• klavyedeki harfleri görmeden hissetme yetisi.

    üniversitedeyken hocalardan birisi sınıfa sinirlendi ve sınavda 8-10 sayfalık bir konudan sorumlu tutulacağımızı söyledi ve okumaya başladı. herkes kağıda kaleme sarıldı yazmaya başladılar ama yetişmek mümkün değil, makina gibi dokuyor hoca. cebinde sadece kalem taşıyan birisi olarak önce arkadaşlardan aldığım kağıtlara not almaya başladım ama 2 sayfa bittiği halde dogru dürüst anlamlı bişey belirmemişti bile. o sırada aklıma bir fikir geldi ve hemen yandaki bilgisayarı açtım ve yazmaya başladım, sınıfta sadece hocanın sesi ve klavyenin tıkırtıları duyuluyordu. hoca söylüyor ben yazıyorum, ben yazdıkça klavye sesine göre daha hızlı okuyor, önce sınıf pes etti, biraz sonra hoca. sonunda sınıfı terk etti. notu sınıfa dağıttım, dersi de geçtik yani. öyle işte.
  • rltsms nslösxlem lşsburfr lsufotös usğstdsmox npuşr not dpmıv ptysus vokst. k br g^mom ıxrt,mfrl, yotyotşst nı uıxfrm bstfot
    pyr usmfsm nı huxrş n,t d,gtrşrör yrlm,h, fr pşsn,ş,t

    meali:
    ekrana bakmazken klavyede kaydırma yaparsanız böyle bir sonuç ortaya çıkar. j ve f'nin üzerindeki tırtıklar bu yüzden vardır.
    öte yandan bu güzel bir şifreleme tekniği de olabilir.
  • q klavye için on parmak klavye kullanımı işaret parmaklarından birini f'ye birini de j'ye koymakla olur.. bundan sonra her parmağın basmakla yükümlü olduğu tuşlar vardır..
    işaret parmaklarının dışındaki her parmak 3 tuşa basmaktan sorumlu iken işaret parmaklarının -ki onlar en yetenekli olanları olarak bilinir- basmakla yükümlü olduğu 6 tuş vardır... başparmak boşluktan başka bir tuşa basmaz....

    her yazıyı yavaş da olsa bu kurallara uygun yazmakta fayda vardır...

    http://www.sense-lang.org/typing/

    gibi sitelerden de kendimizi geliştirmemiz mümkündür...
  • bu konuda karsilastigim en iyi site http://www.typing-lessons.org/ 'dur. temellerden baslayip adim adim kendinizi gelistirebilirsiniz. siddetle tavsiye ederim.
  • bu tekniği biliyor ve gayet ustalıkla kullanıyor olduğunuz işyerindeki arkadaşlarınız ve yöneticileriniz tarafından ustalıkla çakıldığında, siz de bütün yazı işlerinden ustalıkla sorumlu genel müdür oluverirsiniz, salaklığıma doymayayım diye kendi kendinize günün ve gecenin bilumum saatlerinde ustalıkla söversiniz.
    (bkz: ustasıyım)
  • köfte mıncıklar gibi klavye kullanmak olarak da adlandırılmıştır zamanında bir sinema eleştirmeni tarafından.
  • herhangi bir programla on parmak yazmak rahatlıkla öğrenilebilir ancak insanların önemli bir bölümü programla başlangıç safhasındaki basit temrinleri yaptıktan sonra gündelik hayatlarında yeniden iki parmak yazmaya döndüklerinden bu işi yapmak konusundaki heveslerini kaybeder ve çalışmayı bırakırlar. nihayetinde, başlangıçta çalıştıkları iki ya da üç tuşlu kombinasyon gündelik yaşamlarında kurdukları cümlelerde kullanılan sözcüklerle ilintisizdir. bu sebeple hangi parmağın hangi tuştan sorumlu olduğu bir seferde öğrenilmeli ve gündelik yaşamda ne kadar yavaş olursa olsun o şekilde yazmaya çalışılmalıdır. en geç bir hafta içinde kişi on parmak yazmaya başlayacaktır. öğrenildikten sonra tuşların yerini hatırlamayacak ama sanki parmaklarının kendi iradesi varmışçasına sorumlu oldukları tuşlara rahatlıkla gittiğini görerek şaşıracaktır bu işi yapan kişi.
  • cok buyuk zaman kazanmanizi saglar. hemen simdi baslayin ki daha fazla zaman kaybetmeyin. 1-2 hafta ugrastirir ama omur boyu da rahatlatir. bu is icin en faydali 3 site simdi sizlerle. yilmayin azimle calisin. hadi kolay gele
    http://www.keybr.com/
    http://www.learntyping.org/
    http://www.typingstudy.com/
  • bu disiplinde yazabiliyorsanız, kişiye verdiği en güzel hediye rahatlıktır. rahatlıktan kastım; kafanız milyar olsa da, gözünüze bişey kaçmış olsa da, çevrenizde birsürü kişi ile muhabbet halinde olsanız da yazmak istediklerinizi hiç kasmadan aradan çıkarırsınız. gerçekten büyük kolaylıktır.
  • on parmak yazım şeklinde sağ eldeki bir parmağın bastığı bir tuşla biten bir kelime sonrası boşluk sol elin baş parmağı ile, aynı şekilde sol eldeki bir parmağın bastığı bir tuşla biten bir kelime sonrası boşluk sağ elin baş parmağı bırakıldığı için on parmağın onu da kullanılır.

    tanım: bilgisayar ile olan işinizin alacağı vakti ciddi oranda düşüren bir klavye kullanım şekli. bir yerden sonra artık parmaklar kendiliğinden yazarken etrafınızdakilerle muhabbet edebiliyorsunuz.

    edit: tanım eklendi, anlam kayması düzeltildi.
hesabın var mı? giriş yap