• office 2003 ile gelen yeni bir yazılım. diğeri infopath. word den kolay şekilde hızlıca not alınması, bunların rganize edilmesi ve arandığında bilginin bulunması amaçlanmış.
  • ozellikle tablet pc'lerde not almayi hizlandiran karakter tanima destegi olan not defterinizi cope atmanizi saglayacak not alma programi.
  • tablet pc lerde epey fonksiyonel olmasıyla birlikte, masaüstü pclerde de işe yarayacak olan, tam bir defter mantığıyla çalışan (kaydetdir, farklı kaydetdir yok zira), asdf, dsfe gibi (içine notlar yazdığımız) abuk subuk isimli, word, excel dosyalarından bizi kurtarmayı hedefleyen, bir eklenti olarak güzel duran ancak ayrı fiyatla ayrı bir ürün olarak insanların para vermeyeceğini düşündüğüm bir program.

    herhalde office xp with frontpage 2002 gibi paketlere ekleyerek satacaklar.
  • hd de 350mb yer kaplayan "not defteri". ms ramde çok yer tutma problemini böyle çözüyor anlaşılan. arabirimi gereksiz yere janjanlı ve desktop pcler için oldukça kullanışsız. olması gerektiği gibi*ve bedava birçok not alma programı varken para verip bunu almayın etmeyin.
  • microsoft one note microsoft'un cikardigi ole gerksiz bi software'dir. amerikalilar genelde bunu microsoft office zannederler ama aslinda degildir. bu program sadece not almak isine yarar yani proje falan hazirliyosaniz heh surasi onemli diyosunuz bu programlada onun altini ustunu neresini not almak istiyosaniz orayi not aliyosunuz. basit bisey gerekli gereksiz tartisilir o ayri.aslinda software'in tam adi microsoft office one note o yusden amerikalilar karsitiriyor yoksa mumkunmu.
  • opensource bir uygulama olsaydı bu başlık atında kim bilir kaç kişinin dadından yinmez yazacağı program. evet, basit bir alet ancak ben bu kadar kullanışlı bir program görmedim desem yeridir. (excel hariç) kredi kartı extrelerinden, to do listinize, indirilecek şarkılardan, ders programına, ders notlarından, proje taslaklarına herşeyi sistematik olarak tutmanıza olanak sağlıyor. not defterinizin istediğiniz sayfasına bir telefon numarası yazdığınızı ama defterin onu telefon numaraları kısmına kendiliğinden attığını düşünün. onenote bunu yapıyor ve oldukça iyi yapıyor.

    opensource karşılığı olan evernote, onenote'un yanında çok vasat. basit arayüz yapalım derken neredeyse hiç özellik eklenmemiş durumda şu an. (daha sonra ne olur bilemem)

    en bariz eksiği ki bir microsoft ürünü olmasından kaynaklı, firefox ve thunderbird ile hiçbir etkileşime giremiyor. ie ve outlook ile takıldığı gibi onlarla da takılmasını sağlayacak bir metod bulunsa işte o zaman dadından yinmezdi.
  • linux muadili icin basket'e bakilmasi onerilir.
  • işyerimdeki bilgisayarda kullanamadığım için çok rahatsız olduğum program.
  • 50 kusur dolara alinabilen bir digital pen ile not olusturma olayinda son noktaya getiren, cilgin attiran maykrosof seysi

    bir defter dusunun ki
    -ne yazilari silinsin
    -ne stabil ilk yapildigi gibi durmak zorunda kalsin
    -aralara surekli yeni materyal eklenebilsin
    -istediginiz kadar kopyasini istedigiz alet edevatta tasiyabilin
    -hem el yazisi kaktirabilin hem webden pdfden vs.den dilediginizi
    -notlar arasina fokus yaratma amacli susleme, doodle, ebru, naki$, hat... artik akliniza ne gelirse yapabilin, yapistirabilin
    .
    .
  • kurar kurmaz en üst düzeyde kullanma isteği uyandıran program. insan istiyor ki her şeyi not edeyim, organize edeyim, altından girip üstünden çıkayim. hele screenshot alma olayı çok şukela.
hesabın var mı? giriş yap