• abuk bir durum. eger zamaninda cok sevdiginiz bir kişiyse mutlu olursunuz çünkü özlemişsinizdir.

    bir de yaygin bir kanı vardır eger gördügünüz ölmüş kişi konusmuyorsa ruhu sizi ziyarete gelmiştir ki insani gerer biraz.
  • eger aileden biriyse mal ve mulkun artacagina, yabanci biriyse eve ne$e gelecegine i$aretmi$.

    hmm..
  • (ara: ruya*)
  • gördüğünüz kişi çok sevdiğiniz biriyse ve "mutlu değilim şu an gittiğim yerde" manası verircesine konuşursa rüyada üzülmenin ne kadar abartı boyutlara ulaşabildiğini görmüş olursunuz.
  • kişinin özlemini gidermesi için belki de alt bilinçinden bilerek rüyasına girdirme olayıdır.

    herkes zamanla birilerini kaybeder ve unuturuz ya da unuttuğumuzu sanırız. bir gün bir yerlerde, hiç beklenmedik bir şekilde karşımıza çıkarlar, minik bir detaydır bize onu getiren, bir melodi, bir tını, bir resim, bir anı, bir ses.... ve ardından rüyamızda...

    rüyanın en güzel tarafı ölümünden sonra o kişiye hitap edilmeyişidir. dede, anneanne, anne, baba, sibel, tekin vs. rüyanızda hasretle ve kana kana hitabınızı sayıkladığınızı, ona dokunmak istediğinizi fark edersiniz. özledim seni, neden daha sık gelmiyorsun rüyama, gelirken şunu da getirir misin demek geçer kimi zaman, ancak ne var ki bu bir rüyadır, bir başka rüyada buluşmaktayı dilemekten başka ne gelir ki elden?

    (bkz: rüyada ölüm görmek)
  • daha çok güneydoğuda askerdeyken operasyonlara aktif katılan askerlerde görülür.tek çaresi gece uyumamaktır.ancak ertesi gün işede gideceği için uyumak zorundadır.yıllar geçsede etkisinden kurtulamaz.tedavi edilmezse intahara sürüleyebilir
  • "ölen kişi rüyada konuşmuyorsa gerçekten gelmiştir, eğer konuşursa şeytan o kişi kılığına girmiştir" şeklinde de yorumlanabilen rüya.
  • aklınızın bir köşesinde yeri hala taptazedir belki de bu kişinin. ölümü sizi öyle derinden etkilemiştir ki, olduğu gibi bir rafa kaldırmışsınızdır kendisiyle ilgili tüm düşünceleri - ki o acıyı tekrar tekrar ve hiç eskimeden hissetmeyesiniz. ama bilinçaltına itilen herşey gibi, o da su yüzüne çıkma yolunu bulacaktır bir şekilde. bir gece rüyanıza giriverir... ve uyandığınız sabah asla diğerleri gibi olamayacaktır. gününüz son derece karmaşık duygularla başlamıştır bile..
  • herhangi biri değil de, yakınınızsa, özlenen biriyse tebessümle uyanabilirsiniz. hatta tekrar uyuyup gene görmek istersiniz. acıyı depreştirmez, onunla rüyada buluşmanın, onu tekrar görmenin verdiği tatlı bir duygudur.
hesabın var mı? giriş yap