• online yemek siparişi'nden, yani yemeksepeti'nden daha faydalı, müthiş bir şey. maddiyat olaraksa yemeksepeti'nden daha zararlı olabilir.
  • (bkz: idefix)
  • zaman ve keyif açısından son derece eksiksizdir. deneyimlerime göre, ki neredeyse bu işler başladığından beri, bu konuda en iyi hizmeti veren web sitesi de idefix'tir. keyifle araştırıyorum merak ettiklerimi. tek sıkıntı ise kargo ücretleridir. bazı sitelerde belli bir tutarın üzerine bedava olsa da, minimum 4 lira olan kargo ücreti, tercih edilen kargo firmasına göre de artabilmektedir. arkadaşlarınız için de toplu alım yapmanız durumunda bu masrafı da daha hafif atlatabilirsiniz.

    günümüzde ise e-kitaplar ciddi bir kullanım oranına ulaştı. özellikle akademik çalışmalar için kullanılan kitapların e-kitap versiyonlarının acilen çoğaltılması gerektiğine inanıyorum. çevreye yararları ise malum. zaman içinde yaygınlaşacağına inancım tam. ancak normal kitap ile arasındaki ücret farkı 3 tl olduktan sonra çok da anlamı yok elbette.

    diğer taraftan online kitap siparişinin tek kötü yanı, normal kitapçılardaki kampanyaları kaçırmak olabilir. bunun için de sanal kitap fuarları düzenleniyor. yine de yetersiz olduğunu belirtmek gerek.
  • (bkz: rob389.com)
    (bkz: insankitap)
    (bkz: ilknokta)
  • (bkz: amazon.com)
  • online kitap siparişi pratiktir ve kitapların etiket fiyatından ucuzdur. ben kitapçıdan seçiyorum, karıştırıyorum sonra online sipariş veriyorum daha hesaplı oluyor. ayrıca, 2 şık arasında kalırsanız kargosu bedava olanı seçin. maalesef öyle olanı nadirdir ancak ara sıra kampanyalar olur o da bana denk gelmez.
  • (bkz: kitap vitrini)
  • belli bir fiyatın üzerine kargo ücretsiz olduğundan, normalde aklınıza gelmeyen kitapları da ekliyorsunuz sepete. neyse canım, çok da kötü bir şey değil.

    en ucuzu hangisidir bilmiyorum. ama hangisinden alırsanız alın, gidip kitapçıdan almaktan daha hesaplı ve kolay oluyor.
  • amme hizmeti yapıp üç büyükleri birbirleriyle kıyaslıyorum.

    idefix: yıllar yıllar yıllaaaar boyu idefix'ten alışveriş yaptım. inanılmaz ucuza efsane kitaplar aldım. 25 liraya edgar allen külliyatı ya da ulysses mi dersiniz, 5 liraya klasik filmler mi... bahar kampanyalarında %50 indirimler mi istersiniz, bedava yollanan sabit fikir'ler yüzünden kapanmayan çekmeceler mi... o yüzden idefix'in kırılma noktasını da en iyi ben bilirim. yıllarca beni bir gün olsun üzmeyen idefix'e ne olduysa doğan'lara satıldıktan sonra oldu. o günden beri bir tek siparişimi bile sorunsuz getirmedi. ben de bıraktım arkadaş. yine çok iyi bi kitabı çok iyi bir indirimle alma fırsatı bulana kadar artık kullanmam.

    dr.com.tr: idefix'i bırakıp da dr'a başlamazdım aslında ben. sonuçta tüm suçlu doğan holding. ama bir gün 40 liralık j.k. rowling kitabını 10 liraya sattıklarını gördüm ve hayatım değişti. çok da istiyordum o kitabı. sağlam indirim yapıyorlar. idefix'ten çok daha sağlam. kitap da 2 günde elime geçti. asla kötü bir şey söyleyemem haklarında.

    kitapyurdu: bestseller ve pahalı bir kitabı almaya heveslendiğimde tanıştım kitapyurdu'yla. fiyat dr'la aynı ve idefix'ten çok ucuzdu. o korkunç tasarımına rağmen siparişimi cesurca buradan verdim. çünkü kargo bedavaydı. daha hiçbir kitap alışverişimde kargoyu bedava görmedim ki ben. nasıl yapabiliyorlar hayret. peki sonra ne oldu? kitap 8 lira ucuza iki günde elime ulaştı. hem de kargo bedava. hem de içinden kahve çıktı. hem de bir dahaki alışverişime bu kitabın %5'i kadar indirim veriyorlar. ölücem galiba mutluluktan.

    o halde sıralamam nedir:
    1-kitapyurdu
    2-dr
    3-idefix

    gittigidiyor sahafları her daim bebeklerim tabii.
  • d&r bu kadar kolay, ucuz ve orjinal olması da cabası tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap