• orda tepki veren halk zamanı gelince çok şeylere daha tepki verecektir (umarım)
  • gücünüz garibana yeter zaten.
  • hani bir uçurumun kenarındasınızdır ve altınızdan hafif hafif kayan bir toprak vardır ya. işte bu demir araba, o adamın o toprağıdır. hayata tutunma aşkıdır. ölmeme eşiği, yaşama sarılma duygusudur.

    bu adam her şeye rağmen çalışmak ve ölmemek istiyorsa, onun bu hakkını elinden almayın. yoksa ya ölür, ya da öldürür.
    suça bulaşma eşiğidir bu.

    (bkz: sosyal maliyet)
  • bi bakan çocuğu geri dönüşüm işine falan girdi heralde. bu şerefsizliğin başka bi açıklaması olamaz. kime ne zararı olabilir bu ve bunun gibi insanların? bırakın zararı, yararı var her gün tonlarca kağıdı geri dönüşüme sokup sayısız ağacı kurtarmak ve bu emeğin karşılığında evine ekmek götürmek. sikeyim böyle düzeni be kimi karton kutuları para destelerini saklama aracı olarak kullanır, kimisi de o kartonu satıp da 3 kuruş kazanmanın derdine düşer. ama ona da izin verilmez. işte bu ülkenin adaleti bu.
  • çöpe atılan ve çöplüğe gidecek dönüştürülebilir atıkların nasıl da kıymete bindiğinin ibretlik kanıtıdır.

    kağıt ve plastik toplayıcılarının meydana getirdiği iş gücünün paha biçilemez olduğu bilinen bir gerçek.

    ben dönüştürülebilir atıkları balkonda biriktirip yoldan geçen toplayıcılara veriyorum ya da çok yığılırsa çöpün kenarına bırakıyorum. camları ayrı biriktirip kumbaralara atıyorum.
  • paraları kutu kutu evlerinde saklayan hırsıza, uğursuza,
    altın klozetli zarraflara,
    ülkenin "....ına koyan" cengiz 'lere
    zerre dokunamayan bir ülkenin
    polisinin, zabıtasının,
    tek ekmek teknesi olan kağıt toplama arabasını elinden almak istediği
    bir babanın içleri yakan haykırışı..

    eğer öbür taraf var ise, umarım zebaniler karşılar sizi...
  • mal mal izlediğim videoda gariban adamın isyanı. ya, kardeşim! ne zor hayatlar var lan. utanmadan arlanmadan adamın kağıt topladığı demir yığınından tekerlekli arabasına göz koyuyorsa bu sistem... o sistemin ta götünü sikeyim.

    (bkz: yakarsa dünyayı garipler yakar)

    şimdi siktirin gidin.
  • e adamlara bi iş yaptırmak gerekiyor memlekette, sen milyon dolarlık işleri 2 telefonla rayına oturtabilen bi devletin vatandaşısın, bu ülkede zabıta ve polise bişeyler yaptırmak lazım.
  • durumuna gerçekten üzüldüğüm insan.

    antalya'da geri dönüşüm tesisi yönetmiş birisi olarak;

    belediyeler yetkisi dahilindeki bölge içinde atık toplama işini bir bedel karşılığında bir veya birkaç firmaya verir süreli olarak. normal şartlarda bu işin bir karı yoktur veya çok azdır. çünkü toplanan organik çöpler bir bedel karşılığında, yine belediyenin çöplüğüne dökülür, ki belediye para kazanir bu işten. en son 1 tonu 32.00 tl + kdv' ye dökülürdü.

    tesis bu işi geri dönüşüm işini, nakite çevrilebilecek atıklar için yapar. karton pet, aliminyum, cam, atık yağ. bundan para kazanır, belirli yerlere kafesler, kumbaralar koyar. belediyelerin, şu kursa klima, şuraya buraya tv, pc hibe isteklerine karşı da, firma bağımsız sokak toplayıcılarını engellemesini ister, belediye'den.

    bakın ben yapılan doğru demiyorum, şöyle düşünün, yatirim yaptiğiniz, işçi çalıştırdınız ve almak için belirli tavizler "hibeler" verdiğiniz işten birileri hiç bedel ödemeden faydalansın ister misiniz?

    bu arkadaş için olmasa bile, sokakta perişan halde gördüğünüz bu toplayıcılar çoğunuzdan fazla kazanıyor, emin olun.

    yine söylüyorum, bireysel olarak bu şahsın duruma üzülsem de, gerçek bu.

    bazı belediyeler de, rant ve ekstra ekstra gelir kapısıdır bu atık meselesi. çalışanları ve yöneticileri için.

    edit: bu şahsın muhtaç duruma düşmesi başka bir konu onu ayrıca tartışalım.

    birileri sormuş, yasak mı kardeşim diye. yasak hemşerim, o iş için yetki almış, yatırım yapmış, işçi çalıstıran firma toplayacak. bak vergi veren falan demiyorum, bu iş için işçi çalıştıran. sizin para verip, sergilemek nakliyesini yapmak, temizlemek için aldığınınız ürünün elinizden alındığını düşünün.

    ayrıca, bunların birbirine ettiğini zabıta polis yapmaz. bir gariban, gerçek gariban, alsın eline arabayı, bakalım 5 sokak gezebilecek mi? ağzı burnu kırılmadan. götünüz yiyorsa kendiniz deneyin bakalım, bu tayfa sizi dolaştıracak mı sokaklarda.

    dediğim gibi, kişinin bu duruma muhtaç bırakılması başka bir konu, belediye iş mi verir, geri dönüşüm firması mı iş verir bilemem. çalıştığım firmada biz eleman bulamazdık, iyi bir maaşa, yemek ve servise rağmen. çünkü beğenmezler, çünkü sokakta toplayarak daha fazla kazanirlar, öyle sigorta falan umursamazlar. inanın veya inanmayın, durum bu.
  • o kadar kaçak iş, saray falan varken karın tokluğuna kağıt toplayanların ekmek teknelerine göz dikmiş, yüreksiz ve vicdansız zabıtaların ağlattığı bir garibanın sözleri.

    ''alma mazlumun ahını'' demiş atalarımız. sadece mazlumun değil bizlerin de ahını aldınız zabıta beyler. hiç öyle görev adamıyız ayaklarına yatmasınlar. trafikte arabaları çekenlerden farkları yok. bir sürü araba içinden birini alıp götürüyorlar, istediklerini görmezden geliyorlar, lüks arabaları çekmeye ciğerleri yetmiyor.

    ah alıyorlar ah..
hesabın var mı? giriş yap