• - rusya iran'la müttefik olur
    - a.b.d. "efendi olun ulan, ayrıca nükleer faaliyetler içerisinde gördüm sizi epey" diyerek ultimatom verir
    - ingiltere, almanya cumhurbaşkanını ziyarete gidip nasıl bir tutum sergileyeceklerini sorar
    - çin, "madem a.b.d. ses çıkarıyor, ben de ihracatımı kısar, gelen tepkilere göre safımı belli ederim" der
    - japonya, "kime yedek parça sağlasam en çok karı getirir diye düşünerek, fizibilite çalışması yapar ve bunları simülasyona döker"
    - fransa, "beyler uçak var, jet var, tank var gel abi gel abi gel" diyerek durumu kotarmaya çalışır
    - türkiye "türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar, bunlar hep batılıların oluşmamış kültürlerinden kaynaklanmaktadır. savaşmayı sizden öğrenecek değiliz, biz osmanlı torunuyuz, üç kıtada hakimiyeheheheehehehe" diye hiçkimsenin anlamayacağı bir açıklama yapar ve kafalarda soru işareti oluşturur.

    ve evet ne yazık ki;

    savaş türkiye'de yapılır.
  • sonrasında türkçe tarih ders kitaplarında şöyle şeyler yazacaktır:

    -erdoğan hükümeti abd yanlısıydı.
    -rusyadan kaçan iki abd gemisini satın aldık bu yüzden oldu bitti ile savaşa girdik.
    ya da
    incirlikten yanlışlıkla füze atılması sonucu savaşa girdik.
    -erdoğan hükümeti osmanlıların son bir kaç yy'dır kaybettiği toprakları geri kazanmak istiyordu.
    -suriyede birleşmiş milletler barış gönüllüsü ...**saldırıya uğrayınca abd suriye'ye savaş açtı.
    ya da
    kimyasal silahları denetlemeye gelen heyet saldırıya uğrayınca abd suriye'ye savaş açtı.
    -türk ordusu aslında çok fakirdi* teknik yönden zayıftı ve abd kumandanları yönetti.
    -abd rte'nin islam dünyası lideri ya da osmanlı padişahı olmaya çalışmasından faydalanıp arapları kendi safına çekmeye çalıştı. ama pek işe yaramadı.

    ve tabiki...

    -abd yenilince biz de yenilmiş sayıldık.
  • olası 3. dünya savaşı için, henüz doğrulanamayan 10 ekim 2015 rus jetinin düşürülmesi, bizim şu meşhur stratejik derinlikle ele alınırsa avusturya-macaristan arşidükü franz ferdinand'nın vurulması kadar enteresan bir sebep olacaktır.
  • rusya, iran ile birlikte nato askerlerini suriye topraklarında siker, atar. sonra amerika bunu hazmedemez ve nasıl olsa bana uzak diyerek atom bombası atar. suriye'deki herkesi yok eder. rusya da amerika ve avrupa'yı atom bombalarıyla siker. sonra dünyada yaşayan tek canlı amazon ormanlarındaki canlı olur. o bile kalmayabilir.
  • savaşın kesinleştiği anda iran'da iç karışıklıklar çıkar. ırak'ta kürt ve şii gruplar merkezi hükümetle çatışmaya başlar.

    amerika, ingiltere, fransa ve bunların destekçisi diğer avrupa ülkeleri suriye'ye bombalar yağdırır.

    rusya geç de olsa cevap verir ve suriye topraklarından akdeniz ve kuzey suriyedeki amerikalı ve diğer amerikan destekçisi güçlere saldırılar yapar.

    türkiye beklemede kalır ve öso güçlerini de savaştan uzak tutmaya çalışır.

    esat fırsattan istifade ösoya saldırır ve öso savaşa dahil olur.

