• john scalzi tarafından 2005 yılında yazılan bilimkurgu romanı. 2006 yılında en iyi roman dalında hugo ödülüne aday olmuş.

    detaylı içerik için:
    http://en.wikipedia.org/wiki/old_man's_war
  • mart ayında ithaki yayınları'ndan dilimize çevrilmiş olarak gelecek kitap. heyecanla bekleniyor. şimdilik türkçe ön okuması için: http://www.kayiprihtim.org/…adamin-savasi-on-okuma/
  • ilginç bir kurgusu var. spoiler'a girmeden kısaca bilgi vermek gerekirse, insanlık galaksiye açılmış ve sağda solda koloniler kurmaya başlamıştır. koloni savunma güçleri dünyada 75 yaşına gelmiş insanları askere alarak kolonilerin savunması işini vermektedir. esas oğlanda işte bu askere gidenler arasında. bunun yanında yazar ara ara amerikan ordusuna giydirmiyor da değil. kitap okurken kendinizi kaybedenlerdenseniz bir haftasonu kadar ömrü var kitabın.
  • amerikan bilim kurgu ve fantastik kurgu yazarları derneği başkanı olan john scalzi tarafından yazılmış bilimkurgu türündeki kitap.
    the ghost brigades,the last colony and zoe's tale isimli iki devam kitabı da bulunan ancak henüz türkçeleri yayınlanmamış , okuması kolay ve keyifli bir bilim kurgu.
  • kadıköyde bira eşliğinde iyi giden bilimkurgu romanı.
    orta karar bir kitap. eğer asimov,le guin, herbert gibi yazarları daha okumadıysanız başlangıç için iyi bir kitap. ya da benim gibi biraz hafif ama kaliteli bir bilimkurgu romanı okuyacak ruh hali içindeyseniz alıp okunabilir.
    bir kere dili oldukça akıcı. espiri düzeyi oldukça yüksek tutulmuş. yazar anlaşıldığı kadarı ile az çok fizik bilgisine sahip. karakterler açısından daha çok tek bir karakter üzerinden gitmesi kitabın dezavantajı; diğer karakterler üzerinde pek fazla bilgi sahibi olamıyorsunuz.
  • okuduğum en eğlenceli ve yaratıcı bilimkurgu romanlarından biri. üstelik bence "çerez" niyetine sayılmak için fazlasıyla hacimli bir alt metni var. film olarak görmek ise muhtemelen götoş yapımcı ve yönetmenlerin elinde heba olacağı için ızdırap verir. peter jackson falan el atmazsa kitap olarak kalmasını tercih ederim.
  • kitabın özelliklerinden biri de hayal gücüne çok yer bırakması. çoğu uzaylının bir özelliğinden bahsediyor genellikle dış görünüş olarak. hatta bazen direk siz hayal ediyorsunuz, kitabın ilerisinde okuyunca, aaa bu böyle bir tipte miymiş lan? diye şaşırabiliyorsunuz. ayrıca yorucu betimlemeler yok. bunlar da benim için kitabı 2-3 günde bitirmeme neden olan şeyler.
    bilim kurgu okumak eğlenceli şey. seviyorsanız, kaçırılmayacak kitap. sadece keşke daha ayrıntılı olsaymış.
  • kitabı okumaya başladıktan sonra okuduğum bir review var:

    "ıt's starship troopers without the lectures. ıt's the forever war with better sex. ıt's funny, it's sad, and it's true."

    starship troopers çok sevdiğim bir film (evet utanıyorum söylemeye ama kitabını okumadım henüz), the forever war da en sevdiğim 2-3 bilimkurgu romanından biri. o yüzden eğer almış olmasaydım, bu reviewı okuyunca alırdım kitabı.
  • avatar, deus ex, star wars ve bilimkurgu okuru olmayan benim bilemeyeceğim belki de bir sürü film/oyun/kitabın harmanı şeklinde yazılmış olan sürükleyici ve eğlenceli bir kitap. her şeyden bir tutam koparıp bir kazana atmasına rağmen kendine özgü bir evren oluşturabilmiş olan john scalzi'yi tebrik ediyor, oğlunun sünnetinde bir çeyrek altın takacağıma dair söz veriyorum.
  • güzel bir bilimkurgu romanı. öyle büyük sürprizleri, "vaay anasını" dedirtecek anları da yok, ama bir şekilde kendisine özgü bir sürükleyiciliği var. felsefi olarak çok derin bulmadım; daha çok eğlencelik bir space-opera havasında. veya belki ben kavrayamadım kitabın özünü, bilemiyorum. ama neticede başarılı, kendince farklı ve kesinlikle çok esprili.

    türkçe çevirisinde hatalar var ama, yine de iyi. küfürler çok başarılı bir şekilde ve sansürsüz türkçeleştirilmiş.

    neticede yine klasik final cümlesiyle bitirmeliyim: türün meraklılarını tatmin edecek bir çalışma olmuş. şimdi sırada, "yaşlı adamın savaşı" evreninde geçen diğer romanları okumak var.
hesabın var mı? giriş yap