• (ozellikle sanal alemde) bir secenegi secerek herhangi bir aktiviteye onay vermek. orn: belli bir sanal dergiye uye olmak..

    genel olarak, etik kurumlar opt-in sunarlar. yani sizi otomatik olarak uye yapmak (sizi spam'e bogmak) yerine, sizin aktif onayinizi beklerler. kotu kizlar ise? (bkz: opt out)
  • izinli veri tabanı oluşturmada kullanılan bir terim. türkçe'de yol katetmeye, değişime uğramaya başlamıştır. örneğin "firmamızın kampanyalarından haberdar olmak istiyor musunuz?" sorusuna "evet" diyen kişi opt-in database'ine girer. aynı database'den çıkış ise (iptal) opt-out'tur.
  • şöyle de bir kullanımı vardır: bir yıldır kullanmakta olduğunuz bir servisin kullanım süresinin dolmasına 30 gün kalmıştır. servis sağlayıcıdan servisin dolma süresinin dolmak üzere olduğuna, servisin devamlılığı için servisin bitiş tarihinden 7 gün önce kredi kartından bir yıllık servis yenileme ücreti kesileceğine dair mail gelir. servis sağlayıcının internet sitesine girilir ve automatic renewal iptali yapılır. bu esnada durun yapmayın etmeyin, renewal'ı iptal etmezseniz size %25 indirim yaparız teklifi gelir. teklif kabul edildikten sonra şöyle bir mail gönderirler: success! your auto renewal! opt-in is intact.

    zamanı gelince ben kendim almak istiyordum sadece. durup dururken %25 indirim kazandım diye sevindirik oldum. ya da kazandığımı düşünüyorum da onlar yine boruyu döşüyorlar.
hesabın var mı? giriş yap