• onur güntürkün, almanya'da yaşayıp, sinir sistemi üzerine çok önemli çalışmalarıyla tüm dünyaca tanınan büyük bir bilim adamı. adını daha önce duymadınız mı? gayet normal.

    onur güntürkün, nobel almaya aday isimler arasında zikredilmekte. almanya ve dünyanın çeşitli yerlerinde bir çok ödülün sahibi.
  • okumak ve tanımak isteyenlere:
    bilim tutkusu "prof dr onur güntürkün'ün yaşamöyküsü."
    kemal yalçin
    milliyet yayınları, 1998; isbn:975-313-057-0; 174 sayfa.
  • uzun zamandır bir konuşmasına katılmaya heves ettiğim neuroscience alanında ünlenmiş bilim adamı. nihayet geçen hafta bir konferansta dinleyebildim. çalışmalarının değeri zaten yayımladığı makalelerde ortada ama bilim adamlığına ek olarak çok iyi bir konuşmacı olduğunu da görmüş oldum. ayrıca labratuarından çıkan sonuçları sunarken herkesin yaptığı gibi 'biz' demek yerine deneyi gerçekleştiren öğrencisine teşekkür eden ve bunu tekrar tekrar yaparak ne kadar da alçak gönüllü olduğunu göstermiştir. 'ben, ben' diyenlere değinmek istemiyorum bile. insan bir yandan gurur duyuyor, bir yandan da üzülüyor bu değerleri kendi sistemimizden de neden çıkaramıyoruz diye.
  • bir gün nobel alırsa ülke olarak tanıyacağımız, izmir doğumlu, biyopsikoloji, neuroscience, cognitive science gibi alanlarda önemli çalışmaları olan, paris, konstanz ve san diego gibi çeşitli üniversitelerde çalışmış, halen de ruhr university bochum'da hocalık yapmaya devam eden türk bilim adamı.
  • saksağanlar(karga) ile yaptığı self recognition on mirror(aynada kendini tanıma) linkçalışmasıyla beni hayretler içerisinde bırakmış bilim insanı. kendisine hocam demeyi çok isterdim. keşke yamacında olup, biyopsikoloji bilgilerine hakim biri olarak araştırmalar yapabilseydim. buradan kendisine saygılarımızı yolluyoruz.
  • hocamın hocası, inanılmaz bir bilim insanı. kendisiyle tanışmak, kendisine poster sunumu yapabilmek benim için büyük onurdu. yaptığım çalışma, kendi çalışmalarının yanında devede kulak kalmasına rağmen büyük bir dikkatle dinleyip çok güzel önerilerde bulundu. bu seviyede bir bilim insanı için çok çok çok kibar ve nazik bir insan.
    ben birgün nobeli alacağına da kesinlikle inanıyorum. umarım herkes birgün onur hoca’yı dinleme, sohbet edebilme fırsatı bulabilir.
  • uzun süredir nobel alması beklenen bir biyopsikolog;

    https://scholar.google.com/…user=pvepjlcaaaaj&hl=en
  • tek kelimeyle tanım: idol.
hesabın var mı? giriş yap