• yeniyuzyılda (kapanınca) sonrada yenisafakta yazmaya baslayan
    ekonomi (cok nadirde ask ve sevgi uzrine inanılmaz guzel yazılar yazan) akademisyen yazar.
  • recep tayyip erdoğan'ın en yakın danışmanlarından.. gerçi entelektüel islamcılardandır ama... anlaşılan iktidarın cazibesine kapılmaktan kendini alamadı.
  • 1-akp'li adana milletvekili ve gazete yazarı
    2-bursa'da bir jinekolog
  • rte'nin konuşmalarını yazan kişi.
  • adana milletvekilidir. recep tayyip erdoğan'ın sağ koludur. siyaset bilimi doçentidir.

    liberal/muhafazakar/islamcı/batıcı kimliklerinden hepsine birden birazcık sahiptir. iktidara gelmeden önce sivil toplumcu yazılar yazardı; şerif mardin referanslı bir iki mühim yazısını hatırlarım. sonra ne oldu? büyük ortadoğu projesine gönüllü yazıldı. cüneyt ülseverleşti bariz bir şekilde. mehmet bekaroğlu hiç unutmam kendisine gerçek hayat dergisinde doğrudan "işbirlikçi" demişti. ses tonu incedir ve şivesi tam bir adanalı gibidir.
  • sabah gazetesinde yazdığı makaleleri çok uzun cümleler içerdiği için bir türlü okunamayan, başbakanın sağ kolu ve sağ kulağının yanında her daim hazır bulunan, başbakana yurt dışı gezilerde tercümanlık da yapan milletvekili
  • çok uzun cümleler kurduğu için yazılarını biraz karmaşık kılan, kendine has kelimeleri olan sabah gazetesi yazarı ve başbakanın danışmanı
  • bir de türkücü olan ömer çelik vardir, dogru. gayet bas bir sesle ve agir söyler türküleri. hüzün türküleri adinda beyza müzik'ten çikmis bir albümü vardir. albüm için; abdulbaki kömür'e ait olan ve benim çok sevdigim "yitmeyin yillar" gibi bir eseri ve "hasret kimseye kalmasin, sevdalilar aglamasin" türküyü ihtiva edisiyle dinlenebilir bir diyebiliriz.
  • 3 ekim görüşmeleri ile ilgili bir röportajda aşağıdaki sözleri kullanan milenyum molla tarzı siyaset adamıdır:
    "asla. şahit olduğumuz bazı olaylar, bizimle birlikte mezara gidecektir. devlete ve millete ait meseleler namusumuzdur. yeri geldiğinde açıklanması gerekiyorsa açıklanır. bu bilgiler son nefesimizi verinceye kadar gizli kalacaktır."

    insan genç olunca aklına takılıyor acaba yapılan görüşmeler, verilen sözler, kafa sallamalar, atılan imzalar, sırt sıvazlamalar, bunlardan kaç tanesi bu beyefendinin namus kavramına teğet geçip gelecek nesillerin bir tarafına girecek? zira bu beyefedi motorsikleti ile tur atıp purosunu tüttüre tüttüre bu dünyadan göçüp gidecek verilen sözler bizim omuzlarımızda bir yük olarak kalacaktır. buram buram burjuva kokan gençliğe göz kırpmak sevimli görünmek için yazdığı aşk yazılarıyla kabineyi sevimli kılmaya çalışan bu adamın benim geleceğim adına söz vermesi ve verdiği sözleri açıklamaması canımı sıkıyor. açıkçası milletin kaderinin kapalı kapılar ardında çizilmesi ve kendini seçenlerin buna ses çıkarmaması ilginçtir. aklıma geliyor genelde tecavüzcüler bacı, namus ayağına yatıp sıyırmaya çalışırlar; acaba bu açıklama da bize kazıkların en büyüğünün itelendiğinin bir ipucu mu?
hesabın var mı? giriş yap