• psikoterapinin çevrimiçi olanı. bildiğimiz anlamda psikologa gidip terapi görmeye göre daha ucuzdur. ancak yine de bana hitap etmiyor. sen orada haldır huldur kendini ifade etmeye çalışırken karşı taraf belki arkadaşlarıyla mesajlaşıp sandviçini yiyor olacak. ne bileyim...
  • (bkz: web therapy) adında dizisi yapılmış olan durum
  • klinik psikolog ve duruma özgü eğitimlerini almış birileri tarafından verildiği sürece gayet makul olan psikolojik destek biçimidir.

    yalan değil, ilk duyduğumda ben de inanılmaz tepki göstermiştim. psikoterapinin daha deneyimsel, gerçeklik teması olan bir süreç olduğuna inandığım için online terapinin işe yaramayacağını, ayrıca hem danışan hem terapist açısından suistimale açık olduğunu düşünmüştüm. ama hem ehil terapistlerin işin içinde olduğunu gördükçe, işin içinde yer aldıkça gayet olumlu olduğuna inanıyorum.

    türkiye dışında yaşıyor olabilirsiniz ve anadilde terapi istiyor olabilirsiniz. ya da türkiyede uzman klinik psikoloğa erişiminiz olmayabilir. ya da psikoloğa gittiğinizin bilinmesini istemiyor olabilirsiniz vs vs.

    önemli olan psikolojik destek istiyor olup, erişebiliyor olmanız, en uygun koşul online terapi ise gayet faydalanılmalıdır. yeterli uzmanlığı olan terapistlerden, yetkin kişilerden alın desteği.
  • online terapi denildiğinde illa ki terapi siteleri üzerinden uzman olup olmadığı belli olmayan kişiler üzerinden daha çok ticari amaçlı sitelere yönelmek zorunda değilsiniz.

    referansı bulunan, kim olduğundan emin olduğunuz uzman bir psikoterapist ile online terapi yapabilirsiniz. skype gibi görüntülü ortamlardan faydalanabilirsiniz, yüz yüze kadar olmasa da fayda sağlayacaktır.

    online terapi şu tip durumlarda kaçınılmaz olabiliyor, var olan bir yüz yüze terapi süreci danışan şehir ya da ülke değiştirdiğinde kesintiye uğrayabiliyor ve online terapi sayesinde süreç tamamlanabiliyor.

    yine yurtdışında yaşayan türk vatandaşların türk terapist arayışına çare olabiliyor. çünkü istediğiniz kadar yabancı dillere hakim olun terapi anadille yapılan ya da yapılması arzu edilen bir süreçtir. bu noktada yurtdışında yaşayan kişiler yine araştırdığı ve güvendiği bir terapist ile online terapi başlatabilir.

    ancak ticari amaçla kurulan terapi sitelerine güvenmemenizi tavsiye ederim. ve de gerek yok, bir terapist bulup neden online terapiye ihtiyacınız olduğunu anlatabilirseniz fayda sağlayacak birilerine ulaşabilirsiniz. terapi sürecinde sadece 2 kişinin bulunması yeterli.
  • avantajlarından bir kaçı:

    yardım alacağınız belki de beraber çalışacağınız kişinin mesleki yaklaşımını veya öz geçmişini görebiliyorsunuz ve buna göre bir kriter belirleyebiliyorsunuz. bu kriter doktora tezinin içinde geçen kelimelerden tutun da branşa, branştan tutun da terapi sırasında sigara içmeye karşı çıkıp çıkmadığına kadar geniş ölçekte olabiliyor.

    hem siz hem de karşınızdaki kişi büyük bir zamandan tasarruf ediyor.

    psikolojik ya da tıbbi yardım almak isteyen hasta açısından belirli bir dezavantajı yoktur. belki sadece doğru siteyi ve doktoru bulma işi zor olabilir.
    asıl zorluk ve dezavantaj terapistler için oluşmaktadır ama bu işi ilk defa yapacak terapistler için belirli kurslar düzenlenmektedir.
  • çok güvendiğim yıllardır uzaktan takip ettiğim bir psikolog başlamış online terapilere. tam da ihtiyaç duyduğum vakit bir seans yaptık. sonraki iki seansımın bile tarihi belli, iple çekiyorum. daha uygun daha güzel ve pratik oldu. zira bu insanı görmek için istanbuldan ankaraya gitmem gerekecekti. yaşasın teknoloji.
  • cok mantıklı. terapi 1 saat ama hazırlanmak, yol vs derken gitti 1 saat daha. zamandan tasarruf. artı terapiye giden insanın rahat olması çok önemli. kişinin kendi ortamında dertlerini anlatıyor olması ayrı bir konfor. çok tuttum bu sistemi.
  • ülkemizde de hakim olan salgın virüsün etkisiyle pek çok psikoloğun geçtiği terapi biçimi. bilgisayar kullanımının getireceği kolaylık, yaratabileceği yapaylık ve uzaklık algısı için geri planda kalıyordu. ancak mecburi durumlar için gayet mantıklı bir yaklaşım.
  • son dönemde artan internet bant genişliği, çözünürlüğü yüksek görüntü ve ses verisi aktarımındaki gelişmelerle birlikte onlineterapiyi veren açısından da alan açısından da daha verimli ve keyifli hale gelmiş terapi çeşidi. kendi evinde kendi istediğin kıvamda kahveni yudumlarken uzmanın ayağına gelmesi de cabası.
    diğer yandan bir psikolog kliniğime korka korka gitmektense, yolda bir şey bulaştı mı? say şimdi 14 gün demektense online terapi almak en sağlıksıdır.
    bu arada önemli olan uzmanın tecrübesi ve samimiyetidir, kendi kliniğinde de buz gibi davranan psikologlar tanıyoruz. başka endişelere kapılmaktansa psikolog ile görüntülü görüşmek en mantıklısı.
hesabın var mı? giriş yap