• 15 temmuz gecesinden sonra peydah olan yazıklar olasıca anlayış.

    ilk kez nihat hatipoğlu denen zamane soytarısının atv de yaptığı programlarda tanık oldum bu duruma. darbe girişiminin yaşandığı gece sokaklarda olup da başlarına birşey gelmeden evlerine dönen insanları toplamış konuşturuyordu. ağzım açık izledim. ölümü, daha doğrusu şehitliği yücelterek herkese nasip olması gereken bir mertebe gibi insanların gözüne sokuyorlardı.

    konuklardan biri aldı sazı eline.. darbe gecesi şehit olamadığı için annesinin 3 saat eve almadığını anlattı. yazıklar olsun bana ki şehit olamadım, diye yakınıyordu. ve bunun gibi bir sürü konuk program boyunca olaylar sırasında ölemedikleri için kendilerine veryansın etti durdular. "allah rızası için bir fetöcü çıksın şu paravanın arkasından sıksın alnıma kurşunu", diye dua etmedikleri kaldı.

    bir süredir aynı kanalın "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" adlı komedi dizisini takip ediyorum. neredeyse her bölüm 15 temmuza ufak ufak dokunuyorlar. hadi buna bişey demeyelim.. asıl mesele şu ki: sırf masalarına biri oturabilsin diye kişi başı 300 milyon dolar hediye alan mafya üyeleri, neredeyse her sahnede ölmekten bahsediyorlar. üstelik kendi ölümlerinden.. yaptıkları abidik gubidik şeyleri birbirlerine ihanet olarak görüp

    "öyleyse sık ulan kafama, ben bununla yaşayamam"

    deyip duruyolar. kendi ölümlerini o kadar basit gösteriyorlar ki, bunu evinde izleyen fakir ve ne yazık ki cahil, üstüne üstlük saf insanın bilinçaltına çok tehlikeli birşey ekiyorlar. dizideki sanallık yerini gerçekliğe bırakıyor ve diyor ki kendi kendine:

    "yauv bu kodamanlar için bile ölüm bunca basitken, bu üç kuruşluk benim canımın ne kıymeti olabilir ki."

    vatan-millet sosuyla süslenen senaryo da tuzu biberi oluyor bütün bunların. her türlü suçu işleyen trilyonluk mafya babaları fakir fukarayı alttan alta ölüme özendiriyorlar. yarın birgün lazım olurlar belki diye, ha deyince canını bizim için verecek adam lazım olur diye şimdiden işliyorlar insanları.

    yazık bu topluma.. hakikaten yazık.. adam gibi karnını doyuramadınız bari bırakın da düşe kalka yaşasın..
  • sorma neden , niçin
    her şey yalnızlıktan
    bak bak bak bak
    güzel bir gün ölmek için...

    (bkz: teoman)
  • ölüm güzellemesi yapanlara hiç kızamıyorum hatta çoğu zamanda hak veriyorum. kanserden yakın arkadaşımı kaybettiğimde tedavi olmak istemeyip ölümü sessizce beklemesine çok kızmıştım. şimdi çok iyi anlıyorum. mutsuzdun ve sevgisizdin. zaten gitmek istiyordun hep. benimde çok fazla yanınıza gelesim var. zaten burada kimsem kalmadı. sueda'da yanında.. yakında görüşürüz..
hesabın var mı? giriş yap