• dinlenmek için gidilebilecek sakin bir yaz filmi. senaryo hususunda beklenti içinde olmamanız gerektiğini söylememe ihtiyaç duymuyorsunuzdur sanırım. zannımca ata demirer hayal ettiği hayatı çekmiş. kendi hayatında da hayal ettiği kızı esas kız yapmış. zira hiçbir zaman özge borak ile yakışmamışlardı. denizleri bu kadar seven bir adam kesinlikle daha naif biriyle takılmalı. haydi rastgele zafer...
  • öncelikle ülkede seviyeli komedi yapabilen üç isimden biri olduğunu düşündüğüm ata demirer'in bütün filmlerini severek izledim,izlerim ve desteklerim ve kesin olarak ilk eyvah eyvah filminden sonra en iyi filmi 'olanlar oldu ' olmuştur benim için.
    ata demirer kadın rolünü çok güzel yazmış ve oynamış .zafer zaten içimizden tatli bir karakter olmuş.tuvana türkay doğal,sıcakkanlı ve yalan dünyadan sıkılmış sığınmaya liman arayan o kızı müthiş oynuyor.sesi ve güzelliği zaten başka bir başlık konusu.ülkü duru,salih kalyon gibi kalitesi tartışmasız isimlerde filme eklenince film tadından yenmiyor.tam olarak eski türk filmi tadı aldım bu filmde .gidin izleyin içiniz ısınsın.
  • eyyvah eyvah 2 tadında güzel film. tuvana türkay da çok güzeldi filmde.

    bir de kimsenin dikkatini çekmemesine şaşırdığım bir diyalog var bu filmde geçen.

    --- spoiler ---

    döndü : kız ilk gün sarhoş geldi, ikinci gün tepemize adamlar düştü, bugün de hocaya mı ne götürüyomuş çocuğu.
    fahriye : hocaya mı? bu zamanda. alıverirler valla içeriye.

    --- spoiler ---
  • ata demirer yine seviyeli güzel bir film yapmış. sırf ege'nin güzelliği için bile gidilir. uzun zamandır böyle şiddetten uzak ve sıcak bir film izlememiştim.
  • yuh artık filmde oynayan çocuğun egeli olmadığını söyleyecek kadar ileri gitmiş hiç bir altı beğenmeyenler işte sanırım sözlüğün kalitesinin geldiği yer konusunda sözün bittiği nokta bu.
  • çerezlik bir türk filminden bir alejandro gonzález ıñárritu yada ne bileyim bir ıngmar bergman veya andrey tarkovski kalitesini bekleyen film eleştirmeni yazar arkadaşlarımız tarafından beğenilmeyen bir film olmuştur.

    arkadaşım ne bekliyorsun ki sen? beklentin nedir? beklentini karşılamaya calıştığın film nedir senin?
    burada okuyup senin gibi gerizekalılar yüzünden böyle kaliteli işler kan kaybediyor ya ona yanıyorum ben.

    arkadaşlar, ne yapın edin dvdsini alıp ailecek izleyin emin olun içinizi ısıtacaktır. piyasada bulunan bu kadar dandik film arasında olmuş bir iştir.

    her bi haltı alakasız şekilde beğenmeyen, bi siki beğenmeme takımı, gerizekalılar demişmiydim ben size bu arada?
  • son zamanlarda izledigim en derli toplu yerli romantik komedilerden biri olmus bu film. imdb notu gayet underrated dir. kafadan 7.5 tan 8 hakeder. cok guzel filmdi lan. helal olsun valla.

    neden mi? cok ozgun bir hikayeye sahip diye degil, ama bu topraklardan, epey bizden bir hikaye oldugu icin. malum, bir cok romantik komedi klisesini kullandigi icin degil, ama bu kliseleri, pek yerinde ve ayarinda, duygusalligin ve komedinin bokunu cikarmadan kullanabildigi icin. tertemiz bir film yapmis ata demirer. ne eksigi var, ne fazlasi.

    ha bir de, ata demirer denen adamin, pamuk gibi bir kalbi var arkadas. cunku aksi olsa, bu adam bu senaryoyu boyle yazamaz, filmi boyle cekemez. anlatilan her duygunun, askin, fikrin, samimiyetin kavganin, isyanin ve acinin seyri, nasil yerli yerinde gelisip olgunlastigi, eksiksiz, afiyetle anlatilmis. bunun icin salt dusunen beyin degil, hisseden bir kalbinizin de olmasi lazim. ata demirer efendi belli ki vaktiyle cani yanmis, ustune cok icmis, cok dusunmus, cok dertlenmis. hakkini vermis ki, bunlari anlatabilmis.