    ışid yeniden peydah olur ve hem ıraktaki kürt ve şii gruplara hem de esat güçlerine saldırmaya başlar.

    kuzey kore tehditlerine başlar.

    rusya çin'den destek ister ancak çin fiili olarak bir saldıya henüz geçmez.

    türkiye'yi savaşa çekmek için ülkenin önemli yerlerinde bombalar patlatılır. seçim yaklaştığı için "bak ülkeyi savaşa sokmak için erdoğan patlattırıyor, aaağğbi yeter ya, mahvetti ülkeyi" diyen tatlı su solcuları sosyal medyayı ateşe verir.

    iran'daki iç karışıklıklar diner ve ırak'tan giren iran güçleri kürt ve şii güçlerinin ırak merkez hükümetini düşürmelerine yardım eder.

    şam halkı akın akın lübnan ve ürdün'e kaçar.

    rusya esat'ı ülkesine kaçırır.

    bu arada islami terörle mücadele adına ışid ve ösonun olduğu yerlere amerikan güçlerince yoğun saldırılar yapılır. bu saldırılardan fırat kalkanı-zeytindalı harekatı kapsamında alınan yerler de nasibini alır.

    türkiye savaşa girmek zorunda kalır. öncelikle ypg saflarına saldırılar düzenler. türkiye'de ise bombalar patlamaya devam eder. fetö var gücüyle sosyal medyayı bulandırır.

    rusya ve amerikalı güçler, birbirlerinin şam ve çevresinde bulunan üslerine saldırırlar.

    bağdat yönetimi düşer ve kürtler idareyi alırlar.

    rusya türkiye'den silahlı gemilerini geçirir.

    bu arada kuzey kıbrıs'a güneyden bombalar düşer, önce yanlışlıkla denilir ancak ortamın karışıklığından dolayı bu olay pek ses getirmez.

    lazkiye ingiliz donanmasının elindedir. bu arada amerikan güçleri halep'e yerleşir ve kuzeydeki öso güçlerine daimi olarak füze gönderir.

    türkiye ne sikim yiyeceğini bilemez. dolar 25-26 lira civarına, benzin ise 30-35 liraya gelir.

    yunanistan savaşa dahil olur ve egeden geçen rus deniz kuvvetlerini takibe alır. türkiye ise kara sularına giren yunanistan'ın bir kaç gemisi batırmak zorunda kalır.

    akdenizdeki fransız güçleri rus donanmasını bombalamaya başlarken ingilizler de "yanlışlıkla" türkiye'nin ege ve akdeniz kıyılarına bomba atar. türkiye "gereken cevap misliyle verilecektir" der.

    esat rus televizyonlarından dünya'ya seslenir. işte suriyenin durumunu görüyorsunuz der.

    savaşa çin dahil olur. göstermelik olarak suriye ve ırak sınırında bir kaç yeri bombalar.

    türkiye ırak'a girer. türkmenlerden oluşan gruplarla kürt ve şii gruplarla çatışır.

    bu arada katar ne bok yiyeceğini bilemez. suudiler ise amerika ile birlikte ışidle mücadele adına güney suriyeden başlayarak saldırılar düzenler ve şam'daki amerikan üssüne dahil olur ancak rus kuvvetlerine dokunmaz.

    irandan destek alan haşdi şabi örgütü türkiye ile yoğun mücadeleye girer. bunun üzerine türkiye tarafından s-400ler ile ırak'a yoğun saldırılar yapılır.

    amerikanın avrupa'daki destekçileri ukrayna üzerinden rus deniz güçlerine saldırılar yapar. zaten ukrayna'ya girmek için fırsat kollayan rusya, kırımdaki güçleriyle birlikte ukrayna'da bulunan üsleri dağıtır.

    yunanistan egede yer alan bir kaç türk adasına saldırınca türk denizaltıları yunan gemilerini batırır.

    bu arada suriyeye iyice yerleşen çin kuvvetleri sayesinde amerika ve destekçileri şam'da üstünlük kuramazlar.

    fransa ise devamlı kürt güçlere silah desteği yapmaktadır.

    türkiye haşdi şabi ile mücadelesinde iran güçlerini vurunca iran kuzey ırak'taki güçleriyle yüksekova'ya füzeler gönderir.

    pakistan savaşa dahil olur ve iran'ı nükleer silahlar ile tehdit eder.

    azerbaycan mal gibi bakmakta, ara ara açıklamalar yapmaktadır.

    türkiye sakız adası ve sisam adasına saldırır.

    ingiltere kktc'de üs kurar, türkiye destek göremediği için öncelikle birşey yapamaz.

    pakistan iran'a saldırır. iran ise karaçi'yi darmaduman eder.

    hindistan ise fırsattan istifade kaşmiri ele geçirir. bu arada ingiltere'nin hindistan'daki üslerinde bulunan deniz kuvvetleri kızıldenizden gelerek mısır'a sağlam bir donanma bırakır.

