şükela:  tümü | bugün
68 entry daha
  • nedenini, nasılını çok bilemiyorum, ben de burada yazılanları okuyorum, ama genel olarak üzücü bir haber olduğunu söyleyebilirim.

şöyle bir örnek vereyim. geçen eylül'de türkiye'deyken noise cancelling özelliğine sahip bir earbud (kulak içi kulaklık) almam gerekti. apple'ci değilim, samsung'a da sempatim yok, o kadar aradım taradım doğru düzgün bir nc/kulaklık bulamadım. xiaomi'nin falan eski püskü earbudlari vardi. bir de bilmediğim markalar. ekim ayında ny'a dönünce google pixel buds pro, soundcore a40, ve bir de 1more comfobuds mini aldım geldigim ilk hafta. hepsini de farklı şeyler yaparken kullanıyorum (koşuya a40, bazen uyurken 1more gibi).

şimdi aynı şey telefonlarda da geçerli. kişisel olarak gelmiş geçmiş akıllı telefonların en iyisinin oneplus 7 serileri olduğunu düşünüyorum. temiz, stabil, hızlı, ... efsane telefonlardı. halen de oneplus 7t kullanıyorum ve bence google pixel 7 pro'ya falan bin basar. oppo ile oneplus'ın organik bağları var. ben turkiye'de oppo reklamları görünce sevinmiştim. dedim belki de yakında oppo serilerine ek olarak belki oneplus ve iqoo serilerini de türkiye'ye getirmeye başlarlar. oneplus 7 serilerinden sonra bayağı bocaladi ama 11 serisiyle tekrar toparlamaya başladılar. ben böyle düşünürken görünen o ki oppo türkiye'den çekilmeyi planlıyor. ya da oppo gibi bir markanın türkiye'de fabrika açıp başarılı olamaması da inanılmaz birşey gerçekten.

kulaklık, laptop, akilli telefon, ses ve görüntüleme sistemleri, tabletler, akıllı yazma çizme cihazları, elektronik kitaplar, vesaire vesaire... 1 veya 2 iyi marka var memlekette, sonra gerisi çöp. türkiye ciddi anlamda kalitesiz, üçüncü sınıf ürünlerin ülkesi olmuş durumda. çeşitlilik hiç yok. koca telefon marketi apple samsung xiaomi tlc arasına sıkışmış vaziyette. kişi başı geliri 20 bin dolar seviyesine çıkarmadan zaten bircok şey hayal ama doğru kanun, vergi ve uygulamalarla bazı sorunların üstesinden gelmek ve çeşitliliği arttırmak da mümkün. doğru kanun ve uygulamaları şu anki hükümetten beklemek de zaten hayal ötesi. umarım türkiye tekrar bir hukuk ülkesi olmayı başarır da, doğru düzenlenen vergiler ile birlikte sony vesaire gibi markalar türkiye'ye yatırımlarla geri dönerler.
hesabın var mı? giriş yap