• universitelerin isletme bolumlerinde okutulan uretim ile alakali , girdilerin uretimde kullanilmasindan uretilen malin musteriye dagitilmasina kadar planlamayi ogreten ders. *
  • türkçeye "işletme operasyonları yönetimi" şeklinde çevrildiğini duyduğum bir kavram.
    büyüklüğü ve faaliyet alanı ne olursa olsun her şirketin yaptığı 3 ana aktiviteden (pazarlama, muhasebe, operations management) birisidir, kökeni yöneylem araştırmasına, yani 2. dünya savaşı'nın sonlarına kadar giden yönetim kavramıdır.
  • mühendislik yönetimi (bkz: engineering management) yüksek lisans programında da yer alan bir endüstri mühendisliği dersi. jay heizer - barry render ikilisinin yazdığı operations management kitabı konuları güzel özetlemesi ve özellikle internet sitesinden (myomlab) edinilebilen çeşitli materyalleriyle (yazılımlar, video konu anlatımları, örnekler) şiddetle tavsiye edebileceğim bir kaynaktır.
  • marmara üniversite'sinde varol günyaşar tarafından verilen derstir. işletme öğrencilerini sanki endüstri mühendisliği okuyomuşçasına zorlar. ha sonuç elde var kocaman bir sıfır..
  • isletme dersi. "production and operations management" olarak da bilinir. zaten bayagi bi geyik ders iceren isletme bolumunun* "amanin hadi biraz sayisala kayalim" mantigiyla oys icin integral'e kasmis ogrencilere 1. dereceden denklem cozdurmeyi marifet sayan hocalar tarafindan verildigi gorulmustur.(bkz: emre berk)*
  • dort islem ve birkac temel istatistik bilgisinin yer aldigi problemleri ikina sikila cozmek zorunda oldugum, dersin anlam ve onemini jit uygulanmakta olan opel antwerp fabrikasini gezdigimde kavradigim, an itibari ile sinavina hazirlandigim mba programi dersim.
  • temelde işletmelerin ürün ve hizmet üretiminin organizasyonunu inceleyen işletme dersi.herşey karı maksimize etme amacı etrafında gelişir (ne kadar da ilginç değil mi?) ders olarak sıkıcı ve aşmış basit gibi gözükse de öğretilerinin iş hayatında uygulanabilirliği oldukça fazladır lakin. bazı konu başlıkları:
    -location
    -process design
    -aggregate capacity planning
    -inventory management
    -mrp(materials requirements planning)
    -jit(just-in-time planning and control)
    -quality control
    -tqm(total quality management)
    -scm(supply chain management)
  • varol günyaşar tarafından verildiğinde derslerin işlenişi ve sınavları çekilir olmayan bir çeşit çin işkencesi. sınavlar minumum 3 saat sürmekte fakat zaman sınırlaması olmaksızın ertesi gün güneş doğana kadar kalabilmenize izin verilesi bir sınav. tabiki öğrenciler bu işkenceye dayanamayıp sınavın 3.saatinde sınıftan ayrılmaya başlamaktadır.
  • japon terimlerini geyiğine kullanmayı çok sever. hadi kaizen-sürekli değişim, kanban
    anladık da muda (waste-atık) yazıp karıştırmanın ne anlamı var. atık her yerde atıktır.
  • endüstri mühendislerinin universitenin sonlarına doğru secmeli olarak alması gereken derstir. core endüstri derslerinden sonra, aslen isletme dersi olmasının da etkisiyle epey kolay geciyor, zorlanmadan a almistim.
hesabın var mı? giriş yap