• adalet bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlatmış haberin linki
    bir kadın olarak desteklediğim düzenlemedir.
  • tanıdığım genç bir kadın 18 yaşında evlenmiş 21 yaşında boşanmış, şimdilerde hem sosyal hem de mesleki anlamda hızlı bir yaşamı var, nafakası kesilmesin diye sigortasız çalışıyor. yani aslında, zaten zeki enerjik yetenekli falan, hak ederek kazandığı bu paraya bakınca patron sigorta da yapar ama tercih etmiyor. kesinlikle kendini geçindirebilecek durumda.

    buraya kadar işte kadınların sinsiliği adiliği falan dedik ama evlendiği çocuk da kendisinden bir yaş büyük bir çocuk, klasik maço dominant erkek şeyiyle, seviyorumlarla, bekaret muhafazakar akraba çevresi seks arzusu derken, o yaşta kızı evliliğe sürüklüyor, üniversiteye gitmesine, daha doğrusu sınava girmesine izin vermiyor (kız orta halli bir üniversiteyi kazanacak kapasitede). oğlanın ailesi ve kendisi kıza çocuk yapalım diye kasarken başkalarıyla da ilişkisi olduğu ortaya çıkıyor evliliğin ikinci yılında, allahtan mahkemede dürüst davranmış kusurlu taraf benim demiş. kadınlarda sadakat şeyi var, şimdilerde kırmadığı fındık kalmayan bu kızımız asla aldatmamış aklından geçirmemiş üstelik öğrenince de sinir krizi geçirip oğlanı öldürmeye kalkmış (ne derece ciddi bir girişimdi bilemiyoruz). yani bu tip aldatma konulu boşanmalarda duygusal ve sair maddi anlamda mağdur ediliyorlar. olayın her zaman iki yanı var.
  • erkekler için boşanma kampanyası niteliğinde bir haber.

    avukatların işleri de hızlanır şimdi. gelsin bmw'ler, gitsin mercedes'ler.
  • yani evlenmeyen mi
  • destekliyorum. ömür boyu nafakaya mahkum etmenin cidden adalete sığan bir tarafı yok.
  • evli kalındığı gün kadar nafaka ödenmesi tarzında bir kanun gelirse destekleyeceğim olay.

    ömür boyu nafaka gerçekten büyük toplumsal krizlere yol açan, çok yanlış bir uygulama idi.
  • gelen ilk tepkiler feministlerden.

    devlet kadina " bosanma evinde otur " diyormus boylece. vayyyy be. ne kadar akillisiniz siz oyle ya.

    edit : kaynak https://www.google.com.tr/…aylari_ortaya_cikti.html
  • hakkaniyet gözetilerek düzenleme yapılacakmış.

    haberde geçen cümlelerden biri:

    "bu ölçütler ''evli kalma süresi”, “çocuk olup olmaması”, “boşanan kadının yaşı”, “gelir durumu” ve “kusur durumu” şeklinde belirlenmiş durumda."

    olması gereken buydu. burada bunu yorumlarken cinsiyet veyahut taraftarı olunan akımı belirtmeye gerek yok. bu kadar aferin bağımlısı olmayın.
  • çok çok nadiren yapılan güzel tasarilardandir. enerjisi olan her birey kendi çalışıp yaşayabilir. sonraki adım iş hayatında kadınlara yönelik haksızlıkların önüne geçmek.
  • saçma salak uygulamalarla aile kurumunun dibine dinamit koyan iktidarın yapması muhtemel manevra.
    kadını koruyalım derken erkeğin ağzına sıçan mevcut sistem yanlıştır, adil değildir, çağdaş hiç değildir.
hesabın var mı? giriş yap