• oldukça eğlenceli bir program farklı ağızlarla, farklı hayat hikayelerinde buluyorsun kendini..
    görücü usülünü "o zamanlar görücülük yoktu" diye tanımlayanlar, değişik atasözleriyle olayın absürtlüğünden dem vuranlarla keyifli hale geliyor.
  • yaşlıların tek başınalığını anlatan, hüzünlere doğru yol aldıran program.
  • şu sıralar trt'nin yaptığı iyi işlerden birisi. dedelerin/ninelerin hayat öyküleri, yaşama bakışları gayet hoş bir biçimde ekrana getiriliyor. cumartesi öğleden sonrası hüznü bir nevi. programda yer alan şarkı seçimleri ayrı bir tebrik konusu elbette. http://www.trt.net.tr/…ay.aspx?kimlikid=2959&tur=tv
  • küsecek kadar çok mu diye devam eden ,muazzez abacının yorumu ile aşina olunmuş tsm şarkısının , nakarat bölümünün bir parçası
  • ömür dediğin üç gündür,
    dün geldi geçti, yarın meçhuldür,
    o halde ömür dediğin bir gündür,
    o da bugündür...

    (bkz: ömer hayyam)
  • "bir insan ömrünü neye vermeli? tükenip gidiyor ömür dediğin.." bu soruyu kendime sormama sebep olmuş bir program..rastlayamıyorum nicedir.ama soruyorum hala.

    bir insan ömrünü neye vermeli?
  • insanı üzüntülere boğan bir program..

    "dantel benim hayatım.. dantel örmek için kanseri yendim.. insan gençliğinde yaşlanacağına inanmıyor.. nasılsa öleceğim.. çalışaraktan öldüm.. düğünlerin aşçısı, ölülerin helvacısıydım.. 14 yaşında evlendim. okutmadılar... dantel ölmeyince bitmez.."

    .. ahmet cingil.. 86 yaşında.
    babamın çorap makinası vardı.. şimdikiler heves etmiyor.. evlenmeden eşimi görmedim.. 67 yıl beraber hayat yaşadık.. eşimin öldüğünü ben de bilemedim.. eşimin ölümü bana çok dokundu.. yaşlı olunca insanın herşeye ihtiyacı oluyor.. yardıma muhtaç oluyor... gece demedik gündüz demedik çalıştık.. eşim koydu gitti beni.. eşimin öleceği aklıma gelmezdi.. başa geldi mi insan değişiyor..görmeden evlendik, ama birbirimizi sevdik.. kalkıp su içmek bile zor geliyor.. herşeyin kolayı bulunur yaşlılığın kolayı bulunmaz.. gençlik bambaşka bir alem.. gençliği yaşadıysak bie yaşanmamış olduk.. çocuklarımdan memnunum.. evlat insanın gülü.. çocuk ağacın meyvası.. 33 torunum var.. kardeşler birbiriyle samimi olurlarsa büyükler mutlu olur.. eskiden komşular vardı.. şimdi onlar yok.. bir ben kaldım burada..86 sene geçti.. allah hakkımızda hayırlısını versin.. 86 yıl geçti gitti.. burada yaşamımı size anlattım.. yalan dünyada hepsi boş"..
  • trt'nin hayat akıp giderken durup düşünmeye sevk eden ibretlik programı.

    jenerik müziğinin bestecisi de zülfü livaneli'dir.
  • yaşlandığımda bu programda aile saadeti gösterilen dedelerden birisi gibi olmak istediğim program. hani bir çok insan yaşlanmaktan, yaşlı olmaktan korkar ya; benim içimde az da olsa bu yönde korku varsa da artık yok. insanın her yaşı ayrı güzellikte, kıymetini bilip ona göre yaşamak gerekiyormuş.
hesabın var mı? giriş yap