• yaratıcı türk zekasının ürünü olarak 2003 yılında piyasaya sunulan bu araç, 3 kapılı opel corsa'nın baz versiyonunun arka camlarının sacla kapatılması ve 1.7 litrelik turbo diesel motor konmasıyla ticari araç sınıfına sokulmuştur. bu sayede özel tüketim vergisi'nin %27'den %4'e düşmekte, halihazırda 27,8 milyara satın alınabilen bir corsa dizel, 15,9 milyara alınabilmektedir. arka koltukların bulunmadığı, abs, klima ve metalik rengin opsiyon olarak sunulduğu araca istendiği takdirde arka camlar ve koltuklar takılabilmekte, 7-8 milyar daha ucuza bir corsa dizel elde edilebilmektedir.
  • küçük işletmeler için düşünülmüş, pratik ve bir o kadar kullanışlı araç... arka sacların camla değiştirilip, arka koltukla tamamlanması hususu ise yaratıcı tüketici zekasıdır...*
  • yok satan araba
  • yanlış anlaşılmasın, yaratıcı türk zekası olan, zaten yurtdışında örnekleri olan binek otoları ticari van olarak satmak değildir. buna karar veren merci zaten türk değildir, zira opel türkiye'nin müdürü bir alman'dır.

    yaratıcı türk zekası olan, 1600 cc.nin üzerinde ve turbosu bulunduğu için yurdum vergi mevzuatına göre binek araçlarda deli gibi vergi ödenen verimli, güçlü ve ekonomik dti motorunun, aracı ticari olarak satın alıp dönüştürerek 8-10 milyar türk lirası daha ucuza elde edilmesidir. sonuçta ortaya çıkan aracın dış görünüşünü 3 kapı binek corsa'lardan ayıran tek fark arkasında yazan "1.7 dti" ifadesidir. şu sıralarda özellikle büyük şehirlerde ortalıkta gezinen 3 kapı corsa'ların tamamına yakını dönüştürülmüş dti'lardır.

    zaten devletimiz bunu engellemek için, 1 ağustos 2003 itibariyle ticariden bineğe dönüşümü yapılan araçlardan % 23 ötv farkını almaya başlamıştır. dolayısıyla bu tarihten önce satın alıp dönüşümünü yapmış kişiler aracı 21 milyar türk lirası civarına mal etmiş, şu sıralarda ikinci el'deki değeri 22-23 milyar türk lirası olan bir araca sahip olmuşlardır.

    vergi ile ilgili hükümetin çıkardığı yasalar bu aracı değil, 100-150 milyar liralık mercedes'le aynı miktar vergi alınan 300-400 milyar liralık ferrari'leri kapsamaktadır.
  • makyajlı modellerinin ithalatına başlanılmış olan, artık 1,7 dti yerine 1,3 cdti 70 hp ve 1,2 16v 75 hp'lik motorlarla ithal edilen otomobil...
  • fiyatına göre performansı muhteşem olan araç. öyle ki 1,7lik dti motoru ile hem yakıt tüketiminden böylesine tasarruf edip (en büyük rakibi palio'nun yarısı neredeyse) hem de yüksek sayılabilinecek motor gücünden böylesine faydalanabilmek pek hoş.
  • atikliği ve küçük bir araba olması nedeniyle hem trafikte rahat edersiniz hem de park etme problemi yaşamazsınız. özellikle yokuşlarda pek kalkış problemi yaşamazsınız. çok fazla sorun çıkartan bir araba da değildir. 1.3 litre hacimli turbo motoru sayesinde çok az yakar. tam bir şehir içi arabasıdır.
  • 6 ay önce aldığım ve bugün sattığım araba.
    asla alınmaması gereken arabadır, hem parçacıyla hem ustayla kanka olmak istemiyorsanız tabii.
    ilanlarda 300-400-500 bin km lerde görürsünüz hepsini 300 bin altı km olan çok nadirdir ona da binek ruhsatlarla aynı fiyatı istiyorlar yine bir cazibesi kalmıyor, 300 bin km üstü arabalarda da her bakım ağır bakıma giriyor.
    6 ay içinde sadece 10 bin km yaptım ve neredeyse 20 bin lira masraf çıkardı.
    400 bin triger değişimli ağır bakımı #141782486
    410 bin ön takım değişimli ağır bakımı #148227750
    daha cam-koltuk işletme + klima değişimi + far değişimi gibi bi ton masrafı vardı 6 ay içinde bi 20 bin lira daha masraf yapmamak için düşük fiyata elden çıkardım.
    4 yaşında 1.3 araba ile bu arabaya aynı mtv'yi ödersiniz.
    an itibariyle 2020 1.3 araba vergisi 813 tl bu arabanın vergisi 755tl yorum sizin...
hesabın var mı? giriş yap