• 6 aydir beklememize rağmen, dizel motorlu seçeneğinde, otomatik vitesli olan modelinin bi türlü türkiye ye gelmediği otomobil.
  • 1.3 dizel kullanıcılarının çekiş gücünden şikayetçi olduğu araçtır. hatta bir adım daha ileri gidilerek birinci viteste bile aracın zor kalktığı söylenmektedir. bununla birlikte, 11. yıl şerefine 22.11.2010 pazartesi gününden başlayıp ay sonuna kadar, enjoy 111. yıl kampanyası dahilinde, full donanım astra sedan 39.200 tl'den (peşin) satışa sunulacaktır.

    not: kredi durumunda fiyat 39.500 tl'ye çıkmaktadır.
  • h kasa kodu ile üretilen 1.3 cdti motorlu ve 111.yıl adı altında satılan modelini 28 ekim 2010 tarihinde aldım 19 şubat 2011 tarihine kadar olan izlenimlerimi buraya yazmayı borç bilirim.

    araç 6500km de ilk defa binek bir araçta dizel motor kullanıyorum daha önce karavan olarak renault trafic ve vw transporter t4 kullanmıştım. ilk zamanlarda arabaya olan acemiliğim ile birlikte genel ortalamada 100km de 5.7 litre eurodiesel yakmışım son 1000 km nin ortalaması ise 5.4lt/100km.

    madde madde aracın bendeki izlenimlerini açıklayayım

    dış görünüş: hb modeli 2003 yılından beri yapıldığı için yüzü biraz eski kabul etmek gerekir.çok abartılacak bir şey yok bildiğimiz astra ama yinede eski bir görüntü sergilemiyor renk olarak teknik gri tercih ettim. bu renk ile aracın dış görünüşü biraz olsun bütünleşti aracın far tabanları siyah ve jantları koyu gri renkte.

    işçilik: g kasa astramdan daha zayıf gördüm işçiliğini plastik kullanımı aşırı denilecek kadar artmış en azından focusdaki gibi sert plastik kullanılmamış parmagınızla bastırınca esnemek yerine için doğru göçen köpüksü plastik kullanılmış bir bakıma sevindirici bir durum ileri yıllarda aracın yolculuk konforu ses bakımından devam edecektir. her ne kadar beğenmesem de sınıfındaki birçok araçtan daha iyi bir işçiliği var onu temin edebilirim.

    iç tasarım-bagaj: aracın içi kesinlikle çok geniş her konuda kalıbımı basarım. hb şasisine göre dingil aralığı 14 cm daha uzun ve bu fark doğrudan içeriye verilmiş bu sayede belkide bir üst sınıfın ferahlığı yakalanmış diyebilirim 185 cm boyunda ve 88 kiloyum ön koltuğu en arkaya çeksem bile arka koltuğa yine benim gibi birisi oturabiliyor. içeride üzücü olan bir nokta varsa o da eşya gözüdür. aracın içinde torpido gözü ve kol dayama haricinde eşya koyma gözü yok ve bu da arabaya binince herşeyin elinizde kalması anlamına geliyor. kol dayaması da olmasa olurmuş diyorum çünkü fazla yüksekte duruyor bu sebepten vitesi rahat kullanamıyorsunuz uzun yolculuklarda iş yapar orası ayrı. 111.yıl modelinde piano black göğüs kaplaması yapılmış bu kaplama önceden cosmo modellerde olurdu ve açıkcası oldukca şık durduğunu söylemem gerekli. gelelim bagaj konusuna, seri katil olmak için bire bir ölçülerde bir bagaj var araçta ortalama 2 ceset ufak tefek 3 ceset sığar sanırım içine. eski aracımın kışlık lastiklerinin 4 ünü birden içine koyabilidim lastik ebatları 195-60r15 di.

    motor-şanzıman-yürüyen aksam: baştan söylemeliyim performans beklemeyin bu arabadan. 0-100 e 13.7 saniyede çıkan bir araç sonuçta ve 1248cc lik bir motoru var. motor 4000d/d da 90 hp güç üretiyor ve 1750d/d da 200nm/tork üretiyor. turbo arabanın kalbi gibi bir şey vites değişimlerinizi kesinlikle bir sonraki vitesin 1650 devirlere yakın yere denk gelecek şekilde yapın yoksa %15 derece yokuş olan bir yerde araba bildiğiniz eşek olur. ara hızlanmaları benzinli birçok araca göre tabi ki turbolu bir motordan bekleneceği üzere üstün durumda hatta tırmanış yaparken 1.6 cc motoru olan biçok benzinli araç sizi yakalayamaz tabi turboyu aktif tutarsanız. turbo dan da bahsedelim biraz 1750 devirde devreye girip 2500 devirde devreden çıkıyor aracı bu aralıklar içinde kullandığınız sürece hem ekonomi yaparsınız hemde hangi viteste olursanız olun istediğiniz anda seri bir hızlanma yapabilirsiniz. şanzıman dan da bahsetmek gerekirse 6 ileri bir şanzıman var araçta ve vites oranları hem ekonomik hem de araca esnek bir ara hızlanma profili sağlıyor 2000 devirde giderken viteslerin yaptığı hızlar şu şekilde 1 - 15kmkm, 2 - 30km, 3 - 50km, 4 - 70km, 5 - 90 km, 6 - 110km. 6. vites tamamen uzun yol ve ekonomi amaçlı şehir içinde kullanmayı aklınızdan çıkartın 6. vitesin oranı o kadar yüksek ki araç maksimum deviri olan 5000 deviri çevirebilse ki bu imkansız 275km/s gibi bir sürate çıkabilirsiniz.

