• http://www.sezen-aksu.blogspot.com/ sitesindeki habere göre cok yakinda dinleyebilecegimiz onno tunc bestelerinden olusan albümdür.

    sitedeki haber ve albümdeki ayrintilar su sekildedir:

    uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü besteci onno tunç'un ölümünün 10'uncu yılı için özel bir albüm hazırlanıyor. bestecinin eserlerini yorumlamış ünlülerle müziğin genç yıldızlarını buluşturacak olan "onno tunç tribute albümü"nün sanat yönetmenliğini sezen aksu, müzik yönetmenliğini ise zula label üstlendi. (denmisti ancak sonra arto tuncboyaciyan olmus müzik direktörü)... albümün sürprizi ise sezen aksu ile nilüfer'in 'tutsak' adlı şarkıda düet yapacak olmaları... (eh bu da olmamis, nilüfer tutsak'i kendi yorumlamis, sezen aksu da yeniden sev'i yorumlamis).

    işte "onno tunç tribute albümü"nde yer alan şarkıcılar ve yorumlayacakları şarkılar:
    1. yine yeni yeniden - sezen aksu (iyi de bu sarkinin adi yeniden sev idi...yine yeni yeniden nilüfer'in albümünün adiydi. biraz daha dikkat!!!)
    2. sinanay- ceza
    3 1945 - mor ve ötesi
    4 seninle - nükhet duru -
    5 haydi gel benimle ol - emre altuğ
    6 sen ağlama - sertab erener & tuluğ tırpan
    7 ünzile- şebnem ferah
    8 bir çocuk sevdim - aylin aslım
    9 sultan süleyman - levent yüksel & murat uncuoğlu -
    10 dokun bana- ajda pekkan
    11 tutsak - nilüfer
    12 hep bana - zerrin özer
    13 yalnızca sitem - hüsnü şenlendirici

    edit: sezen aksu 'nun aciklamasina göre sabahat akkiraz da kavaklar' i yorumlamisti ancak girmemis bu sarki albüme...
  • önceleri onno tunç tribute olarak bilinen, ünlü müzisyen adına yaratılan anma albümü. 21 mayıs gibi kolaj tarafından piyasaya sürülmesi bekleniyor.
  • http://www.dr.com.tr/…ic.aspx?work_no=0000000224921 adresinden ön sipariş ile alınabilecek albüm.
  • kapak resmi cok kotu olan album. oncelikle sigara icerdigi icin, ayrica yapay duruyor ve kotu bir acidan cekilmis.

    edit: kapaktaki sigarayi silmisler neyse ki.
  • kapak fotografindaki sigara yok edilmis. d&r online satisinda ilk hali, ideefixe te kirpilmis hali gorulebilir.

    yanlis yapmislar. fotografin ozgunlugunu ve buyusunu zedelemisler. gecmisi modifiye etmektense baska bir fotografi tercih etme yoluna gidebilirlerdi boyle bir hassasiyetle karsilastiklarinda. hos; cok delikanli, cok fiyakali ustad her iki karede de.
  • aşkın nur yengi ve harun kolçak' ın yanı sıra onno tunç ile müzikal birliktelikler kurmuş ayşegül aldinç ve zuhal olcay (ki her ikisinin de bu tür projeler konusundaki duyarlılıkları bilinmektedir **) gibi isimlerin, ayrıca herhangi bir albümde birliklte çalışamamış olmalarına rağmen göksel' in (profesyonel müzik hayatının başlangıç noktası: onno tunç' tur) es geçilmesinin affedilemez olduğunu düşünüyorum, bir taraftan da bu yaklaşımla * yeşim salkım' ın da albüme dahil olması gerekebilirdi.

    not: türkiye' de daha önce yayınlanmış tribute albümlerin aksine şarkıların tümüne yeni birer kılık biçmek yerine, bazılarında (muhtemelen sezen aksu, nilüfer tarafından seslendirilenler) onno tunç tarafından yapılmış orijinal düzenlemelere sadık kalınmış tıpkı düş bahçeleri' nde olduğu gibi. gerçi bu durum -aynı yorumcu, aynı düzenleme- hep bana * da işin tadını kaçırabilir.
  • dokun bana performansının insanın uçurdugu album...sezen aksu,aylın aslım ve mor ve otesi de muthiş olup ceza da şinanayı güzel değiştirmiş kendi tarzına süper oturtmus tam bir arşivlik album yapılmıs...şarkı secimleri biraz daha farklı olabilrdi hatta daha fazla şarkı yer alabilrdi..
  • şarkı seçimi konusunda çuvallayan, en güzel yorumların nilüfer, sezen aksu, levent yüksel ve ajda pekkan a ait olduğu, sertab erener in ise bir şarkı nasıl ve ne derecede ruhsuzlaştırılabilir dersi verdiği her şeye rağmen güzel albüm. bi de hüsnü şenlendirici ne alaka?
  • tribute ve compilation tarzı albümlerin sayısının türkiye'de de artması açısından sevindirici. bu tür albümler hem icra eden şarkıcı ve düzenlemeci açısından hem de dinleyici açısından enerji problemi daha az olan albümler olmaya yatkın. çünkü bir albümde 10-12 şarkı var iken ve hepsini aynı solist seslendiriyorken hem solistin bütün şarkılara iyi yorum geliştirmesi güçleşiyor (özellikle aylar süren albüm prodüksiyon süreçleri düşünüldüğünde) hem de dinleyici açısından 10 küsür şarkıda aynı solisti dinlemek (eğer özel bir hayranlık yoksa) yorucu ve dikkat dağıtıcı olabiliyor. böyle olunca da bazı iyi besteler ya da sözler icraya yeterince özen gösterilmemesi ve dinleyicinin dikkatinin dağılması sonucunda sönük kalabiliyor, gözden kaçabiliyor. yeterince işlenmemiş gizli hit şarkılar miras kalıyor sonraki yıllara. oysa bu tür albümlerde (tribute ve compilation) hem şarkıcı, hem düzenlemeci hem de dinleyici açısından iş daha compact bir şekilde kotarılıyor. hem tek şarkının tasarımı ve icrasına daha fazla enerji ayrılıyor. hem de dinleyici her şarkıda yeni bir solist duyuyor ve ilgisi canlı kalıyor.

    öte yandan bir bestecinin tribute albümünü yapma geleneği güzel de onno tunç gibi şarkılarının çoğunu sezen aksu'nun okuduğu bir besteci için daha farklı ve yaratıcı bir tasarıma ihtiyaç vardı kanaatimce. zira dinleyici kulağı ile baktığımızda herkes hakkını vererek yorumlamış olsa dahi, repertuar itibarıyle albüm başarılı bir onno tunç seçkisinden ziyade başarısız bir sezen aksu tribute'ü gibi duruyor.
  • albumdeki sen aglama, haydi gel benimle ol ve sultan suleyman sarkilari insana "aman yarabbi" dedirtecek kadar kotu olmus. sen aglama'ya tuhaf bir caz duzenleme yapilmis, sertab erener de oldukca hissiz yorumlamis. haydi gel benimle ol ve sultan suleyman'a piyasa sarki duzenlemesi yapanlari da burdan siddetle kiniyorum, yapilir mi be bu mis gibi sarkilara?

    1945, bir cocuk sevdim ve dokun bana cok guzel olmus hakkini vermek lazim ama geri kalani sadece "idare eder". genel kalite olarak piyasanin ustunde kabul edilebilir yine de ama turk pop muziginin gelmis gecmis belki de en onemli adami icin yapilan album kesinlikle bu olmamaliydi.
hesabın var mı? giriş yap