aynı isimde "one piece (dizi)" başlığı da var
  • --- spoiler ---

    ortalık gün geçtikçe karışıyor. gerçekten de wano arc marineford'un çok üzerine çıkacak anladığımız kadarı ile.

    öncelikle zoro ile başlayalım. beklendiği üzere wano arc'ın yıldızı kendisi olacak gibi. enma'yı istediği gibi kontrol edebilirse çok sağlam bir power up almış olacak kendisi. yalnız benim takıldığım bir olay var. enma'yı ve wado ichimonji'yi yapan aynı adammış. enma'nın özel bir gücü varken wado ichimonji'nin olmaması çok mantıklı değil. ya wado ichimonji'nin henüz uyanmamış bir gücü var ya da zoro'nun kullandığı ashura gibi tekniklerin wado ichimonji ile bir ilişkisi var. oda sensei muhtemelen bu kısmın altını doldurur arc bitmeden.

    luffy haki'sinin istediği gibi kullanmaya başladı. ama 2 sene eğitimde öğrenemeyip 1 haftalık eğitimle öğrenebilmesi pek olmadı bence. ama luffy'e ufak da olsa bir power up gerekliydi. zira hala kaido veya big mom karşısında bir şansı yok tek başına.

    son bölümde coby'nin hem gizli bir birimde olduğunu hem de boa hancock'u yakalamak için adaya gittiğini görüyoruz. x-drake'den aldığı bilgiler bence coby'nin hayatını kurtaracak. coby her ne kadar güçlenmiş olsa da boa hancock'la boy ölçüşebileceğini zannetmiyorum. muhtemelen boa hancock coby ve eşliğindeki marine'leri tokatlar. sonrasında da coby'den lufy'nin hem big mom hem de kaido ile kapışacağını öğrenip luffy'e yardım etmek için wano'ya doğru yola çıkar.

    mihawk’ın peşinden giden fujitora olamaz. zira fuji’nin hala luffy’i yakalama görevi devam ediyor. mihawk tarafında çok detaylı/önemli bir olay olacağını zannetmiyorum bu yüzden.

    sabo olayında da muhtemelen birileri cobra’yı öldürdü, suçu sabo’ya attı ve sabo da vivi’yi kaçırarak kurtardı. sabo’nun öldürüldüğünü hiç zannetmiyorum. bir ihtimal kendisini öldü gibi göstermeyi seçmiş olabilir. ama öyle olsa bile çok uzatacağını zannetmiyorum bu olayı oda’nın.

    --- spoiler ---
  • tarihinin en iyi bölümlerinden birini çıkaracak olan seri.

    http://korsanfan.com/…iler-metin-ve-resimleri.7892/
  • bu hype fazla bana.
  • --- spoiler ---

    -yonkou ve roger in bountyleri açıklanıyormuş
    -rox ile ilgili bilgiler var
    -garp ve roger, rox liderini devirmek için güçlerini birleştirmişler

    daha da önemlisi haftaya ara yok
    --- spoiler ---
  • son birkaç yıldır one piece'i bir yere koymaya çalışıyorum, aslında bu yeri sadece birine ayırmak güç, "izlediğim gelmiş geçmiş en güzel kurgusal dünya". sadece anime olarak da düşünmüyorum bunu; the lord of the rings yani orta dünya, marvel evreni, dc, game of thrones, pokemon, harry potter, star wars, blade runner, the witcher vs. muhtemelen bunun cevabını kesin olarak hikaye bittiğinde verebileceğim. her ne kadar oluşturulan dünyadan bahsetsem de bunu hikayeden ayrı düşünemiyoruz sanırım o yüzden tam yerini bulamadım, en azından wano arc bitsin.
    sürekli olarak takip ettiğim bir başlık olmasına rağmen hikayeyi animeden takip ettiğim için yazılanların çoğunun sadece ilk birkaç kelimesini hızlıca okuyup kaçıyorum. son entrylerden sonra artık mangaya geçme vaktim geldi galiba burada hypelananları okurken hypelandım*
  • 957. bölümün spoilerları....

    serinin en iyi bölümü olabilir mi? 8-9 yıldır takip ediyorum sanıyorum benim okuduğum en iyi bölüm olacak.

    trendeyim ve saçma sapan sırıtıyorum şu an.
  • son haftalarda bize yaşattığı heyecan için oda'ya teşekkürü bir borç bilirim.
    one piece mangasının en iyi bölümlerini okuyoruz şuan(954-955-956-957). tarihe tanıklık ediyoruz.
  • --- spoiler ---

    manga 957. bölümüyle büyük ihtimalle bugüne kadarki en büyük "hype" sayısını çıkartacak.