    ürdün ve israil haddinden fazla gerilmiştir. ancak ürdün yoğun göçten kaynaklı iç karışıklığı sebebiyle beklemededir. israil toprakları hepten genişletir ve filistin diye birşey bırakmaz.

    ingiltere sisam ve sakız adasındaki türk güçlerine saldırır. geri çekilen türk güçleri rusya ile beraber kıbrıs'a girer.

    bu arada moskova ve st. petersburg'da canlı bomba eylemleri olur. bomba'yı ışid destekçilerinin patlattığı anlaşılır.

    rusya halkında meydana gelen "aq biz kimin için savaşıyoruz" düşüncesi iyice artar.

    şam'daki suudi güçler çin tarafından vurulur. o arada israil lübnan ve ürdüne saldırılar düzenler. mısır ne yapacağını hala bilemez.

    rusya ve pakistan, hindistan'daki ingiliz güçlerine saldırırlar. rusya'dan destek alan pakistan ise kaşmir'i almak için çabalar.

    türkiye ırak'ta yoğun çaba içerisindedir. iran güçleri ile ara ara çatışsa da kürt güçlerine çok fazla zayiat verir.

    suriye'deki kürt güçleri kilis, nizip ve gaziantep'e fransa'dan temin ettiği silahlarla saldırır.

    almanya yunanistan'a destek gönderir. yunanistan o gazla türkiye'ye saldırır. türkiye karşılık verirken alman gemilerini batırır.

    bu arada türkiye iran'la anlaşır. musul'u türkiye, erbil'i ise iran alır. türkiye, güneyindeki kürt güçlerini bastırmak için musul, telafer, duhok ve nusaybin üzerinden saldırıya geçer.

    kuzey kore anlamsız bir biçimde japonya'ya füze gönderir. ancak füze okyanusa düşer.

    rusya ukrayna'yı tamamen etkisiz hale getirmek için çabalar. s-400 füzeleriyle menbiç'e saldıran türkiye ise kürt güçlerini bitirmek üzeredir.

    amerikan güçlerinin olduğu halep çin ve rusya tarafından kontrol altına alınır.

    türkiye, kıbrıs'taki etkinliğini arttırmak ister ancak lübnan ve ürdün'ü alan israil ile birlikte ingiltere, kıbrıs'ın güney sahillerinden çıkmamaktadır.

    kuzey suriye'deki kürt teröristleri tamamen temizlemek için halep'teki çin ve rus güçlerinden destek alan türkiye, fransa'nın olduğu bölgeye ortak harekat düzenler. ancak deyrizor ve rakka bölgelerinde halen mevcut olan ışid güçleri saldırı düzenlediği için türkiye bu bölgede tek başına kalır.

    tatlı su solcuları erdoğan'ı suçlamaya devam eder.

    kaşmir'de başarılı olan pakistan, iranla ateşkes imzalar. rusya - pakistan ortaklığı ile bu hindistan ve bölgede bulunan ingiliz güçlerine saldırılar düzenlenir.

    deniz yoluyla iran'dan destek alan yemen, suudi arabistan'a saldırılar düzenler. mısır ve amerikan donanmaları yemen'i bombalar.

    dar alanda sıkışan kürt güçleri, fransa'dan gerekli desteği alamaz ve ışid'le mücadele için rusya'dan destek ister. iki büyük şehrinde ışid tarafından bomba patlatılan ve ayrıca suriye'de de saldırıya uğrayan rusya ise, kürtlerin rakka ve deyrizor'u almasına yardımcı olur. erbil, kerkük, bağdar ve tıkrit hattındaki kürtler ki zaten merkezi yönetimi de ele geçirmişlerdir, rakka-deyrizor hattına yardıma giderek ışid'i perişan ederler.