    donanım: ışık - park - yağmur sensörleri, otomatik klima, 7 hoparlör müzik sistemi ve otomatik kararan dikiz aynası başlıca olmak üzere 4 airbag abs falan var araçta kendimce yeterli bir donanımı var ortalama bir aile arabasında olması gereken donanımlardan hemen hemen hepsi hatta fazlası var

    genel olarak değerlendirecek olursam aracı normal bir müşteri olarak 37.800 tl ye aldım ve bu fiyatta bu donanımı ve dizel motoru veren başka araç yoktu aracın opel olması da cabası. 1.3 motor olması başta can sıkabiliyor fakat alışınca fazlasıyla yeterli geldiği anlaşılıyor sonuçta aile aracı ve yeterli tepkileri sağlıyor ama kesinlikle agresif kullanıma gelmez zaten böyle bir aracı agresif araç süren birinin alması da beklenemez.

    25.000 km sonra gelen edit : yakıt tüketimi konusunda %80 şehir içi kullanımı var ve şuan 100km de 5 litre eurodiesel tüketiyor. uzun yolda uslu bir çocuk olursanız 1 depo ile (52 litre) 1300km yol gidebilirsiniz.
  • 2010 model, 1600cc, benzinli motoruna sahip olduğum araçtır. araç, sınıfına göre çok yakmaktadır, hele bir de klimayı açarsanız, yokuş dahi çıkamazsınız. ancak yine de konforlu bir araçtır ve bagajı tam uzun yol için idealdir. lakin astra benzinliden beklenmemesi gereken iki şey var. bunlar; ekonomik yakıt tüketimi ve performanstır.
  • 2011 model, 1600 cc, yarı otomatik, benzinli olanı istanbul-antalya arasını aşağı yukarı bir tam depoyla götürmektedir. (muhtemelen 55 litre)
  • yeni nesli 2013 model olarak satışa sunulacaktır. tanıtımının 2012 paris motor show'da yapılması öngörülüyor

    http://cdn3.worldcarfans.co/…m/6052747937131659.jpg
    http://cdn3.worldcarfans.co/…323760079710481846.jpg
  • yeni kasasının sedan modeli peugeot 206'nın sedanına benzemiş, eskisi daha güzeldi.
  • 1.5 senedir 2011 1.6 easytronic olanını kullandığım araçtır. çokça şehir içi, son olarak da uzun bir şehir dışı gezisi sonunda yazayım dedim. şehir içi için pek cimri diyebileceğimiz bir araç değil, ama aynı motor hacmindeki diğer araçlardan kesinlikle daha az yakıyor. şehir dışındaysa sınıfına göre oldukça konforlu bir yolculuk sunup, 1900 km'de 600 tl yakmışlığı var. bazıları performanstan şikayet etse de normal modda kullanımda klima açık çok rahat 150-160 kmler görülüyor, seri kullanmak isteyenler için spor moda alındığında ise gaza dokununca araba zıplıyor. özetle bu fiyata tüm bunları sağlayacak pek bir rakibi yoktur.
  • astra j nesline ait versiyonu tanıtıldı. 4 adet benzinli, 3 adet dizel motor seçeneğine sahip olacak aracın boyutları 4,658;1,814;1,476 mm, aks aralığı ise 2,685mm.

    http://media.opel.com/…6_06_astra_sports_sedan.html

    niye önden fotoğrafı yok bu aracın diyordum, nedeni tüm serinin makyajlanmış olmasıymış.

    http://media.opel.com/…/06_15_new-astra-family.html
  • yeni neslinin tanıtılmasıyla birlikte diğer astra versiyonlarının da makyajlanmasına vesile olan otomobil.

    profilden bir insignia* kadar olmasa da, düzgün bir çizgiye sahip, ayrıca uyumlu hatlarla aracın bütününe uygun bir arka tasarımı var.

    http://www.worldcarfans.com/…l-astra-sedan-revealed
hesabın var mı? giriş yap