tanışılmıştır. ingilizce şöyle güzel, öğrenirseniz şu işinize yarar, dünyanın değişik yerlerinden arkadaşlar edinebilirsiniz benzeri demeç verilir. maksat çocuklara yabancı dile karşı olumlu tutum kazandırmaktır. çocuk şöyle bir serzenişte bulunur:
    -biz şimdi ingilizce öğreniyoruz da ingilizler de türkçe öğreniyor mu?

    çocuk bu konuda aydınlatıldıktan sonra şu fantastik yorumu yapacaktır:
    -ama ben ingilizceyi öğrenirsem türkçeyi konuşamam.
    +olur mu öyle şey? ben nasıl türkçe konuşuyorum?
    -ben siz değilim.
    +hıııı (iç ses: işimiz var)
  • derste mastürbasyon yapan ortaokul öğrencisine ne yapacağını bilemeyen öğretmenin -kadın- durumu sınıf öğretmeni ile paylaşmasından sonra, sınıf öğretmenin öğrenciyi depoya indirip ifadesini alması ardından da beden eğitimi öğretmenin durumu öğrenmesi ile onun da ifade alımına yardımcı olmasından sonra öğrencinin aklında olayın babasına gidip gitmeyeceği kuşkusu... yer : bağcılar
  • bir kaç yıl önce görev yaptığım okulda öğleden sonra derse girmeyen müzik öğretmenini aramaya başlarız. telefonu kapalıdır. tüm personel seferber olmuş koca okulun her tarafında aranmaktadır. en son tuvalete bakarız. genç öğretmen hıçkıra hıçkıra ağlıyor. biliyoruz ki aşk acısı çekmektedir. biz teselli etmeye çalışırken müdür noktayı koyar:
    - oğlum gençsin yakışıklısın gitar da çalıyon. akşamları git bir yerde hem çal hem söyle de kendine gel.
  • ders arasında öğretmen, yanında öğrenciyle, o an çok yoğun olan müdür yardımcısının kapısını çalar,

    -geeel...
    -necmi hocam, bu salih bütün ders gene sınıfta gezdi durdu, beni hiç bir şekilde dinlemiyor, gücüm kalmadı artık, kızın ona!
    -tamam asiye hanım, şu an yetiştirmem gereken evraklar var, bir sonraki teneffüs gelin kızayım.
    -......
  • imam-hatip ortaokulunda öğle yemeği ve namaz arasından gelen 11-12 yaşındaki öğrenci, nöbetçi öğretmenleri olduğu için bana arkadaşını şikayet ediyor. şikayet şu: "hocam, bu şerefsiz, haysiyetsiz, din, kuran bilmez ben secdeye giderken üzerimden dombalak açıp bana namazı bozdurdu."
  • son sene özel okula geçmiştim önceki okulumdaki rahatlık vardı üstümde sakallı serbest kıyafet gittim okula. ilk tenefüs sigara içmeye çıkacaktım ki kapıda güvenlik var 'dışarı çıkmak yasak' dedi. nasıl ya dedim özel okul değil mi bura nasıl çıkamıyoruz? yasak gardeşim dedi tamam dedim yukarı çıktım bu arada elim ayağım titriyor sigarasızlıktan. merdivenlerde müdürü gördüm ve patavatsızca sordum 'hocam nerde sigara içcez?' seni öldürürüm dedi şakayla karışık bende parasıyla rezil oluyoruz dedim aynı alaylı söyleyişle. hayatımda ilk defa okula parayla gidince lafına yapmak istiyor canım sürekli. ben öyle diyince üstüme geldi adam ittirdi falan bende zaten sinirliyim ittirdim bunu düştü adam yere hocalar geldi beni sınıfa çıkardılar. derste çağırdılar beni disiplin kurulu bilmem ne diye uzaklaştırma verdiler. ailem de sonra kaydımı aldırdı iki dakka özel okulda okumanın tadına varamadım şu hayatta arkadaşlar.
hesabın var mı? giriş yap