    yoğun olarak savaş gemilerini boğazlarımızdan geçiren rusya, türkiye'nin talebi üzerine adaların çoğunun alınmasına yardımcı olur. ancak bu sırada zaten daha önce türkiye tarafından vurulmuş alman güçleri ile rusya karşı karşıya gelir. almanya, fransız ve ingiliz kuvvetlerinin de desteğiyle rus gemilerini batırır.

    beyaz rusya'da halihazırda bulunan rus güçleri, polonya sınırına uzun menzilli füzelerini dizer. polonya almanya'dan yardım ister. rusya ise en ufak bir saldırıda, berlin'e nükleer silahla vuracağını deklare eder.

    trump önderliğindeki amerika bekleneni vermediği için blokta sıkıntılar olur.

    bu sırada ingiltere seçimlerinde theresa may kaybeder. merkel ise halk desteğini kaybetmiştir.

    mumbai, pakistan tarafından vurulur. afganistan ise pakistan'a saldırmaktadır. pakistan rusya'nın aracılığıyla çin'den yardım alır. çin ise hem afganistan'daki amerikan güçlerini vurmak hem de gücünü ortaya koymak adına afganistan'a saldırır.

    sağlam bir nükleer güce sahip olan hindistan ise pakistan'a saldırır.

    bu arada trump kalp krizi geçirir ve hastaneye kaldırılır.

    israil ve kıbrıs'ın güneyindeki güçler kıbrıs'ı türk ve rus güçlerden temizlemek için saldırıya geçer, lazkiye'deki ingiliz donanması ise hatay'dan yapılan saldırılar sonucu türkiye tarafından batırılır.

    humus-hama hattında israil ile rus-çin güçleri çatışır. çatışmalar sırasında israil topraklarında yoğun olarak canlı bomba saldırıları olur. israil geri çekilir. hatay'dan gelen türk güçleri ile beraber lazkiye'den kıbrıs'a uzun menzilli füzelerle rusya ve çin destek verir.

    yeni seçilen ingiliz lider savaşın bitirilmesi çağrısında bulunur. ilk destek fransa'dan gelir.

    amerika ise israil'in aldığı toprakların israil'de kalması, kürtlerin aldığı yerlerin de kürtlerin elinde kalması ve çin'in afganistan'dan çıkması şartıyla kabul eder. ancak çin afganistan'dan çıkmayı kabul etmez.

    amerika afganistan'daki güçleriyle iran'ı vurur.

    türkmenistan üzerinden afganistan'a giren rusya, amerikan güçlerini vurur ve amerika afganistan'dan tamamen çekilir.

    kıbrıs'ta yeni hat çizilir ve kuzey kıbrıs biraz genişler.

    polonya, sınırlarındaki rus güçler nedeniyle almanya'nın savaşı bitirmesini ister. almanya kabul eder.

    egede ele geçirilen adalar ise türklerin elindedir. suriye ve ırak'ta oldukça güçlenen kürt güçleri türkiye'nin bölgedeki üslerine devamlı saldırdığından burada savaşın bitmesine imkan yoktur.

    ingiliz ve hint donanması ise karaçi'deki iran güçlerini bombalar. pakistan ateşkes ister. hindistan karaçi karşılığında kabul eder.

    ...........

    (bkz: to be continued)
  • 1. dünya savaşı; nasıl bosna sorunu nedeniyle bir sırp milliyetçi tarafından saraybosna’da avusturya macaristan prensinin öldürülmesi ile tetiklendiyse; 3. dünya savaşı da ukraynalı bir macar asıllı milliyetçi tarafından, ukrayna’ya nato ülkeleri tarafından sağlanan onbinlerce güdümlü tanksavar silahlarından biri ile putin’in zırhlı arabasıyla beraber havaya uçurulması ile tetiklenebilir.
hesabın var mı? giriş yap