• bollywood sinemasının son eserlerinden birisi. yönetmenliğini farah khan'ın yaptığı filmin başrollerinde shahrukh khan ve deepika padukoneoynuyor.

    konusu:
    --- spoiler ---
    ölmüş bir film yıldızının reenkarnasyon ile geri dönerek; hem ölümünün sebebini hem de ölmeden önce aşık olduğu kadını bulması.
    --- spoiler ---

    http://www.omshantiomfilm.com/
  • bollywood'un son donemlerdeki en buyuk zaferlerinden. farah khan yonetmis, shahrukh khan basrolde. bir nevi hintli arabesk. bir deewangi deewangi sarkisi var ki, sadece o sekans filmi sinema tarihine yazdirir; 31 star birlikte dansediyor. kimler yok ki? salman khan, preity zinta, saif ali khan, rani mukherjee, sanjay dutt, gider bu boyle...
  • sevgili sozluk,
    yazmam gereken paper vb. isleri birakip, kendisi hakkinda dusunduklerimi yazacak kadar sevdim om shanti om’u. hani, tarantino sinemayi sever, saygi duyar, filmlerinin karakterleri saygi sinemaya saygi durusu diyeceginiz laflar eder, sinemayi seven seni beni kendinden gecirir, ben bu filmi izlerken de ayni hislere kapildim. ayrica aklinizda bulunsun sonucta dunyanin en muazzam filminden filan bahsetmiyorum, 2 saat 50 dakikanin bir kisminda kalktim yemek yaptim, iki tur attim geldim filan, oyunculuklar da bildiginiz gibi benim alistigimdan bayagi bir abartili ama;
    bir bollywood filmi izleyecegim, hem huzunlenecegim, hem eglenecegim diyorsaniz izleyeceginiz film bu olmalidir. film icerisinde gecen filmlerden olmasi, 1970li yillarin sinemasina yapilan gondermeler, -farkettigim kadariyla bir ruzgar gibi gecti gondermesi de var-, kostumlerin guzelligi, eski filmlerin yeni yildizlarla harmanlandigi bolumler, om prakash makhija’nin olasilikla shah rukh khan’in hayat gorusunu de bir sekilde animsatan taki ve dovmesi, guzeller guzeli shantipriya (deepika padukone), ask, iyilik ve yarim kalan ask ve kotuluge karsi hep bir elden mucadele ve mutlu son yoksa o son degildir fikri icin izlemek gereken bir filmdir. hayatinizdan gecen summer bile olsa, bu film sizi sonunda herseyin guzel olacagina inandirir.

    bir de sunlari yazmadan ve cevirmeden gecemeyecegim, hatalar varsa affola, ingilizce altyazinin cevirisi, bir de ok’in aslinda om kapoor’la da baglantili oldugunu soyleyeyim;

    --- spoiler ---

    “…they say if you say something with all your heart then the universe will work in every way possible to help you get it. today, you all have given me everything i wanted. thank you very much. i feel like king of the world, thank you for making me believe in that just like in our films in life too finally, in the end everything is ok. happy endings and if it is not happy then it’s not the end my friends. the film is not over yet, the film is not over yet.”
    “derler ki eger birseyi tum kalbinle istersen, evren, sana o dilegin gerceklesmesi icin olabilecek her sekilde yardim eder. bugun, siz bana istedigim herseyi verdiniz. cok tesekkur ederim, kendimi dunyanin hakimi gibi hissediyorum, beni, gercek hayatta da filmlerin sonundaki gibi herseyin yolunda olduguna inandirdiginiz icin tesekkur ederim. mutlu son, ve eger o son mutlu degilse, son degildir dostlarim. film henuz bitmemistir, film henuz bitmemistir”

    --- spoiler ---

    bir de tabi, yine bu dialog filmin sonunda srk ve deepika arasindaki baska bir dialogada gondermeler iceriyor kanaatimce. ben sana filmlerde inandim ya, om kapoor?

    eger filmi izleme imkaniniz veya sabriniz yoksa, en azindan dhoom taana, ozellikle ilk ve son bolumu ve daastaan e om-shanti-om’u bir sekilde bulun izleyin derim. dard-e-disco konusunda yorum yapmiyorum, srk uygun bulmus, oynamis, ne diyelim ve sozlerime burada son veriyorum.
  • (bkz: #28133433)
  • (bkz: navras)
  • müzikleri güzel olan film disco hariç. izlerken deepika'ya hayran olmamanız mümkün değil. tanrının boş vaktine gelmiş belli. diğer sanatçıların eşlik ettiği şarkıda danslarını izlemek çok eğlenceli, yaslandikkarini görmek işe üzücü. kuch kuch hota hai de oynayan yan rol abinin yaslandığını görünce üzüldüm. madhuri dixit ya da aishwarya rai de çıkar mi diye bekledim ama ellerim boş kaldı. filmin konusu da güzeldi, uzunluğu can sıkıcı yalnız bollywood işte naparsınız.
  • biraz önce izlediğim müthiş film. tabi büyük bir beklentiyle başlamadım izlemeye bunun da etkisi olabilir bu kadar beğenmemde. öncelikle diğer bollywood starlarının konuk olduğu bölümlere bayıldım. (bkz: hrithik roshan) beni şaşırttı ve akshay kumarlı sahneye çok güldüm. deewangi deewangi şarkısı bu kadar ünlüyü toplamış olmanın verdiği gazdan olacak fazla uzatılmıştı.
    ayrıca bu filmin yapımcılığının shahrukh khanın eşi gauri khanla ortak olduğu (bkz: red chillies entertainment) tarafından yapıldığını belirtmek gerekir. yönetmenliğin ise bir kadın tarafından yapıldığı bence zaten belliydi (bkz: farah khan)
    bu kadar yazmışken dastaan e om shanti om şarkısından bahsetmemek olmaz. sözleri gayet özenle seçilmiş bu şarkı bariz bir şekilde filmin kalitesini yükseltmiş.
  • enfes bir bollywood filmi.

    bu filme çok özenildiği açık. ortaya harika bir film çıkmış. özellikle filmdeki şarkılara bayıldım. en sevdiğim ise, shah rukh'un shanti'nin hikayesini anlattığı dastaan e om shanti om. ayrıca birçok bollywood ünlüsünü de bir arada görmek beni çok mutlu etti.
  • bollywood'a az çok sempati besleyen herkesin izlemesi gereken bir film bence.
    film zaten başlı başına güzel. hele de dastaan e om shanti om sahnesi hem kurgusu, hem de destansı şarkısıyla insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor.

    --- spoiler ---

    http://www.youtube.com/watch?v=ymunkkutoao

    --- spoiler ---
  • her geçen gün daha çok seveceğim bir film çıkmaz diye düşünüyorum bollywood'dan. fakat her geçen gün çıkıyor. özellikle de srk'dan çıkıyor bunlar.

    aklımdan çıkmayan müzikler, danslar, replikler, duygular bırakan filmdir.
    bi dhoom taana dansını yapabilmek için neler vermezdim ulan :/
    shahrukh khan'a da aşığım, evet.
hesabın var mı? giriş yap