• 12-14 ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • esrar, alkol, seks ve muzik festivali deseydiniz daha samimi olurdu dedigim etkinlik. bu dediklerime karsi da degilim beni bilen bilir ama boyle sacma isimlerle gelmeyin gozunuzu seveyim
  • ülkede şimdiye kadar dağ başında, tuvaletin bile olmadığı, doğru düzgün yemek bile verilmeyen, ama sabaha kadar şarap içilip sözde "gözlem" yapılan onlarca etkinlik yapıldı. hatta, birkaç gün önce bir şehrin ortasındaki parkta, koca şehrin ışık kirliliği altında gözlem şenliği düzenlendi. bilimseverler de yokluk yüzünden mecburen bu şenliklere katıldılar.

    şimdi ilk kez, türkiye'nin en büyük üç bilim platformu olan evrim ağacı, kozmik anafor ve bilimfili, aylardır büyük bir hazırlık aşaması ve çaba harcayarak gerçek bir gökyüzü ve bilim festivali düzenliyor. şuradan duyurusuna bakabilirsiniz.

    olimpos'ta evet. aklınıza olimpos denildiğinde esrar alkol ve seks geliyorsa, ya çok ergensiniz, ya da aklınız bu kadar çalışıyor.

    ve ek olarak, bilim şenliklerinden para kazanılmaz, organizatörler cebinden para harcar ve genelde zarar edilir. bunu da hatırlatayım...
  • tübitak gözlem şenliğinde kurayla elenmemden sonra ilaç gibi gelen festival. hem de işinin ehlileri tarafından yapılıyor, resmen kombo çekmişler. kesin katılacağım.
  • yeni kontrol ettim de şenlik tarihinde yarım ay var ve batış saati gece 1. bir hafta öncesinde yeni ay var, samanyolu'nun merkezinin görünülürlüğü çok daha fazla. şehirlerin ışık kirliliğinden kaçarken ay'ın yarattığı ışık kirliliğine yakalanacağız. kesinlikle 5 ağustos'da başlamalıydı. ama her şeye rağmen gidilecek tabiki de.

    5 ağustos 2016'daki 00:00'daki gökyüzü: http://i.hizliresim.com/6npnow.jpg

    12 ağustos 2016'daki(şenlik tarihi) 00:00'daki gökyüzü: http://i.hizliresim.com/wyky5l.jpg

    her şeye rağmen oradaki atmosfer için gitmeye değer.

    edit: anafor bildirdi, o tarihlerde perseids meteor yağmuru varmış. meteor yağmuru kuzey doğudan gözükecek. o yüzden denize/güneye değil de doğuya doğru bakar olun. bir sürpriz de benden gelsin, meteorların geldiği yönde andromeda galaksisini de görebilirsiniz: http://i.hizliresim.com/l1j34l.png
  • kayıtların açılmasından sonra, 1.5 saat içinde 300 kişilik tüm kontenjanı tümüyle tükenmiş olan bilim festivali.

    bir bilim organizasyonu için türkiye'nin gördüğü en yoğun katılım isteğine sahne olduğunu söyleyebiliriz. onbinlerce kişi 300 kişilik kontenjanda kendine yer bulabilmek için aynı anda sisteme yüklendi. 1.5 saat içinde tam 20 bin başvuru oldu, ancak sadece 300 kişi bu festivale gitme hakkı kazanabildi.

    bakalım nasıl bir bilim festivali olacak
  • ülkedeki her güzel şey gibi bu da gıdımlık olduğundan olduğundan dolayı tubitak gözlem şenliğinden sonra buna da kota yüzünden katılamadığımız bilim festivali olmuştur. ayrıca bundan sonra türkiye'de hiç bir gözlem etkinliğine katılmak için uğraşmamaya karar verdirtmiştir. günlerce takip et, kayıt saati geldiğinde site açılmasın, sonra meğer daha önce açıklanmayan e-mail ile de başvuru yapılabilir olsun, e-mail gönder ve kayıtlarımız kapanmıştır yazısını oku. ülkede bilim o kadar az ki kovalamak zorunda kalıyoruz ve yakalayamıyoruz.

    benim anlamadığım bu ülkede 30000 kişilik zeytinli rock fest yapılabiliyor ve herkes çadırda kalıyor. gökyüzü gözlem şenlikleri neden 300-350 kişilik yapılabilir ki. bırak yeme-içme dahil olmasın, herkes kendi halletsin kendi işini sonuçta bunun adı kamp.

    bu festivali ve daha nicelerini kaçıracak kişiler için söyleyeyim kendi gözlem şenliğinizi kendiniz yapın. açın ışık kirliliği haritasını: http://www.lightpollutionmap.info/ karanlık gördüğünüz ve size uygun olan yerlere aysız ve bulutsuz bir gecede bir kaç arkadaşınızla gece vakti gidin, telefondan da skyview uygulamasını yükleyin, alın size en kralından gözlem. hem de dertsiz tasasız.
  • 100 kişilik çadır alanı ve 200 kişilik bungalov kontenjanı ile; katılım şansını %0.01'lere indirmiş olan festivaldir.

    * hayatınızın bir safhasında kanser olma olasılığınız: %35-45
    * olimpos gökyüzü ve bilim festivaline gidebilme olasılığınız: %0.01
    * çocuğunuzun 11 el veya ayak parmağı ile doğma olasılığı: %0.002
  • "yerde ve gökte ne varsa hepsi allahındır lan, mınagoduklarım..." diyerek basılmasını beklediğim bilim festivali. çünkü hayatta en hakiki mürşit, turşucu hurşit beyler kaçın!
  • 450 yerleşik katılımcı ve günlük binlerce ziyaretçi ile, yarın sabah başlayacak, 3 gün 3 gece sürecek, yılın astronomi etkinliği.

    http://olimposbilimfestivali.kozmikanafor.com/
hesabın var mı? giriş yap