• sanıyorum ki pkk'lı zannedilerek vurulan köylü, sivil halk ve kendi halinde kırlarda dolaşan hayvanlar için birden küçüktür; hatta sıfıra da yakınsayabilir.
  • üç ne ki, beş ne ki, çok daha yüksek bi katsayıdır. yanlışım olabilir emin değilim ama son yirmibeş senedir trt'de öldürüldüğü söylenen pkk'lı sayısı toplanınca iki milyon gibi bi rakam elde ediliyormuş.

    ama işin ilginç tarafı son yirmibeş sene içinde kaybettiğimiz insan sayısı için ise atma katsayısı rasyonel katsayıya bırakıyor yerini. sadece otuzbin olduğuna kim inanıyor ki o sayının.. 1/2 mi 1/3 mü o katsayı bilmiyorum tabii.

    edit: gelen mesajlar bana önemli bi şeyi farkettirdi ki yanlışım olabilir derken yanılıyorum, düpedüz yanlışım. kahretsin okuduğum rakamı, okuduğum şeyi hatırlamıyorum nerde okuduğumu ama evet iki milyon çok abartı bi rakam. gerçi zamanında haberlerde binlerle ifade ediliyordu öldürülen terörist sayısı ama yine de iki milyon çok abartı bi rakam. ama "milyon" lafı vardı o cümlede yahu, bu kadar da yanlış hatırlıyor olamam ki...
  • pkk yandaşlarının dezenformasyon çabalarında sıklıklar basvurdukları katsayısının yanında devede kıl kalan katsayıdır. özellikle geçmişte türk ordusunun yapıp başarısız olduğu söylenen 24 operasyon konusunda söylenenlerin büyük kısmı halkın orduya güveninin kırılması amacıyla katsayılı dezenformasyon içermektedir.

    zamanın ötesinden: burda bu kadar pkk yandaşı oldugunu bilmiyordum yeminle.
  • psikolojik savaş taktiğidir.
  • genelde öldürme bu alanda pek kullanılmaz sıklıkla etkisiz hale getirildiyi duyarız* bu nedenledir ki doğrusu "etkisiz hale getirilen pkk'lı sayısındaki atma katsayısı" olan önerme
  • tsk internet sitesi bu konuda en güvenilir kaynak; her türlü çatışma, arazi arama tarama ve kaçakçılık faaliyeti detaylı olarak gün gün listeleniyor.

    bu konuda abartı genelde basın yoluyla yapılıyor, ki bu da savaşın psikolojik boyutu düşünüldüğünde anlaşılabilir bir yöntem; zira pkk'lılar altı kayıp verdikleri (cesetlerin videoları mevcuttur) karakol saldırısında 'iki kaybımız var, sekiz asker öldürdük' diyebiliyorlar. (kaybımız yok)

    şu adresten öldürülen pkk'lıların resimlerini görebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap