• lisedeyken en yakın arkadaşımla aldatılan kadınların hallerine çok üzülürdük ve sırf onların eşlerinin izini sürebilmek için dedektif olma hayali kurardık. üstelik ülkedeki ilk kadın dedektifler biz olacaktık! o kung fu kursuna gidiyordu o zamanlar. ben de bilgisayarla çok ilgiliydim. ben bilgisayardan adamın izini sürecektim, o da baskını yapacaktı.

    ne mi oldu?
    ben öğretmen oldum, o da bankacı.
  • bir çocuk neler olmak istemez ki. ama benim neler olmaya çalıştığımı okuyunca ön yargıda bulunmayın efendim hemen. ilk olarak ve de doğal olarak "baba" olmak istedim. bu yüzden komşu kızlarıyla paso evcilik oynardım. * birçok komşu annesi de şikayete gelirdi "oğlun bizim kızla yine evcilik oynamış, üstüne çıkmış" diye. çocukluk efendim. * biraz büyüyünce ve tip olmayınca kızına alınacak oğlan tipi olmadığım anlaşıldı ve yasin okumalarında ara ara ilahi okuyan erkek çocuk tipine geçildi efendim. bu da daha sonra utangaçlık ve büyümekten ötürü bırakıldı. bruce lee filmleri izleyip dövüşçülük de oynandı. bununla birlikte ağa adamlar olmaya da çalıştık efendim. onlar da dayak yiyene kadar sürdü. * ilk okula başlayınca da en çoköğretmenleri ve yazıları sevdik. daha ilkokulda şiir yazılmaya ve günlük tutulmaya başlandı. bir edebiyat kültürü damarlarımıza işlenmeye başlandı. soranlara cevabımız "öğretmen olucam"dı ama ne öğretmeni olduğu sınav açıklanana kadar söylenmedi. o zaman geldiğinde de damarlarımızdaki meslek seçildi: türkçe öğretmenliği. ne mi oldu sonra. öğretmenlik diplomamız var çok şükür ama bir iş kapımız yok efendim. velhasılkelam olmak istenen meslekleri olmak zor ama mesleğinizi yapmak daha da zor.
  • istenen meslek: biyoloji öğretmeni ya da biyolog
    üniversite bölümü: hemşirelik
    olunan meslek: malzeme ve planlama sorumlusu
    hedefteki diğer meslek: yazar
  • istenen: resim öğretmenliği & endüstri ürünleri tasarımı
    olunan: bilgisayar mühendisliği

    burada müthiş bir paradoks var, istenilen meslek el becerisi ve yaratıcılık gerektirirken olunan meslek tamamen analitik bir zekaya sahip olmayı gerektiriyor. neyse ki o da var çok şükür.
  • istenen bölüm: psikoloji
    okunan bölüm: mimari restorasyon
    icra edilecek meslek: yaratıcı drama eğitmenliği

    hayat, kuşlar, istikrar falan..
  • istenen : otomativ mühendisliği
    olunan : doktor

    çok istemiştim, ailem falan yok oğlum türkiyenin durumu belli olmaz otomativ sektörü krize girer ortada kalırsın garanti meslek seç dedi falan filan, tabi o zaman ergen olan ben, onların dediklerini dinledim, şimdi ise durum tam tersi ..napalım kader kısmet, hayat işte..
  • istenen meslek: mühendislik
    okunan bölüm: mühendislik
    icra edilen meslek: mühendislik

    (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)
  • lise2 ye kadar iistenen meslek:öğretmenlik
    okunan bölüm:mühendislik
    şu an ki durum:işsiz

    buradan çıkartılacak bir hayat dersi yok. hayat adamı nereye isterse oraya koyuyor.
    rüzgarımı da yapar giderim.
  • olmak istenen: ihracat uzmanı
    okunan: iktisat
    olunan: ihracat uzman yardımcısı

    az kaldı az, hırslı adamım vesselam.
  • istenen: astronot
    olunan: doktor
hesabın var mı? giriş yap