• sabancı üniversitesinde 4 üzerinden 3-3.5 arası not ortalaması yapan her öğrenciye verilen şükran minnet şekli.
  • radikal ve milliyet'in spor yazarı onur belgenin sahibi olduğunu iddia edecek kişi ile onur belge'den söz etmek istendiğinde kullanılacak ifade...
    -süleymanın onur belge'si var ya, radikalde de yazıyomuşşşş
  • ilkogretim okullarinda 2 donem takdir belgesi alinca yaninda 1 adet bedava verilen gereksiz sadece ebeveynlerin egolarini oksayan kuse kagida basili belge
  • sabanci da oldugu gibi anadolu üniversitesinde de 3-3.5 not arasina verilen belge. ayrica 3.5 uzerine yuksek onur belgesi verilir.
  • (bkz: onur belge)
  • ışık üniversitesinin kep ve diploma töreninde her on öğrenciden üç kişinin aldığı belgedir. alamayan bir kaç öğrenciden (ki kardeşimin arkadaşları olurlar) "abi biz onun bunun çocuğumuyuz da bize vermiyolar " lafını duyup kopmama sebep olan belgedir.
    ayrıca ortaokul ve lisede bu belgenin yanında dandik bir kol saati ya da kutu içinde en dandiğinden tükenmez kalem seti hediye edilirdi.
  • şişli terakki lisesi'nde belli ortalamanın üstüne çıkan öğrencilere verilen belgedir bu. zira okulda her dönem takdir alan, bir de üstüne onur belgesi alan öğrencinin gittiği lgs kursunda hiçbir sınavda 50 bile alamaması kafalarda soru işareti uyandırmaktadır. yani "acaba bu belgeler falan, özel okula paraları bayılan velilere kendini iyi hissettirme taktikleri midir?" diye sordurur insana bu belge.
  • anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesinde yılsonu ortalaması 75-84 arası olan öğrencilere verilen az süslü kagit.
  • verilme nedeni okuldan okula değişen belge.
    geçmişte bir zaman* anadolu lisesini* kazanan kızını annesi bi kenara çeker. "bak kızım, burası ilkokula benzemez, bu okula bir gün bile gitmemezlik yaparsan atarlar seni okuldan" der!! bir insan evladının böyle bir söze nasıl inandığı meçhuldür ama o sırada yaşı da küçük olan kızımız* inanmıştır. böylece bir yıl boyunca her gün* okula gider. yıl sonunda ise hocası eline bir belge tutuşturur. bu onur belgesidir ve kız bu belgenin sınıftan neden bir tek ona verildiğini merak etmekte bir yandan da belgeye hakkını vererek onurlanmaktadır. sonradan bu belgesiyle sınıfından birine hava atmaya çalışırken belgenin veriliş nedeni ortaya çıkar. gazi anadolu lisesinde bu belge okula hiç devamsızlık yapmayan öğrencilere verilmektedir. bunu öğrenen kızımız sinirden ağlar. anne ise "nasıl da yedin ama" diye güler.
    bu da böyle acı bir çocukluk anısı olarak tarihe geçer.
  • lise 2'de aldığım, pek onurlandığım belge.
    hayır hiçbir işe yaramıyor, süs.
hesabın var mı? giriş yap