• abd'de maine eyaletinin yaz ayları dışında pek hareketli olmayan sahil kasabası.hatta haziran ayında da çok hareketli olmadığı söylenebilir.dolaylarında ufak çaplı bir lunapark , tarihi bir iskele , iskele içinde 10larca dükkan ve aynı anda hem canlı , hem de banttan müzik yayını yapan gece klübü , golf sahaları bulunan bir kasabadır aynı zamanda.
  • 2012 yazinda wat programina katildigim kucuk kasaba. maine sinirlari icerisinde olup. boston'a trenle 2saattir. ılk kez yurtdisina seyahat ettigimden trenden inince 'kendime nereye geldik' sorusunu sordugum, ayrilirken huzunlendigim, ileride arkadaslarima verdigim pideli kofte partileriyle hatirlayacagim cennetim. olmeden bir kere daha gidip samuel adams icip donucem sozluk
  • vakti zamanında o tarihi iskeledeki gece kulübü pier'in işlerini kesecek boyutta ev partileri düzenlemişliğimiz vardır, bazı insanlara uyguladığımız giriş ücreti ise parti içi ücretsiz kokaindir, 6-7 cumartesi böyle gittikten sonra en son polisin copla insanları dağıtmasıyla bu güzel hikaye son bulmuştur.
  • 2010 yılının haziran ayında work and travel programı sebebiyle intikal ettiğim çok şirin bir kasaba.

    stephen king’in romanlarında bahsettiği sisli, puslu, yağışlı ve iç karartıcı havaları maine’de yaşadığım sürece bizzat tecrübe ettim. ne kadar iyi bir yazar olduğunu anlamış oldum. birebir anlatmış.

    “fern park cabins” diye bir yerde ikamet etmiştik. sahibinin adı ed’di. paragöz ve patavatsız ihtiyarın tekiydi. her hafta olur olmaz yerlerde karşımıza çıkıp“rent?” demesi artık bir rutin haline gelmişti. yaşıyor mu acaba diye merak ettim. kaldığımız yerin ismi değişmiş. lighthouse cabins olmuş sanırım. bizim kaldığımız dönemde berbattı. internetten araştırdım merak edip. değişen bir şey olmamış ve halen berbat. ama arkadaşlarım ile geçirdiğim güzel anlar paha biçilemez. birde korku filmlerini hatırlatan o tren sesi yok mu... aman!

    old orchard beach hakkında bilgiler;

    ülke: amerika birleşik devletleri
    eyalet: maine
    ilçe: york
    kuruluş: 1883
    nüfus: 8.908 (2018)
    rakım: 24m

    old orchard beach, wikipedia

    old orchard beach, resmi internet sayfası
  • yazar olduğum konum (bkz: bugün)
hesabın var mı? giriş yap