• https://www.change.org/…to-gibiler-tedavi-olabilsin

    "olcayto'nun hayatını annesinden dinleyin ve olcayto gibi mağdurlar hayata bağlayın. sadece 1 dakikanızı ayırmanızı ve kampanyayı imzalamanızı istiyoruz.

    şimdi lütfen, çevrenizde ms, als, epilepsi, muhtelif sonradan gelişen kas hastalıkları; otizm hastalıklarına sahip olanlar var ise ulaşın ve uyarın.

    öykümüz oğlum olcayto 7 yaşındayken başladı, bir gün sabaha karşı inanılmaz bir ateş ve kusma ile uyandık, tamamen balgam kusuyordu hastaneye gittik, çocuğun penis ucunda bir kızarıklık ve iltihap vardı, 10 gün kadar antibiyotik tedavisi yapıldı idrar yolları enfeksiyonu ve sinüzit tanısı konuldu, tedavi süresince de günlerce ateşle çok ciddi mücadele verdik ve iyileşti.

    hastalıktan 10 gün kadar sonra 26 ağustos 2004 pazar günü öğleden sonra 1 saat 17 dakika süren bir nöbet geçirdi dokuz eylül tıp fakültesi acilinde başlayan epilepsi öykümüz ege üniversitesinde 12 yıl boyunca devam etti olcayto’nun sinir tabakasının yani miyelin tabakasının tam grileşmediğini ve bu yüzden nöbet geçirdiğini bu hastalığın zor olduğunu, yolumuzun uzun olduğunu ama geçebileceğini söylediler. bu 12 yıl boyunca sayısız büyük nöbet geçirdi hayatımızın neredeyse tamamı hastane acil servislerinde geçti. bu sırada çocuğum bazı melekelerini yitirdi, öğrendiklerini unutmaya başladı, okulunda öğretmenleri ve arkadaşları tarafından dışlandı hatta taciz ve şiddet gördü. hem biz hem çocuğum bunlarla mücadele ederken çok ama çok acı çektik. hastalıkla baş etme ve yitirdiğimiz melekelerimizi geri kazanma yolunda maddi olarak anormal derecelerde zahmet çektik, varımızı yoğumuzu sattık, borçlandık hayatlarımızı devletin verdi dairelerine rehin bıraktık, çocuğumuz belki iyileşir diye yine şahsına münhasır bir meşhur nörolog tavsiyesi ile beynine pil taktırdık ve bu nörolog bir süre sonra artık ben pil hastalarına bakmaktan vazgeçtim hastanedeki tüm pil hastası çocuklar gidin kendinize başka bir doktor bulun dedi.şimdi bu ulvi kişilik özel muayenehanesinde gayet keyifli günler geçiriyor bizler de biten pilimizi değiştirecek yada takibini yapacak yer arıyoruz .geçen hafta devletin hastanesinde bu durumu konuştuğum doktor ,devletin yine başka bir hastanesinden doktorla konuşurken karşı tarafın sorduğu soru üzerine hasta yakınının durumu iyi görünüyor size yönlendireyim pilini siz değiştirin sorun olmaz dedi ve gaf yaptığını anlayınca da siz çok iyi bir aileye benziyorsunuz onun için öyle söyledim dedi, ben de ne kadar zarifsiz dedim ve oda çok mutlu oldu hatta zarif olduğuna da inandı

    peki şimdi ne oldu da ben bunları yazıyorum,,,
    ne olmadı ki, iki yıl önce olcaytonun ani kalp çarpıntıları ve tansiyon yüksekliği başladı ve kan tahlilinde de enfarktüs görüldü gelin görün ki ileri kalp tetkikinde kalp hastalığı çıkmıyordu bir yıl kadar önce de olcayto’nun bacak ve eklem ağrıları başladı, kollarında ağrı ve güç kaybı başladı ve yine bize epilepsiye ve kullandığı ilaçlara bağlı olduğu söylendi konuyla alakalı çok ünlü bir profesör spastik olduğunu ve nöroloğunun çok iyi arkadaşı olmasına rağmen nasıl da fark etmediğini söyledi bunun üzerine spasti ile ilgili bir yığın doktora gittik ve spastik olmadığını epilepsiye bağlı ağrılar olduğunu söylediler. ve tabii nöbetler nöbetler nöbetler,,,,şimdi bir biyokimya uzmanı hayatımızı değiştirdi dediki, lyme diye bir virüs var dünyada ve 60 milyon hasta var, tüm gelişmiş ülelerde bu virüsle alakalı anormal bir savaş var amaaaaa...

    ama türkiye’de kabul edilmiyor ve lyme denildiğinde de hekimler bucak bucak kaçıyor bu virüs 350 tane hastalığı taklit ediyor ve sonunda hastayı öldürüyor.
    bu virüs ilk önce vücuda girdiğinde hastanın sinir sistemine saldırıyor, miyelin tabakası dedim ya orayı kemiriyor hastada nörolojik bozukluklar yapıyor eğer hastanın metabolizması güçlü ise daha hafif zaralar veriyor depresyon, kişilik sapmaları, davranış bozuklukları gibi,,,

    ama eğer hasta küçük ve veya bağışıklık sistemi gelişmemişse ağır nörolojik hastalıklara sebep oluyor, ms,demans,als,kas hastalıkları kalp yetmezliği, beyin felci, otizm, karaciğer fonksiyon bozuklukları görme kaybı vs.
    şimdi benim oğlumun kanında ilk tahlilde bu virüs çıktı yani 12 yıldır epilepsi diye diye koşuşturmalarımızın nedeni lyme mış. bu hastalığın en temel tedavisi ciddi antibiyotik tedavisi yani bu kadar basit,,,, ama erken tanı olursa yani tüm dünya abd, avrupa, gibi gelişmiş ülkeler bunu böylece çözüyorlar ha bir de biraz diyet yapmak lazımmış.söylenen diyeti ben bilmeden yıllardır çocuğuma uyguladığım için olcayto yaşamış zaten,,, ama şimdi kalbi, karaciğeri, beyni bu virüsle yaşıyor ve tedavisinin nasıl ve nerede yapılacağını bilmiyoruz çünkü bu ülkede bunun yerleşik bir tedavi protokolü yok…. geçtiğimiz haftalarda chp izmir milletvekili sn murat bakan bu hastalıkla alakalı ( yine bir arkadaşının yakının lyme dan ölmesi üzerine) meclise bir önerge vermiş ve görüşülmesi uygun bulunmuş ama ne zaman görüşülür bilmiyoruz.şimdi ben yine satıp savıp çocuğumu neresi olursa olsun tedavi ettirmeye götüreceğim tabii ki de ya başkaları, başka çocuklar ve gençler ne yapacak,,,
    benim canım çok yandı sizin yanmasın istedim.

    lyme hastalığının tedavisi türkiye'de kabul edilsin. olcayto gibiler tedavi olabilsin."
  • birilerine yardim etmek, pek cool bir şey olmadığından ilgi cekmiyor.
    biraz demode, biraz avam, reytingi düşük.

    ama olcayto'nun yalniz olmadığını bilmeye ihtiyaci var.

    kimseden para istemiyorlar. kimseden yardim istemiyorlar. yarin obur gun, senin de başına gelebilecek bir sey için farkındalık yaratmaya çalışıyorlar.

    kampanyayi imzalaman cooluguna zeval getirmez merak etme. ortamlarda imzalamadim dersin, kim bilecek.

    https://m.facebook.com/…54703775688166&id=685138165
hesabın var mı? giriş yap