• kaya familyasının yetiştirdigi jokeylerden biri. arada yarışlarda olmadık işler yapıp büyük cezalar alsa da iyi jokeylerdendir. selim, hüseyin, mehmet adında 3 jokey kardeşi/kuzeni daha vardır.
  • yarışseverin nefret ettiği jokey. hiçbir zaman favoriyi getiremez. plaseyi bile getiremez. arada bir alakasız koşularda sürprizi patlatır ve ganyan bayiinde yedi sülalesine küfürü yer. 2007'de inspector ile bala göte gazi koşusu'nu kazanmışlığı vardır. yanlış anlaşılmasın inspector kötü bir at değildi ama ömer kaya çok kötü bir jokeydi hala daha öyle.
  • jokeylik bilgisi ve vizyonu iç bariyerde 4-5 gibi bekleyip, düzlüğe çıkınca iç bariyere yakın yürüyerek gereğinden fazla havaya ve etrafa salladığı eli ile rakip atı ürküterek yarış kazanan jokey.
    bunun haricinde iyi bir tempo okuyucu olarak nitelendirebiliriz kendisini.tempo atlarında yakaladığı başarının sırrı da burada gizlidir.atın gücünü ekonomik kullanma konusunda ne kadar yetersiz görünse de, rakiplerin ne zaman hamle yapacağını bildiği için kendine avantaj sağlayabiliyor.inspector ise bence ülkemizde koşmuş olan en iyi 5 ingiliz atından biridir.zaten kazancı ve kupaları da bunu göstermekte.
    gazi hakkında yorum yapmak gerekirse, ömer kaya inspector'a değil, inspector omer kaya ya bu unutulmaz sevinci yaşatmıştır.
  • 2015 cumhurbaşkanlığı koşusunu sanzatu ile kazanan jokey. yine bombayı patlattı 31.25 ganyanla. bu sefer bende var. hayret ömer nasıl kazandın?
  • bir sporcu gibi yaşayıp hayatını bir spor müsabakasında kaybetmiş olan jokey.
  • kariyerinde gazi koşusu dahil 9 grup 1 yarış birincilği bulunan ve meslek kazası (cinayeti de diyebilirsiniz) sonucu hayatını kaybetmiş jokey.

    2004 çanakkale zaferi koşusu yelgeçen
    2005 veliefendi koşusu ilkbahar
    2005 tsk koşusu ilkbahar
    2007 gazi koşusu inspector
    2008 niğbolu koşusu çelikkan
    2011 çanakkale zaferi koşusu karaüzüm
    2011 haralar koşusu karaüzüm
    2012 istiklal savaşı koşusu karaüzüm
    2015 cumhurbaşkanlığı koşusu sanzatu ile kazanmıştır.
  • oncelikle allah rahmet eylesin. ulkemizin onemli jokeylerinden biriydi. ozellikle arap atlarini kullanis tarzi ve bu atlari yuksek ganyanlarla getirmesi sayesinde son bir kac yildir ilgiyle takip ettigim bir jokeydi.

    mekani cennet olsun.
  • kaya familyasının en efendi bireylerinden biriydi. nur içinde yatsın.
  • yazık oldu, kaya ailesinden en çok onu severdim. çok iyi bir jokeydi
  • jokeylerin yaptığı usulsüz kulvar değişikleri artık neredeyse her yarışta olmaya başladı. halis karataş'ın waneta ile kazandığı faullü ve şaibeli birinciliğe ceza veremeyen komiserler yüzünden gün geçtikçe işin suyu çıkıyor. karataş'a ceza veremedikleri için o günden beri o karar haklı görünsün diye artık faul yapmayı resmen serbest hale getirdiler.

    ömer kaya'nın kendisi bile geçen hafta bayağı faullü bir birincilik almıştı. kuralları düzenleyip artık sert önlemler almak şart oldu. yoksa bu işin arkası gelecek gibi görünüyor.

    ömer kaya'ya allah rahmet eylesin. sevdiğim bir jokeydi. özellikle ayabakan'ı geçtiği çelikkan yarışı hiçbir zaman unutulmayacak.

    https://www.youtube.com/watch?v=nazv2oabmcu
hesabın var mı? giriş yap