• elizabeth strout tarafından yazılmış roman.

    bol ödüllü bir kitap olduğu yazıyor ayrıca. türkçe ismi de kül mevsimi dir.
    çok şey vadettiğini düşünerek okunması tavsiye edilmiştir. (bkz: arka kapak)
  • bitirdikten sonra pek etkilenmediğimi itiraf etmek zorunda olduğum kitap.

    --- spoiler ---
    eski mahallemi hatırlatmıştır nedense. sokakta oynadığımız ve o zamanlar orta yaşlı olan mahalle sakinlerini. sonra biz büyüyüp yavaş yavaş uzaklaştıkça ordan hepsinin tek tek yaşlılık evresine girmesi ve ölmeleri. bakınca kendi yaşadığı sokağı yada mahalleyi görüyor insan.

    ama en çok henry'e üzüldüm desem yeridir. sabrına , sevgisine hayran oldum. iyi ki önden gitmiş valla.
    karısı yarı kaçık olan bir mustafa amca'mız vardı tıpkı o.*

    --- spoiler ---
  • hbo mini dizisi. drama. 2014 sonlarında 4 bölüm olarak yayınlanacak. dizide, bill murray oyuncu olarak, tom hanks de yapımcı olarak yer alacak.
  • frances mcdormand ve richard jenkins'in başrolünde olduğu, hbo mini dizisi. roman uyarlamasıymış. 4 bölümden oluşuyor. oyunculuk görmek isteyenler izlesinler. aksiyon bekleyenler uzak dursunlar, durgun ilerliyor çünkü.

    imdb
    fragman
  • yalniz oldugunuz bir aksam; bir bardak sicak cikolata veya cayla pespese izlenecek mini dizi. uzun sinema filmi olarak dusunun..oyunculuk harika..sinemagrofi harika..oyku belki olaganustu degil ama guzelligi de burda yatiyor..ozenle yapilmis, guzel bir film.. ben etkilendim..kendimden, cocuklugumdan, gelecegimden parcalar gordum..
    kendim 2 oglan cocugu buyutuyorum..
    spoiler****
    ıleride gelinim bebek karnindayken bira icerse; nasil sakin kalirimhic dusunemiyorum..bill murray'i oynayan karakterle mutlu son olmasi cok sevimliydi..
  • olive kitteridge tam dayaklık olsa da, sırf bu sıradışı karakter için ve onu canlandıran frances mcdormand ve elbette richard jenkins'ın hayranlık uyandırıcı oyunculukları için izlenilesi dizi.
  • 2014'ün en önemli işlerinden biri bu mini dizi. oyunculuk ve senaryo muhteşem.
    aile, evlilik, ihtiyarlık süreci gibi hepimizin başına gelebilecek şeyler o kadar güzel anlatılmış ki, insan bunlar benim de başıma gelebilir diye strese giriyor.
    olive karakterini oynayan frances mcdormand hayatın rolünü çıkarmış, kesin ödül alması lazım.
    bu arada kıçı kırık dizi ve filmlere o kadar müşteri varken, böyle bir diziye rağbet olmaması da çok üzücü. tabii türk insanı için önemli olan kriter bir dizide taş gibi hatunlar ya da yakışıklı beyler olmasıdır ama bu dizide öyle bir şey yok. yine de umarım daha çok insanın dikkati çeker.
  • cemocem69'un entry'si sayesinde başlayıp bitirdiğim mükemmel dizi. (bkz: #47953696)
  • küçük insanların küçük hikayelerinden biri. çok samimi, çok gerçek. sonunda güzel bir hayat yaşamanın ilk şartının bunu istemek olduğunu anlıyorsunuz. ya da ben öyle anladım. hemen sıkılan, kanı kaynayan bi tipseniz sizi açmaz ama yine de izleyin.
  • yılı bu diziyle kapatmak hoş oldu. 1. bölümde biraz sıkılabilirsiniz fakat sonra ki bölümlerde hikaye genişliyor ve sürüklenip gidiyorsunuz. diğer bölümleri peş peşe izledim.
hesabın var mı? giriş yap