• oturup bir hayvanla dertleşmeyen, muhabbet etmemiş adamın anlayamacağı haberdir... zira o adam o ağzı olup dili olmayan, zekadan yoksun hayvanın gözleriyle, kimi zaman dokunuşlarla sizi anladığını, eşlik ettiğini bilmiyordur...

    o adam sevgiden bihaberdir...

    yaratılanı sev yaradan'dan ötürü yü bilmeyen adamdır...

    bazen yaşanan acıların bir yerden patlak verdiğini bilmeyendir o adam....

    hasıl-ı kelam adam değildir belki....

    acını yaşıyorum ırak'lı kardeşim... emin ol...
  • neden ağladığını bilmemekle birlikte yani eşeğini çok sevdiğinden mi yoksa tek ekmek tekneksi olan aracını kaybetmekten dolayı mı bilmediğimiz için kesin bir şey söyleyemem ama eğer eşeğini çok sevdiği için ağlıyorsa güzel, yüreği büyük bir adamdır. onunla dalga geçenlerden daha kaliteli bir insandır.
  • terör saldırılarından ölen insanların bile normalleştiği, kanıksandığı şu günlerde bizleri düşünceye sevk ettirmiş insandır.
  • dalga geçenlere tonla küfür ettiren adamdır. ölen bir canlı, adamın geçim kaynağı büyük ihtimal ama hepsini geçtim ne sebeple olursa olsun bir insan ağlıyorsa bir sebebi vardır. eşek orada öldüyse saldırı sırasında adam da yakınlarda bir yerlerdedir muhtemelen, olanlara şahit olmuştur. levent'te patlayan bombayı ortaköy'den duyunca bir hafta kendime gelememiştim ben ki bu insanlar bu seslerle yaşıyorlar ne yazık ki. ama hadi orada olup dalga geçen adamların psikolojisi de zaten savaş yüzünden bozuk diyelim, türkiye'de bu haberin "ırak'ta meydana gelen terör saldırısında ölen eşeğine sarılarak hüngür hüngür ağlayan adam, alay konusu oldu." diye verilmesi vicdansızlıktır.
  • ortaokula giderken eşekle süt dağıtan bir adam vardı, onu getirdi aklıma.. resmen ekmek teknesiydi.. o eşek sayesinde 25 senede evini aldı, oğluna araba aldı...

    burada da durum çok farklı değil, muhtemelen o eşekle yük taşıyor, geçimini sağlıyordu... hayvanın ölümüne üzülmesiyle dalga geçenin, diğer yazar arkadaşlarla birlikte ben de amına koyayım..
  • dalga geçenlere ve cana değil mala gelsin diyenlere"eşeklik etmişler" bile diyemeyeceğim olay.adam orada her şeyden önce bir patlamaya şahit olmuş.belki beslediği büyüttüğü bi canlının, muhtemelen ekmek teknesinin ölümünü görmüş.ırkçılığa, araplara her şey müstahak demeye hiç gerek yok.biraz daha insancıl..
  • zamanla duygusal bag kurmus, artik bebegi gibi olmus, tum rızkını ondan karsılamıs ve bu duygularını dışa vurduğu icin gulmek yerine saygı duyulması gereken adamdır. bazi suserların aksine insandır
  • bu adamla alay eden en basit tabirle orospu cocugudur. otesi yok. anasini avratlarini siktigimin orospu cocuklari. adam ise en asil duygunun insanidir. basi sagolsun.
  • bicok nefes alandan nefret etmeme vesile olan yufka yürekli, su hayatta her yükünü çekmiş hayvancagizin yok oluşuna en doğal sekilde, en insanca duygularla isyan eden insandır.
    siz cefa nedir, vefa nedir, yalnızlık nedir, kıymet nedir bilmeyenlere de dert olur. yalnızlığında konuşursun, belki 4 duvarla, belki yanındaki canliyla bi kediyle veya uzun patika yollarda yükünü yüklediğin eseginle, atınla. sanki seni dinler, sadece sırrını sakladığını bilirsin, o seni anlıyormuş gibi bi baksa bile sana yeter onunla olan dostluğunda, iliskinde. daha ne olsun.
    seviyorum boyle duygusal insanları ırkı, dili, dini ne olursa olsun hep olsun ki yalnız olmadığımızı anlayalım şu boktan, benmerkezci dünyada..
hesabın var mı? giriş yap