    eh diyebilirsiniz ki, e ulan hangimiz ask acisi cekmedik? eh malum, insansan sayet, cekeceksin. ama bunu anlatabilmek, her babayigidin harci da degil. ata bu yuzden guzel bir adam.

    hatta bak size soyliyim, ata demirer komedi degil, drama cekse var ya, alayiniz 6 ay aglarsiniz. komedi adamin savunma mekanizmasi. tebessumu adamin hayatindan cikartsan, gordugun karanlikta yokolur gidersin. bu ata demirer in ici kapkaranlik demek degil. herif dolu, alabildigine derin sekilde hissederek yasayan bir insan. gostermese de hassas bir herif. elleri opulesi, saygida kusur edilmemesi gereken bir insan.

    bence yani.
  • tv 8’de şu an yayında olan ata demirer’in komikli filmi. güldürüyor bu ata beni, sempatik adam.
  • fikret kızılok'un olmuyo olmuyo albümünden, dinlerken ruh haline göre ya çok itici ya komik ya da düşündürücü gelen bir şarkısı.

    uyandım ki bir sabah olanlar olmuş
    ekmeğimi aşımı yamyamlar yutmuş
    tam oramın orası örümcek tutmuş
    beni bu hale koyanın bir bildiği var
    doğar doğmaz anamdan orhan'ı gördüm
    laf söyletmedim ferdi'ye çok adam dövdüm
    ibo'nun uğruna kaç defa öldüm
    beni bu hale koyanın bir bildiği var

    tam anlarken gerçeği sansür koydular
    işkence yok dediler üryan soydular
    plastik bir cop ile beni oydular

    çıksın seni bu hale koyanın canları çıksın

    kurtaracak beni diye oyumu verdim
    elimi uzattım kolumu verdim
    bir baktım ki sonunda donumu verdim
    beni bu hale koyanın bir bildiği var

    ücretimi veznedar yavaştan saydı
    o sırada paranın sıfırı kaldı
    çaresizdim yuvamı bankerler yaptı
    beni bu hale koyanın bir bildiği var

    tam anlarken gerçeği sansür koydular
    işkence yok dediler üryan soydular
    plastik bir cop ile beni oydular
    çıksın seni bu hale koyanın canları çıksın

    artık hayatım kumara, şansa kalmıştı
    piyangoda milyarlar beni vurmazdı
    kör olası kaderim on üç tutmazdı
    beni bu hale koyanın bir bildiği var

    anayasa dedikleri garip kitaptır
    her on yılın sonunda halim haraptır
    hükümetin darbesi bizde sevaptır
    beni bu hale koyanın bir bildiği var

    zülfü kara geçerken sen fakir kaldın
    süleyman'i uzaktan senden mi sandın
    papatyalı zakkumda dermanı buldun
    en sonunda sen de arabesk oldun

    çıksın seni bu hale koyanın canları çıksın
  • yorgun bir cuma akşamını anneyle eşle dostla beraber güle eğlene, sanki son zamanlarda hiç kötü şeyler yaşamamışız, her şey olağan seyrindeymiş, tek derdimiz sevda çekmekmiş gibi hissederek kapatmak için güzel bir film. eksiğiyle fazlasıyla hoş vakit geçirtiyor, emeği geçenler sağolsun.
    ata demirer kadın rolünde gayet iyi bir iş çıkarmış. esas oğlan olarak da fena değildi ya, artık adamakıllı bir dramda görünse fena olmayacak. ayrıca o karşı kıyıdan çeken yunan radyolarına, altmışlı yetmişli yılların güzelim şarkılarına selam çakması resmen kalbimi çaldı*. baya sağlam bilgisi var yunan müziğine dair belli ki, keşke bir mevzu olsa muhabbetini edebilsek dedim kendi kendime. filmde geçen "mia istoria" adlı şarkıyı sonralarda ortalarda pek görünmeyen lakin döneminin ünlü seslerinden olan elena kyrana seslendirmiş. bir giorgos zampetas bestesi. 1969 yılında çekilmiş "kathe katergaris sto pagko tou" adında bir filmde seslendirilmiş, şurada görüldüğü üzere: https://www.youtube.com/watch?v=jxkgwfm5g6a

    onun dışında hikayede ufak tefek eksiklikler vardı elbette ama samimi geldi bana. toprak sergen nerdeymiş bunca zamandır dedirtti, dublaj sesiyle oynaması hayli güldürdü. renan bilek abimizin giremeyeceği bir rol yok galiba. bir de derya alabora'yı görmek iyi oldu. kısacası eğlencelik, son zamanlarda vizyona giren abuk sabuk filmlere göre daha içten, daha mavi bir film olmuş.
hesabın var mı? giriş yap