• hayrına çalışan insandır.
    olsa şimdi şöyle tam da kıvamdayken ben dinlese dinlese dinlese. sonra ben engellesem o engellese, herşey güllük gülistanlık olsa insanıdır. hatta en asil duygunun insanıdır.

    (bkz: sarki adi soruyorum hemen silicem)
  • - slm
    - slm
    - ndr problm
    - içim içime sığmıyor :)
    - alalala .. pozitif bi model ..asl ?
    - ismmi yaşımı vermiiim ..defalt kaliim ..
    - ok .. :(
    - böle kelebk gibim kozamı yırtmak istyrm..
    - hiper misin ?? :p
    - lol .. ilahi dr..
    - teşhisi koydm .. anti - depreasan veriyrm ..mailini çek et ..reçeteyi yolldm..kredi kartının da arkadaki son 3 hanesini alaym..
    - wow .. negzel..sizi tüm msn badilerime tavsiye edcm..
    - :) reca ederim!
    - ok baauy
    - bye , piiis ..
  • dijiklinik.com alan adı ile adwords reklamları veren yer.
    bildiğim kadarı ile online tedavi veya benzer bir şey yapılamaz, bu kanunlara ve etik kurallara aykırı. ayrıca sitelerinde yorumlar var bildiğim kadarı ile bu da yasal değil. peki fiyatların yayınlanması yasal mı? bence yine değil. iyi de bu nasıl oluyor? bunca kanunu es geçip "online terapi" yapmak nasıl bir cesarettir?
    şayet bu yasal bir durumsa yazıyı editlerim.
  • en mahrem bilgilerinizin hacker'ların eline geçmesine sebep olabilecek riskli uygulama.
  • psikologların meslek yasası olmadığından ötürü, resmi anlamda suç teşkil etmeyen uydurulmuş bir meslek. bir şarlatanlık. şüphesiz ki online olarak terapi, tedavi gibi bir şey yapılması söz konusu olamaz. meslek etiğine aykırıdır. hukuka aykırı olması için psikologların meslek yasasının olması lazımdır. ama parasını verince dandik üniversitelerin donanımsız bölümleri sana yüksek lisans yaptırıp adına "klinik psikolog" diyebilirken, nerde o günler?
  • online olmayanından verim alamayan biri olarak bu işin online'ı hiçbir işe yaramaz diye düşünüyorum.
  • dünyada uzun süredir kullanılan bir yöntemi (bkz: online psikoterapi) uygulayan kişi.

    şurada biraz bahsettim.
    link
  • aslında hiç bir farkı yok, bizzat 25 yıldır bu mesleği yapıyorum; en başta yani 20 sene önce internet hızı ve bant genişliği, kamera ve ekran çözünürlükleri nedeniyle zordu ama artık değil. klinikte yapabildiğimiz her şeyi kamera karşısında da yapıyoruz. yani terapide online olan terapi, olmayan terapi diye bir ayrım kalmadı. tıpkı bankacılık işlemlerinde olduğu gibi online terapi hayatımızın bir parçası oldu. pek çok danışanım var çoğu da ben izmir’de yaşıyorum ve çoğu da istanbul’da ve başka ülkelerdeler.
    karşılıklı samimiyet olduktan sonra zaten sorun olmaz, soğuk psikolog zaten kliniğinde de soğuktur, ekran gerçek olan kimseyi soğutmaz. sorular geliyor; ne önemli ve ne farkı var diye; önemli olan uzmanın yaşı başı, hayat ve meslek tecrübesi, yani kaç yıldır bu işi yapıyor, kaç diploması var, kimin verdiği belli olmayan sertifika değil gerçek diplomaları var mı, ve önemli olan samimiyeti ve empati becerisidir. zaten bir telefon açıp konuşursanız bir fikir sahibi de olursunuz.

    online terapi alınacak uzman seçilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ise;

    terapistin ünvanı açıkça belirtiliyor mu? yani psikolog olduğuna dair mezun olduğu üniversitenin bölümü net olarak belirtilmiş mi? çünkü pek çok uzman olduğunu iddia eden kişi davranış bilimi okudum, sertifika aldım ve benzeri yalan ve yanıltıcı ifadelerle yardım alacak kişileri yanlış yönlendirmektedirler.
    psikolog ne zaman mezun olmuş? tam tarih yazmayan özgeçmişlerden uzak durulmalıdır. pek çok tecrübesiz meslektaşımız tecrübeli görünmek adına mezuniyet yıllarını açıkça yazmamakta ya da okula başladıkları tarihi sizlere tecrübe olarak göstermektedirler?
    stajlar mesleki tecrübe değildir. pek çok meslektaşımız klinik psikoloji stajlarını klinik psikoloji uzmanlığı gibi göstermektedirler. klinik psikoloji alanında örgün bir üniversitenin tezli klinik psikoloji alanından diploma almış kişi klinik psikologtur.
    sertifika ya da staj ile klinik psikolog olunumaz. psikolog kaç yıldır aktif çalışıyor ve nerelerde görev yapmış, açıkça yazılmamış özgeçmişlere lütfen dikkat ediniz. meslektaşlarımızın bazılarının yine tecrübeli görünmek adına ünlü uzmanlardan aldıkları kısa eğitimleri ya da konferansları da birlikte çalışma ya da süpervizyon olarak gösterdikleri görülmektedir, bu d son derece yanıltıcı bir yaklaşımdır.
    psikoloğun online terapi tecrübesi nedir? yardım alacağınız psikolog online terapiyi kaç kişiyle ne zamandır yapmaktadır. örneğin; 25 yıldır bu mesleği icra eden ben, ülkemizde internet şebekesinin bu hizmeti desteklemeye başladığı 20 yıldır skype programı yoluyla yurtdışındaki danışanlarımla yüzlerce saat görüşme yapmış bulunmaktayım.
    psikolog güvenli bir program ya da protokol kullanıyor mu? psikoloğun sizin görüntü aktarımınızı serverda saklamayan bir program kullanıyor olması önemlidir.
    psikolog bilgi gizliliği garantisi verebiliyor mu? online psikologun size bilgilerinizi bilgisayar erişimine açık ortamda saklamadığı ve bilgilerinizi kayıt altında tutmadığının garantisini vermesi gerekir.

    yok illa ben psikoloğun kliniğine gideceğim diyorsanız onu da konuşursunuz, yani aslında online terapi psikoterapi hep aynı şey.
  • evde uzanılan kanepenin belli standartlara uyması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap