• bjk carsi'nin elemanlarindan birinin adi.. karsi komsu.
  • ne sefa ne sabo ne pepe metin
    alayi senin .... yesiiiin
    optik baskan sen cok yasa
    bu taraftar hayran sana.

    hayatini bjk'ye adamis,carsinin kurucularindan.
    ist un edebiyat fakultesi mezunu,tayini ankaraya
    cikinca besiktasin maclarini kacirdigi icin ogretmenligi
    birakmis sahsiyet.
  • annesi tarafından bile ayık vaziyetteyken görulmedigi iddia edilen besiktas tribun lideri

    (yillar sonra gelen edit: allah rahmet eylesin, ruhu sad olsun, duzgun insan)
  • sinifindaki cimbomlulara ve fenerlilere sifiri basip besiktaslilara 5 verdigi icin daha ilk senesinde ogretmenlikten atildigi rivayet edilen besiktas tribun lideri.

    5 yıl sonra, kendi anlattıklarıyla düzelteceğim;
    " ankara'nın ilçesi çubuk'ta, yatılı çubuk lisesinde bir süre öğretmenlik yaptım. sınıfa ilk girdiğimde, beşiktaşlılığımı gizleyerek, öğrencilerime hangi takımı tuttuklarını sordum. fener, galatasaray ve beşiktaş'ı sırasıyla sordum. beşiktaşlıları çok iyi tespit ettikten sonra beşiktaşlı olduğumu söyledim. ve tekrar beşiktaşlılara el kaldırmasını söyledim. bu kez eller biraz daha fazla kalktı. fakat kimlerin beşiktaşlı olduğunu tespit etmiştim. sonra öğrencilerime dönerek aynen şunları söyledim: "beşiktaşlı olanlara bir not fazla vereceğim, dörtse beş, beşse altı, fenerli ve galatasaraylılara ne bir fazla ne bir eksik not vereceğim'' dedim. bir de pazartesi günleri, beşiktaş yenilmiş veya berabere kalmışsa, kimse kesinlikle futboldan konuşamıyordu. konuşana kızıyordum ve dersleri de ağırlaştırıyordum. beşiktaş kazanmışsa, dersin ilk 20 dakikasını ders yapmadan futboldan bahsederek geçiriyordum. ama şuna inanın bütün öğrencilerim beni çok seviyordu. hepsiyle tek tek ilgileniyordum. çünkü, ben onların hem öğretmenleri, hem de anne ve babaları, sıra arkadaşları gibiydim. çoğuna ihtiyaçları olduğunda, para bile veriyordum. hepsini çok özlüyorum. sonuçta bir yıl öğretmenlik yapıp tekrar beşiktaş'ıma döndüm."

    huzur içinde yat...
  • üniversiteden mezun olduktan sonra ilk öğretmenlik ataması ankaraya çıkan ancak daha sonra beşiktaşın maçlarını kaçırdığı için öğretmenlikten istifa eden çarşının kurucularından ve en ilginç şahsiyetlerinden biri. kendisinin anlattığına göre, öğretmenliğe başladığı gün sınıfa girip öğrencilere "kimler fenerbahçeyi tutuyor ve kimler galatasarayı tutuyor" diye bir soru sormuş. bu iki takımdan birisini tutan öğrenciler heyecan içinde el kaldırmışlar. daha sonra kimlerin beşiktaşı tuttuğunu sormuş. tüm el kaldıran öğrencileri ve tuttukları takımları tespit ettikden sonra öğrencilere "beşiktaşı tutanların bu dersten çalışmalarına gerek yok sınıfı geçtiler ama diğerleri çok çalışmalılar" demiş. öğrenciler tabii bu olayı sıradan bir öğretmen öğrenci diyaloğu sanmışlar, ee nerden bilsin çocuklar öğretmenlerinin bjk çarşının kurucularından biri olduğunu. ama gerçek, ilk sınav- sözlü zamanı geldiğinde açığa çıkmış. gerçekten de beşiktaş taraftarı öğrenciler ellerini kollarını sallayarak ders geçmekteyken, diğer öğrenciler ecel terleri döküyormuş. ama tabii optik başkan sene sonu kendine yakışanı yapıp tüm sınıfı geçirmiş, gerci sene sonu olana kadar da sınıftaki galatasaray ve fenerbahçe taraftarı öğrenci sayısında hızlı bir düşüş olmuş:)
    iyi insandır, güzel bi abimizdir, beşiktaş da gördüğünüzde selam vermeden geçilemeyecek insanlardandır.
  • tribün kültüründe adı yiğitlik, fedakarlık , bilgi birikimi, paylaşım ruhu , ve saygı ile anılan bjk çarşı nın büyüklerinden olan insandır. eskilerden diğer tribün insanlarının da bildiği ve saygı duyduklarını dile getirmekten kaçınmadıkları güzel insandır.
    tribündeki etkisi bu bu karakterinden, tarihinden , gelenekten gelen güçtendir. birilerinin rüyalarında bile göremeyeceği bir etkidir onunki ve asla reklamını yapmamıştır bunun.

    şu an sevdasından uzaktır, ancak yeniden en sevdiklerine dönmesi ile karşılanması ona yakışır olacaktır.

    hadi hisset bu sesi optik başkan. eminiz şu an etfafında can kulağı ile seni dinleyen birileri vardır zaten..

    not:bi de millet sahada hindi gezdiriyo , tezahuratı da yanlış anlamışlar demek ki, bi de beceremiyolar inanmazsın, parayla adam tutmuşlar ...

    gel de millet bir baba hindi görsün.
  • bjk çarşı taraftar grubuna dahil befu topluluğunun önderi. optik başkan lakaplı mehmet ışıklar şu anda bolu mengen cezaevindedir.
  • vefat etmiş olan kişi.
  • bjk tribünlerinin vefat eden amigosu. bir dönem bjk çarşının kilit isimlerindendi...
  • vefat haberini alınca şok olduğum kişidir. oysa ne kadar hevesliydik 1 ağustos'ta yeniden tribünde olacaktın. ne yaptın be optik başkan. yetim koydun bizi. başımız sağolsun..
hesabın var mı? giriş yap