• bak bu vücut parçası önemli. bir erkekte geniş, kadında ise dar olanı çekici duruyor.

    çünkü gövdenin cüsseliği hakkında en hızlı fikir veren yerdir burası. bir kadında dar olması onu direkt narin gösterir, bel veya göbek kusurunu örter. geniş olması kaburgalarınında daha büyük olmasına ve yarma gibi durmasına sebebiyet verir. dahası ideal meme ölçüsünde olmasına rağmen genişleyen gövde nedeniyle memeler ayrık ve küçük durur. bu kadınlar zayıflasa bile gövdesi büyük ve kollar da iri gözüktüğünden zarifleyemezler (zariflemek terimini icat etmiş bulunuyorum)

    erkekte ise bunun geniş olması boyun ile köprücük kemiklerini bağlayan kirişlerin belirgin olmasını ve seksi durmasını sağlıyor. bir erkek çok zayıf olmadıkça takım elbise adeta cuk oturuyor, karizmayı katlıyor. ama erkekte dar olursa (düşük değil) tek boyut halini alma riski var ve yanlış şeyler giydiği takdirde çubuk krakere dönüşmesi an meselesi oluyor.

    omuzlar vücut geliştirme gibi aktivitelerle açılabilir fakat daraltılamazlar. yani doğuştan omuzdan kaybeden erkek, kadına nazaran şanslıdır.

    not: şimdi böyle bir yazı girince şekilci durduğunun farkındayım ama insanları çoğunlukla bedenleriyle değerlendiren biri değilimdir.
  • yuk ve esya tasir.
  • ilk defa çıktığında yerine oturdu diye doktora gitmezsen yalama yapıp sürekli çıkma olayını tekrarlayan organ.
  • hüzünden geçerken uğrayan insanların, yatıya kaldığı yerdir.

    uykusuz gecelerinin acısını çıkardıkları yerdir rahat, güvenilir, misafirperver bir omuz. omuz silkmek gibi bir eylemden mahrumdur omzunu açan insan, bananeciliğin bedende vuku bulan bu hareketini gerçekleştiremez zira, omuzlar doludur, omuzlar yüklüdür yaşlarla, kederle yaslanan başlarla.
  • kol kaslarından sonra en dikkat çeken vücut bölümü.

    yardımım dokunacaksa eğer; bel çevresinin 1.5 katı genişlik ideal imiş erkekler için. öyle yazıyor sağda solda. memnun olmayan varsa 6 ay vücut geliştirmeye gitsin rahatlıkla artıyor. şu an 188 cm 78 kg ile 80 cm bel ve 128 cm omuz sahibiyim. spora başlamadan önce boy ve kgyu da verdim ki ne kadar hacimsiz olduğumu tahmin edin diye.

    meraklısı olan 6 ayını versin yani diyeceklerim bu kadar. en kolay burası gelişiyor.
  • vücudun oldukça seksi bir kısmıdır.
  • yunanca ve türkçede hem anlam hem şekil bakımından benzer kelimedir. antik yunanda da omuza omuz derler. (bkz: omus)
  • bu bölgeyi çalıştırırken düşülen en büyük hata bana göre yüksek ağırlıklar kullanmaya çalışmak.

    eğer boyunuz ve dolayısıyla da kollarınız uzunsa sözgelimi bir lateral raise için harcayacağınız efor, sizden daha kısa kolları olan birisinden daha fazla olacaktır. (bkz: moment)

    bu yüzden beli zorlamadan, hile yapmadan 5 kg lık dumbellar ile yapılacak bir lateral raise, bir front raise, efendime söyleyeyim bir dumbell rear delt lateral raise -ki bu son hareket cidden osurtur- omuzları everest gibi gösterir. yavaş yavaş, doğru yerde nefes vererek. yüksek ağırlıkla saçmasapan hareketler yapmanın mantığı yok, önemli olan hareketi doğru yapmak. eğer antrenman sonrasındaki gün bile hala kaslarınız ağrıyorsa olmuştur o iş.
  • kökeni değilse de en büyük ilintilerinden biri yunanca omega harfidir. omega harfi, om denilen kemiklerin toparlak ucunun şekil benzerliği ile harf haline getirilmesidir. 'o' sesi de zaten gene şekil benzerliği ile bulunan bir ses ve harf. omuz o kadar türkçe kokarken yunanca'yla yatıp kalkmış çıkması ilginç hisler doğuruyor. omaça da aynı grubun eklerinden ve ürünlerinden.

    bu omuzun daha türkçesi elimizde bulunmakta, çiğin. akdeniz bölgesinde, en azından fethiye'de gayet iyi bilinmekte ve karşılıksız, hayrına kullanılmaktadır. şekilden değil, işlevden hareketle. bu durumda omuz çiğnem yani lokma ve sakız/ciklet ile de kavramsal hısım sayılır.

    (bkz: çindirme)
    (bkz: omuzbaşı), kuncik
    (bkz: omuz vermek/@ibisile), omuz atmak
  • sol olan tarafını nerede nasıl sakatladığımı bir türlü bulamadığım yer.
hesabın var mı? giriş yap