    --- spoiler ---

    rox korsanlarında golden shiki - kaido ( korsam yamağı ) - lin lin ( big mom ) - whitebeard varmış. roger ve monkey d garp ittifak yaparak bu tayfanın kaptanı olan d rox'u " god valley " diye bir yerde yenmişler. bu yer şu an haritada yok ! büyük ihtimalle blackbeard ve luffy' nin karşılaşacağı ve elbafla bağlantılı bir adaya benziyor !! ayrıca roger garp işbirliği ile wanoda x drake - luffy - law işbirliğinin yolunu yaptığına eminim! başka türlü de olmazdı zatenbu bilgi olmadan kaido - big mom karşısında lastik luffy 3 ün 1 ini alacaktı!

    roger - whitebeard- bigmom - kaido ve shanks ödülleri sonunda açıklanıyor.
    roger 5.5 milyar
    whitebeard 5 milyar
    kaido 4.6 milyar
    big mom 4.3 milyar
    shanks 4 milyar
    teach 2.2 milyar

    ayrıca shanksın tayfasındaki 3 komutanıyla en yüksek ortalamalı ödüle ve zaptedilemez bir tayfa olduğundan bahsedilmiş. shanks 6 yıl önce yonkou olmuş.

    bu ödüllerde büyük ihtimalle güce göre değilde bunca zamandır işledikleri suça göre şekillenmiştir diye düşünüyorum.
    dahası da var kesin çizimden ziyade bilgi ağırlıklı bir bölüm olacağa benziyor tabi ki oda sensei 3 şey veriyorsa beraberinde 10 tane soru daha oluyor. bundan sonra seride en güçlü korsanın luffy olacağına değilde mihawk'ın dediği gibi etrafındaki herkesi kendisine yoldaş yapan luffy'i göreceğiz gibime geliyor.
  • --- spoiler ---

    ooohaaa dediğim bir bölüm geldi. uzun zamandır bu kadar bilgi bombardımanına tutulmamıştık sanırım. bugüne kadar garp’ın hero olmasını roger’ı yakalaması yüzünden zannediyordum. roger’la da aralarında kaç/kovala şeklinde bir ilişki olduğunu, o yüzden ace’i garp’a emanet ettiğini düşünmüştüm. ama bunların asıl olayı rocks korsanlarına karşı birlikte hareket etmekten kaynaklanıyormuş. garp da hero adını buradan almış. yalnız garp’a saygım bu bölümde katlandı, adam sırf celestial dragon’lardan emir almamak için admiral olmuyormuş yıllardır. ben de “sefa pezevengi, sorumluluk almak istemiyor, kafasına göre takılıyor” diyordum.

    seri boyunca luffy ile roger arasındaki paralellikleri gördük. yaşadıkları benzer deneyimler, olaylara verdikleri benzer tepkiler hep bu ikisi arasında bir paralellik olduğunu gösterdi. bu yüzden de roger/garp ittifakı gibi luffy de zamanı geldiğinde (tahminim blackbeard ile kapışma sırasında) coby ile ittifak kuracak. coby zaten şimdiden “hero of the rockyport inciden” unvanını almış*, o da garp olma yolunda ilerliyor. benim tahminin ileride blackbeard wg’nin başına büyük bir bela olacak (rocks korsanları gibi) ve onu indiren de luffy ile coby olacak. ancak olayların bu şekilde gerçekleşmesi için bir timeskip daha olması lazım, zira luffy de coby de bu iş için yeterince güçlü değiller hala.

    bölümün son sayfasında sengoku wano’ya dikkat çekti. “bu kadar olayın kaynağının burası olması bir tesadüf değil” dedi özetle. bu durumda muhtemelen wano, raftel ile bağlantılı olacak. bu hem kaido’nun bu adaya çökmesini hem de zamanında roger’ın buraya gelerek oden’le birlikte raftel’e gitmesini açıklar.

    son olarak sengoku’nun keçisini de gördük uzun bir aradan sonra, onu da özlemişiz*.

    --- spoiler ---
  • manga chapter 957
    --- spoiler ---

    zamanında rocks d. xebec'in tayfasını topladığı ada (beehive), blackbeard'ın şu anda kullandığı ada. aynı zamanda blackbeard'ın ana gemisinin ismi saber of xebec'miş. adam 40 yaşında ve rocks pirates 38 yıl önce dağıldı.

    şimdi bb için shanks'ın "çok tehlikeli" ve whitebeard'ın "dünyanın beklediği d sen değilsin" demesi; adamın gidip ace (ki gol d. roger'ın oğlu), dragon (ki monkey d. garp'ın oğlu) ve luffy'nin (ki garp'ın torunu) peşine düşmesi (adam öc alıyor, çok iyi kurgulamış yolunu şerefsiz) herkese blackbeard'ın rocks'un oğlu olması yönünde bir tek kimlik göstermemiş goda dedirttiriyor.

    bir de sengoku wano'da bir şey var diyor. bb geçen chapter'da "onun marines'in ellerine düşmesindense kendim için almayı tercih ederim" gibi bir şey dedi. kaido'nun 20 yıldır bulamadığı ve linlin'in kaido ile ittifak kurmasını (veya öyleymiş gibi davranmasını) sağlayacak kadar büyük ne var orada acaba?
    --- spoiler ---

    acayip chapter olmuş.
hesabın var mı? giriş yap