• opelin vectra şasisi üzerinde ürettiği, sonradan üretimden kalkan, güzel görünümlü fakat onun dışında bir özelliği olmayan spor coupe
  • (bkz: calibra)
  • 1997 yılından beri üretilmeyen opel'in spor modeli
  • bir alman otomobil üreticisi olan opel'in, oldukça başarılı olan orta sınıf modeli vectra*'nın ilk jenerasyonunun kendisini kanıtlamış altyapısını da kullanarak; 89-97 seneleri arasında ürettiği, coupe formlu efsanevi otomobil.

    arkaya doğru alçalan kubbemsi tavanlı zamanının ötesindeki tasarımıyla beğeni toplamış; pek çok gencin gönlünde taht kurmuştur. kama formlu burnunun ve ilerici tavan tasarımının bir getirisi olarak; aerodinamik katsayısı 0,26 cw.dir; kanımca en dikkat çekici özelliği de budur.

    motor ailesi vectra'dan tanıdıktır:

    2,0 lt. 116 hp (c20ne)
    2,0 lt. 16v 150 hp (c20xe) (yerini 2,0 lt. 16v 136 hp'lik x20xev motora bırakmıştır)
    2,5 lt. 24v 170 hp (c25xe) (yerini 2,5 lt. 16v 170 hp'lik x25xe motora bırakmıştır)
    2,0 lt. 16v turbo 204 hp (c20let)

    2,5 lt.'lik versiyon ülkemizde pek bilinmez. sanırım ithal edilmemiştir o dönemde. ama 150 hp'lik 16v ve 204 hp'lik turbo "kırmızı kapaklı" motorların yeri bir başkadır.

    yine ülkemizde pek bilinmese de neredeyse tüm modeller için otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemi opsiyon alınabiliyordu. öte yandan 2,0 lt. turbo motorlu versiyon sadece 4 tekerlekten çekişli ve 6 ileri şanzımanla sunulmaktaydı.

    ayrıca (bkz: opel calibra turbo 4x4)
  • astra coupe'nin (güya) yerini almaya çalıştığı ama yeri asla doldurulamayacak model
  • 1.8 litre: 115 hp
    2.0 litre: 150 hp
    2.0 litre, turbo: 204 hp

    güç üretir. arabanın en büyük özelliği aerodinamik tasarımı sayesinde sağladığı düşük sürtünme katsayısı ve başarılı yol tutuşudur. turbo versiyonu haricindeki modeller opel vectrada kullanılan motorların birebir aynısıdır. (vectra 1.8 ve vectra gt)
    1.8 litrelik versiyonu türkiyede bulunmamaktadır.

    turbo versiyonunu diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise 4 çeker olmasıdır, hepsinin iç dizaynı ufak tefek farklılıklar dışında neredeyse opel vectra gt ile aynıdır. kullanımı çok zevkli olan bu araba üretim bantlarından 1996 senesinde kalkmıştır ve yerini 2001 de üretimi başlayan selefi opel astra coupe a bırakmıştır.

    temiz bir ikinci calibra bulabilmek bütün calibra severlerin hayalidir fakat pek mümkün olmayan bu hadise arabanın ikinci el piyasasındaki değerini etkilemiştir.
  • şöför yan camından kolunu kelebek camına* çarpmadan çıkartmak için özel kol hareketleri teknikleri geliştirmek, kendi kendine -mengene gibi- gittikçe gerginleşen emniyet kemerine rağmen nefes alabilmek için dalgıç ciğerlerine sahip olmak gereken opel marka otomobil.
  • bugün kırmızı renkli, 2,0 lt 16v 136 hp'lik motorlu, tahminen 1996 model, tertemiz bakılmış, yıpranmamış ve tamamiyle orjinal* bir modelini yolda gördüğüm ve bir kez daha hayran hayran bakakaldığım otomobillerin güzeli.

    temiz bi tane bulunsa alınır mı? alınır..
  • herhangi bir konfor problemi olmayan, tek garipsenen ozelligi cam acma kapama dugmelerinin yeri olan guzel araba..

    (bkz: ssgnin arabalari)
  • özcan denizin hayatını anlatan ve yakında cıkacak olan filmde de gözlerimize carpan (kıpkırmızı renkte) güzel opel modeli...
hesabın var mı? giriş yap