aynı isimde "ölümlü dünya" başlığı da var
  • senaryosunu ali atay, feyyaz yiğit, aziz kedi, volkan sümbül ve ali demirel'in yazdığı ve ali atay'ın yöneteceği film. çekimlerine başlanılmış senaryosu güzelmiş. oyuncular arasında ahmet mümtaz taylan, doğu demirkol, sarp apak gibi isimler var. bekleyelim bakalım. yapım şirketi taff pictures.
  • çekimleri başlamış.merakla bekliyoruz efenim.
  • bu tarz bir ekipten kelek çıkmaz diyerek beklemeye aldığım film. ki hem tv'de hem de sinemada nadir türk filmi izlerim. ali atay, ahmet mümtaz taylan, mehmet özgür gibi isimler umut vermeye yetti (ki ekipte daha bir sürü yetenekli oyuncu da var).
  • ali atay'ın, limonata filminden sonraki ikinci yönetmenlik deneyimini sergileyeceği filmdir. senaryosunda da parmak izi mevcutmuş. içerisinde espri barındırmayan, durum komedisi olduğundan bahsediliyor.

    ilgili röportaj için buyrun;
  • 107 dakikalık, 2018 yapımı film.

    6 / 10.

    ali atay'ın ikinci yönetmenlik denemesi. ilk denemesi olan limonata özellikle oyunculukları ile iyi işti. (bkz: limonata/@karinca beli) ne yazık ki; ali atay ölümlü dünya ile ilk işinin ilerisine taşıyamıyor stilini ama oyuncu performansları ve senaryodaki (senaryo yönetmen ali atay dahil 5 kişilik bir ekibin eseri) bazı güzel anlar (diyaloglar) sayesinde eğlenceli bir film teklif edebiliyor.

    kadroda aydın doğu demirkol, ahmet mümtaz taylan, sarp apak, alper kul, irem sak ve feyyaz yigit gibi iyi isimler var. feyyaz yigit ve doğu demirkol filmde performansları ile öne çıkan ve işi sırtlayıp vasat üstüne çıkaran isimler olmuşlar. sarp apak ise bügüne kadar tv'de gördüğünüz hallerinden farklı hiçbir şey sunmayarak vasatın çok altında bir performans sergilemiş. yani apak "okkalı küfür etme işini bile kotaramamış" desek abartı olmaz sanırım.

    bunun dışında filmde iyi durmayan şeyler de bolca var. aslında film açılışında, başlangıç müziği ile birlikte salonda bambaşka bir atmosferin içine giriveriyorsunuz ve bir konsept beklentisi doğuyor. fakat senaryo ve yönetimde genel bir karmaşa ve bütünlük sıkıntısı bir şekilde ortaya çıkıyor: beklediğiniz, konsept, kurgu bir türlü gelmiyor, çorba haline gelmiş müzik seçimleri (aksiyon sahnelerinden arkadan patlayıveren tuhaf parça seçimleri bu özensiz pakete dahil) işi aşağıya çekiyor. 5 kişilik bir senaryo ekibi daha iyisini yapabilir fikri ve yönetmenin bir önceki işindeki o düzgün dramatik omurganın yarattığı beklentiler haliyle işin sonunda erimiş hale geliyor. sanırım bu mevzuda, aklında birçok fikir olmak ve bunları aynı anda kullanmaya kalkma istemi de etkili...

    sonuç olarak uçsuz bucaksız yerli komedi sektörü içinden görülmesi üzmeyecek bir örnek, ayrıca yönetmen özelinde de gelecek vaadetmeye devam eden eğlenceli bir iş gibi.

    her eve imdb
  • keşke içinde bir miktar serkan keskin barındırsaydı.
  • limonata'yı pek sevememiştim ama bu filmden çok ümitliyim. snatch tadında bir film olacakmış gibi sanki. olmayadabilir tabi.
  • içinde hem oyuncu hem yazar olarak feyyaz yiğit barındıran film. bonus olarak senaryoda aziz kedi de var
  • fragmanını çok beğendiğim film. feyyaz yiğit ve doğu demirkol'u bir arada görünce kafamda şampiyonlar ligi müziği çalmaya başladı zaten, bu ikisinin hastasıyım.
hesabın var mı? giriş yap