• fenerbahçe yıldız ve genç bayan basket takımlarında oynayan 1993 doğumlu guard. normalde yıldız takım oyuncusu olmasına karşın uzun süredir kendisinden 2-3 yaş büyüklerle genç takım turnuvalarına da katılmaktadır ve daha şimdiden sayı-asist kraliçesi, mvp gibi ödüllerden kendisine ufak çapta bir müze kurmaya başlamıştır. son iki sezonda çeşitli yaş gruplarında 3 türkiye ligi şampiyonluğu yaşarken bir de dünya şampiyonası finali gördü. şu anda ülkedeki tüm bayan basketbol altyapılarında kendisinden en çok beklenti olan oyuncuların başında geliyor. cm lugatıyla konuşursak şu andaki konumu itibariyle tam bir wonderkid.
  • artık her salı fotomaç gazetesinde trabzonspor'u yazacak, trabzonspor taraftarının ulusal basında yer alan yazarlarına karşı yıllarca biriktirdiği isyanını artık keyfe dönüştürecek isim.

    biz onun hem köşe yazılarını hem köşe yazısı tadındaki mesajlarını çeşitli platformlar aracılığı ile uzun süredir keyifle takip ediyorduk. anlayamadığımız şey fotomaç gazetesinin bu kadar akıllıca bir hamleyi nasıl yaptığı oldu.

    önce salı günleri köşe, sonra her gün köşe, sonra spor programları, sonra canlı yayında trabzonspor yorumculuğu. hepsi sırasıyla gerçekleşir inşallah.

    biz ki ne fatih tekke, ne sadri şener, ne hami mandıralı isminde tek yürek olabildik bugüne kadar, hepimiz senin arkandayız işte. var hesap et.

    yolun açık olsun.
  • 1.82 m boyunda ve izmir doğumludur. şu anda 5 numaralı formayı giyiyor. dün beşiktaş cola turka ile oynanan hazırlık maçında da forma giymiş olması lazım.
    fenerium turnuvasında da oynadı..
  • geçen yıl yine bu dönemlerde fenerium turnuvasında a takımla oynamıştı. bu seviye için daha epey toy olduğunu çok beli ediyordu. altyapıda kalburüstü hale gelmiş gençlerin yaşıtlarıyla oynamalarının artık oyunlarına bir şey katmadığını gören fenerbahçe yönetimi geçen sezon başında bir karar alarak genç takımı tamamen bölgesel ligde oynayan pilot takımına, yıldız takımını da gençler seviyesine kaydırdı. olcay ve özge gibi oyuncular koca bir sezonu kendilerinden 5-6 yaş büyük oyunculara karşı mücadele ederek geçirdiler. rakiplerle aradaki yaş farkına rağmen takım istanbul şampiyonu oldu ve türkiye şampiyonasında da derece yapmayı başardı. öyle ki bu liseliler takımı az daha 2. lige çıkmayı başarıyordu. bu yüksek kapasiteli takım gençler türkiye şampiyonasını da namağlup şampiyon kapadı hatta çeyrek finalde tamamen yıldız takım oyuncularından oluşan ve yaş farkına rağmen gayet rahat bir şekilde istanbul grubunu domine eden fenerbahçe genç takımını eledi. gençler ve yıldızlardan karma yapılarak voltron'ı oluşturan kolej takımı da koleksiyonlarına liseler türkiye şampiyonluğunu da ekledi. kısacası fenerbahçe'nin senelerdir bıkmadan usanmadan yatırım yaptığı bu jenerasyon türkiye'de rakipsiz hale gelmişti.

    bu bir yıllık süreç olcay ve diğer gençlerin oyununa çok şey katmış. bugün bunu görüyoruz. hazırlık maçlarında sürekli 15-20 dakikalar arasında süre alıyorlar ve oyunda kaldıkları süre içerisinde sanki 10 senedir a takımla oynuyormuş gibi rahatlar. kendilerinden 10 yaş büyük, son derece tecrübeli euroleague oyuncularının arasına dalıp potaya drive etmeler, geriye çekilen çizgilere aldırış etmeden 3 lük denemeleri, sadece tecrübeli oyuncuları dinlendirmenin ötesinde oyuna ve skora direkt katkı yapmaları falan. oyuncuların acemice hatalar yaptıkları oluyor tabi ki de daha 17 yaşında bu seviyede bu kadar sırıtmadan oynayabilmek kolay değil. yaşıtları evde ödev hazırlarken olcay geçen yılın euroleague asist kraliçesine karşı oynuyor. olcay ve diğer gençler bu yıl euroleague'de pek şans bulamayacaktır zira şu anda 20 dakika civarı süre aldığı takımın kadrosuna taurasi, taylor, harakova gibi kadın basketbolunda marka olmuş 3 isim daha eklenecek ancak ligde çok ciddi süreler alacaklardır muhtemelen ki hiç oynamasalar bile bu oyuncularla idman yapma şansı her zaman ellerinde olacak. koçu ona ve diğer gençlere güveniyor. gelişimini bu hızla sürdürdüğü takdirde 2 sene içerisinde takımın temel taşlarından biri olacak ve birkaç yıl sonra da bayrağı ablalarından devralacaktır.

    yıllardır çok organize bir şekilde çalışan fenerbahçe altyapısı daha olcay, özge, cansu, ecem ve hülya gibi her pozisyonda a takımın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni oyuncuları da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. altyapıdaki değişen mantalite bu oyuncuları artık çok daha hazır şekilde a takım seviyesine getirecektir. dün aziz yıldırım da dahil maçları salonda izleyen fenerliler bu gençlerin sahaya koyduğu özgüven ve cesaretle taurasi transferinden bile fazla gurur duymuştur muhtemelen. yolları açık olsun.
  • 21 ekim 2010 fenerbahçe galatasaray m.p. maçının sonunda oyuna girdi. artık iyiden iyiye takımda yer almaya başladı. maçta 1 de asisti var.
  • son dönemde hemen her maçta oyuna girmeye başladı. son olarak 18 aralık 2010 burhaniye belediye fenerbahçe maçının sonunda oyuna dahil oldu ve kısa sürede 4 sayı 2 blok üretti.
  • fotomaç'ın genç trabzonsporlu köşe yazarı;

    http://www.fotomac.com.tr/…ır/2010/12/25/as_kendini

    şenol güneş ile ilgili bu yazısı ile benim ve bir çok trabzonspor'lunun duygularının tercümanı olmuştur. bu yazısı mesajını anlayana, irdelemek isteyenlere ince bir ayar niteliğinde de kabul edilebilir.
  • fotomaçta trabzonspor'u yorumlayan yeni bir yazar. yeni bir soluk yeni bir hava getirmiştir gazeteye.
  • genç kızlar türkiye şampiyonasının en iyi oyun kurucusu seçildi.
  • yüz yüze tanışınca jose mourinho'ya çok benzettiğim, duruşu ile de en az onun kadar karizmatik trabzonsporlu yeni neslin en favori genç yazarlarından biri.

    çok beğendiğim play öff yazısı ile son günlerde gene gündeme ve türk futbolunun batmakta olan sistemine mesajını göndermiştir.

    --- alıntı ---
    beyler! gemi batıyor. dümende ve baş altlarında insanlar var!
    siz hâlâ titanic'teki kemancılar gibi çok iyi bir eser çalıyorsunuz!
    gemi buz dağına çarpmış bir kere!
    siz şimdi; "bir de buz dağının görünmeyen tarafını" görelim diyorsunuz! ben olsam yol yakınken, geminin altını merak ederdim!
    --- alıntı ---
hesabın var mı? giriş yap