• ankara demetevlerde bulunan kanser hastanesi. bitişiğindeki* gecekondu sahipleri bu hastanede yakınları bulunan insanlara evlerinin bir odasını kiralayarak aile bütçelerine katkıda bulunurlar. bazıları sırf bu amaç için bahçelerine küçük binacıklar yapmışlardır.
  • tam adı: dr. abdurrahman yurtarslan ankara onkoloji eğitim ve araştırma hastanesi olan güzide devlet hastanesi
  • diğerlerine nazaran en çaresiz hasta ve hasta yakınlarıyla dolup taşan araştırma ve eğitim hastanesi.

    sağında-solunda, kıyısında-köşesinde rastlanan, elindeki biyopsi raporuyla duvar dibine çökmüş kalmış çaresiz insan sayısı; metroda nadiren insan inen hastane durağındakilerden kat kat fazladır.

    ulaşımı da ayrı bir derttir. metro durağında inip o ufuksuz yolu tırmanarak kapısına ulaşmak çiledir.
  • kanser hastalarına hizmet verme amacıyla kurulmuş ancak daha sonra demetevler, yenimahalle ve batıkent gibi toplam nüfusu bir milyona ulaşan 3 ilçenin hasta yoğunluğunu karşılayabilmek amacıyla tüm hastalara açılmıştır..özellikle ssk hastanelerinin devrinden sonra yaşanan yoğunluk yapılan ek binalarla karşılanmaya çalışılmış, hemen yanında açılan bir özel hastane de aynı sebeple ek bina olarak kiralanmış ve ortopedi, plastik cerrahi, göz, hematoloji, pediatrik cerrahi ve çocuk onkoloji bölümlerine tahsis edilmiştir.
    hali hazırda ortopedi ve travmatoloji, kulak burun boğaz,genel cerrahi, anestezi ve psikiyatri bölümleri eğitim kliniği olarak çalışmakta, diğer bölümler ise uzman düzeyinde görev yapmaktadır..
    günde ortalama 50 ameliyat yapılan, kanser tanı ve tedavisinde referans hastanedir.
    yeni açılmakta olan kemik iliği transplantasyon ünitesi ve haftada ortalama 15 artroskopi ile önemli bir boşluğu doldurmaktadır.
    kanser tedavisinin yarattığı psikolojik travma yanına kar kalan ve kanser dışı hastalarla da ilgilenmeye çalşan doktor, hemsire ve diğer yardımcı sağlık personelinden oluşan büyük bir hastanedir.
    *
  • yaklaşık 10 gündür 3. genel cerrahi polikinliği ile sıkı fıkı olduğum hastanedir. sağolsun doktorlarından hemşirelerine hatta temizlik personeline kadar iyi insanlar mevcut. gidip kendinizi gönül rahatlığıyla bu insanların kollarına bırakbilirsiniz.
    ayrıca. zihnimdeki 'hastane yemekleri kötüdür' önermesini yıkmıştır. yemekleri lezizdir. sahur ve ifarda da ayrıca veriyorlar.
  • içinde geçirdiğim süreyi kesinlikle hatırlamak istemediğim yerdir. bulunduğunuz bölüme göre çalışanların iyi niyeti ve kalitesi beklentilerinizin çok üstünde olabilir. zaten yapılan tedavi de ne kadar başarılı olsa da bir hastaneyi sevgi dolu hatırlamak zordur. bu hastanede ise onkoloji hastanesi olmasından ötürü daha da zor bir deneyim yaşanır. kanserden yakınlarını kaybeden insanları görmek yıkıcıdır. siz kendi sorunlarınızın ne kadar ufak ve önemsiz olabildiğini görürsünüz. koridorlarda, asansörde ve bahçede ağlayan, isyan eden ya da sakince kabullenen insanları duymamak için bir süre sonra benim yaptığım gibi kulaklıklarınızı hiç çıkartmazsınız.

    bu hastaneye bir yakınınızı götürmeyi düşünüyorsanız derhal kondisyon arttırıcı çalışmalara başlayın. çünkü 8 katlı hastanenin asansörleri tam bir karın ağrısıdır. soldaki küçük asansör sık sık bozulur ve katta kalır! sağdaki asansörde sürekli bir boğaz trafiği yaşanır. merdiven en iyi çözümdür.
  • 12.cad.-demetevler/ankara adresli hastanedir.
  • gün itibariyle mamografi cihazı bozuk hastane . ne zaman tamir edileceği konusunda yetkilileri , kahve falı bakarcasına üç vakte kadar onarılır inşallah diyorlar . burası kanser hastanesi ve mamografi cihazı yok . ha unutmadan , çaresiz kalan hekimler hastalarını bilkentteki atatürk üniversitesi hastanesine sevk ediyorlar. geçmiş olsun .
    (bkz: akp sağlık politikası yalanlar ve gerçekler)
hesabın var mı? giriş yap