• meclis başkanı cemil çiçek'in milletvekillerine aylık 3000 tl fazla ödeme yapıldığını ortaya çıkaran sayıştay'a cevabı. evet sayın başkan eğer ortada bir haksız ödeme varsa tabii ki yedi ceddine borç çıkaracaksınız. çok uzun yıllardır imtiyazlı bir kitle mensubu olduğunuz için siz belki bilmezsiniz ama normal vatandaşa tam da bu uygulanıyor. diyelim babanız vefat etti ve devlete vergi borcu var. devlet bu borcu eşinden çocuklarından çatır çatır üstelik faizi ile alır. borçlu milletvekili olunca imtiyaz talebi neden? madem bu uygulamayı haksız buluyorsunuz bunu genel bir uygulama haline getirin ve tüm vatandaşlara uygulayın. kimse babasının, dedesinin borçlarını ödemek zorunda kalmasın ya da milletvekili de olsa kuzu gibi ödesin.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18959563.asp
  • (bkz: reddi miras)
  • kanunların türkiye büyük millet meclisine işlemediğini gösteren yanıttır. cümleye bakan da vekili üç kuruşa hayrına çalışan zavallı bir insan zanneder. doktor arkadaşıma aylık 400 tl fazladan para yatırmışlar, kız çalışmaya yeni başlayan pratisyen hekim, bunu ancak 6 ay sonra farkediyor ve kendisi başvuruyor fazladan yatırmışsınız diye. devlet parayı faiziyle çatır çatır kesiyor, kendi hatası olduğu ve kız kendisi başvurduğu halde. bütün paranı seçimlerde harca, yalakalık yap ondan sonra yedi ceddine yetecek parayı götür. zaten haketmedikleri bir parayı yiyorlarken bir de üstüne fazlasının üstüne yatmaları utanmazlık, üçkağıtcılık, edepsizlik değildir de nedir? bu ülkede bir yerde kul hakkı yeniyorsa orası da türkiye büyük millet meclisidir. böyle millete öyle meclis gerçi.
  • devlet zarara uğratılıyor, buna sebep de millet vekiline ödenen fazla para. vekil, asıldan daha fazla hakka sahip, kanunlardan muaf ve haksız bir şekilde korunuyor, ölüsü bile.

    şimdi ölüm döşeğindeki babanız son bir babalık yapmak için devlet bankalarından (bizzat devletten de olabilir, devlet alacağının hep peşine düşer ya) yüklüce kredi çekse, evlatlarına dağıtsa ve rahmetli olsa bu borçtan yırtabilir misiniz? neden alacaklı devlet(yani bütün millet) olunca bu borç kolayca affediliyor? kendi alacağı olsa alacağını mirascılardan tahsil etmeyecek mi cemil çiçek?

    cemil çiçek bu müstesna sorusunu bana sormuş olsaydı, cevabım "çıkartacaksın tabi, çıkartamıyorsan cebinden öde" olurdu.

    ek:
    hevipeyra bana dedi ki;
    "baba bankadan kredi aldıysa çocuklar yırtar çünkü bankalar kredi verirken mecburi hayat sigortası da yapıyorlar. yani kişi ölürse borç sigorta tarafından bankaya ödeniyor. :)) " ve ekledi, "bankaların kendi sigorta şirketi var. sigortayı bu şirket üzerinden yapıyorlar. kredi verirken de bu yönde bi değerlendirme yapıyorlardır herhalde. yani ölüm döşeğindeki adama kredi vermezler herhalde. :)) "

    kısaca ; bir şekilde ölüm döşeğindeki babasına, dedesine, anasına, ninesine yüklü miktarda kredi almayı başaranların başı ağrımaz.
  • milletvekillerinin yedi ceddine yetecek kadar para kazandığını istemeden de olsa ifşa etmiş beyanattır. milletvekili olmak için yapılan kavgaların sebebi ilan edilmiş oldu.
  • herhangi birinin 3 kuruşluk borcu için yedi ceddine değil borç icra çıkaran güzel ülkemin meclis başkanının çifte standartı.
  • şirkette sabah sabah "ulan benim beş kuruş vergi borcum kalsa, tsunamide ölsem, yüz sene sonra büyük büyük torunlarımın donlarına kadar alırsınız" diye bağırmama sebep olmuş açıklamadır.
  • bir türk düşünürü lafı.
  • (bkz: polis devlet)
  • aynı şey sıradan bir emeklinin maaşı veya sağlık harcamalarında olsa muhtemelen yedi ceddine borç çıkarılacağı, milletvekilleri de sıradan ölümlüler olduğu için, sorulması bile garip kaçmış sorudur.
hesabın var mı? giriş yap