• kredi kartı bilgilerini kopyalamaktan dolayı iki farklı davadan toplamda 334 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası ve 73 bin türk lirası adli para cezası alan kişi. hakkında 49 ayrı dava açılmış.

    ancak ilgili yasalara göre sadece 28 yıl yatacak.

    http://www.radikal.com.tr/…a-334-yil-hapis-1497699/
    http://www.dha.com.tr/…ckera-rekor-ceza_560709.html

    türkiye'de internetten alışveriş son 10 yılda ciddi oranda arttı. ben de sıklıkla internetten alışveriş yapan bir kişiyim. kredi kartı bilgilerinin kopyalanmasına karşı elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. bu tarz suç işleyenlere karşı verilen cezalalar umarım caydırıcılık sağlar.
  • yargılandığı mahkemeye bir mektup yazarak

    "bir asır 35 yıl cezamın onanmasını talep ediyorum. sayın başkanım, yukarıda bilgileri yazılı dava dosyanızda yargılandım. beni yalnızca bir kez görüntülü sistemde görmekle 135 yıl hapis cezası verdiniz. şuan sorulsa, ten rengimi bile hatırlamayacağınıza eminim. bilişim suçlarındaki zincirleme suç hükümlerinin yetersizliği, toplumsal istikrar mı sağlıyor anlamış değilim. verilen astronomik hapis cezalarıyla amaçlanan kazanımın ne olduğu da muammadır. kararı hiçbir şekilde hak etmediğim halde yargıtay kurumunda, yürürlükte olan kanun maddelerinden hareketle çözüm üretemeyeceğine dair kuvvetli olan inancım, kararı temyize gerek görmemiştir."

    demiş.

    hayır anlamadım teşekkür falan mı bekliyordu acaba ne de güzel sahte siteler yapıp milletn kartını bilmemnesini kopyalamışsın diye. eğer bana bunca yılı dayayıp katile, tecavüzcüye, sapıklara, çocuk istismarcılarına, kadınlara eziyet edenlere daha az ceza veriyorsunuz demek istiyorsa tamamen katılıyorum o ayrı.
  • (bkz: phishing)
  • gün yüzü görmemesini dilediğim hırsız.
  • baya sağda solda övüldüğünü gördüm.
    dahi falan demişler.
    hırsızı dahi yaptınız tamaam, ulan yaptığı işte zeka kırıntısı yok.
    bildiğin banka sitesinin aynısını yapmış, dikkatsizleri tokatlamış işte.

    çakma ayfonları dedelere kaktıran boktan tv kanallarından farksız.
  • bu çocuğun mağdurlarından biri benim sanal kartımı kopyalamış sanırım bir şey çekememişler bu yüzden davaya katılmadım.
    çocuğa yazık 17-18 li yaşlarında bir hatada bulunmuş çok fakir bir aileden geliyor.
    2016 da açılmış konu ama 2011-2012 sularında ifade vermiştim.

    sanırım bankalar dahi davadan çekilme ve uzlaşmaktan yana ancak bu çocuk bir şekilde içeriden salınmıyor olmalı.

    valla katil olsa çoktan dışardaydı. türkiye'deki seri katiller adlı belgeseli izledim adamın 16 cinayet var salmışlar saldıkları gün gene öldürmüş.
    bazen çocuk internete girebliyor facebook mesajları içler acısı.
hesabın var mı? giriş yap