• wolverine'in ezeli du$manlarindan biri.. dr. octopus gibi kollari war bunun da.. kollari adamantium'dan daha saglam oldugu iddia edilen carbonite gibi bi$eyden yapilmi$ti yanli$ hatirlamiyorsam..

    weapon x projesinden cikma 3 adamdan biriydi sanirim.. (bkz: sabretooth) (bkz: wolverine)
  • "x men: children of atom" adlı dövüş oyunuyla yeşil sahalara dönüş yapan mutant adam. kollarıdan çıkardığı kablolarla kurbanını maymun eder, tuttuğu adamın sağlığını emer, enerjisini emer. ayrıca kırbaç gibi indirir o kabloları elalemin suratına, akıtıverir pekmezini x men in. sarışın, beyaz tenli ve kırmızı gözlüdür.
  • gerçek adı arkady rossovich'tir. ilkokul yıllarımda siyah beyaz x-men serilerinde nedense bu karakter en sevdiğim karakter olmuştur.
  • gerçek adı ''arkady''dir, kimliği gizli tutulur. rus gizli servisinden, süper-asker biriminin yöneticisi olan matsuo tsurayaba ya çalışmaktadır. sovyetler birliği doğumludur fakat sabıka kaydı ve doğum yeri bilinmemektedir/yoktur. aynı zamanda aile kaydı da yoktur. ilk kez x-men in 4.sayısında gözükmüştür.
    omega red , sovyetler birliği tarafından tutulmuş, rus asıllı bir mutanttır. insanüstü dayanıklılık ve güce sahiptir, kollarının iç kısmına sınırsız hareket kabiliyetine ve düşmanlarını caydıracak özelliklere sahip carbonadium dan yapılmış uzun kollar eklenmiştir. carbonadium adamantium gibi güçlü bir metaldir, extra özelliği bükülebilir olmasıdır fakat daha kolay hasar alır. ayrıca vücudunda düşmanları için ölümcül derecede feromon barındırmaktadır, bu sayede onların yaşam güçlerini emip kendine enerji sağlamaktadır.çıplak elle dövüşte mükemmeldir, kgb tarafından özel eğitilmiştir.
    bir mutant olduğundan, hayatta kalmak ve etkili olmak için canlıların yaşam enerjilerini emmek zorundadır. ama carbonadium synth bulursa bunu kullanır ve bu metal sayesinde hayatta kalmayı başarır.

    omega red matsuo tsurayaba tarafından wolverine'i yakalaması için canlandırılmıştır. omega red wolverine'i alt eder ve matsuo ya getirir. daha önceden de wolverine ile savaşmıştır, o zamanlar yanında maverick ve sabretooth da vardır, bu üçlü o zamanlar ajan janice hollenback ve carbonadium synthesizer i kurtarmıştır.
    omega red x-men ile savaşır, psylocke * tarafından yaralanır ve yenilir, buna rağman kaçmayı başarır. sonrasında, soul skinner in zihinsel kontrolünde tekrar savaşır, wolverine ve jubilee yi yakalar fakat ikisi soul skinner in ölümü üzerine kaçar.
    fiziksel özelliklerine gelince, red 6,11 feet boyunda (2 metreden biraz fazla), 425 lbs ağırlığında, kırmızı gözler, sarı uzun saçlar ve bembeyaz bir cilde sahiptir.
  • etrafında bir ölüm alanı yaratabilir. bu alan sayesinde yakınındaki canlıların yaşam enerjilerini kendine çekerek kendisini iyileştirebilir. etrafındakileri hasta edip bayıltabilecek bir koku yayabilir. ayrıca kıyafetinde özel bir materyalden yapılmış kablo benzeri uzantılarını kendi kolları kadar rahat kullanabilir.

    kanada'da uygulanan weapon x projesinde benzer çok gizli bir sovyet askeri projesinin ürünüdür. projenin uygulandığı sırada team x adlı bir ekip projede kullanılan çok önemli bir aleti çalmaya kalkıştı. omega red onlarla savaştı, fakat yenilerek onun için hayati önem taşıyan aleti kaybedince ölü benzeri bir komaya girdi.

    daha sonraki yıllarda hand adlı örgütün bir elemanı olan matsuo tsurabaya bilimsel ve mistik yöntemleri kullanarak omega red'i kendi amaçları uğruna kullanmak için tekrar hayata döndürdü. matsuo dirilttiği omega red'i wolverine'i ele geçirmekle görevlendirdi. omega red karşısına çıkan x-men üyelerini yendi. yakalanan x-men üyeleri berlin'e getirildi, fakat burada maverick'in yardımlarıyla wolverine takım arkadaşlarını kurtardı.

    omega red daha sonra upstarts adlı gruba katıldı, fakat burada fazla birşey yapmadı. sovyet topraklarında bağımsız olarak çalışmaya başladı ve burada x-men ile karşılaşınca bir kere daha yenildi. rus bir suçlu olan general tsarov onu kendi adına çelışması için kontrolü altına almayı başardı. patronu tarafından americomp corporation adlı şirketin bir üyesini öldürmekle görevlendirilen omega red bu görevi sırasında daredevil ile karşı karşıya geldi. black widow da bu kavgaya karışıp omega red'i öldürmeye kalktı, fakat onun bu girişimi sadece omega red'in oradan kaçmasını sağladı.
  • kendisinin şu ana kadar hiçbir x-men filminde yer almaması üzücüdür. wolverine filmlerinde yer almaması ise saçmalıktır.
  • deadpool2 'nin dvd versiyonu çıktı, eklenen yeni son sahnede görülüyor. 3. filmde deadpool'un rakibi olacak gibi ama ben artık deadpool'un yavaş yavaş diğer filmlerden karakterlerle bir araya gelmesinden taraftarım. hayırlısı.
hesabın var mı? giriş yap