• türkiye'de yaşayan bir hayvan türünün insan gibi konuşarak sorabildiği bir soru. bir de bunlar genelde uzun boylu bir insana taparlar. bir kaç yüzyıla tamamen yok olmaları dileğiyle. (bkz: doğal seçilim)

    (bkz: 20 temmuz 2015 suruç canlı bomba saldırısı)
  • suruç'taki çocuklara yönelttiler ilk bu pisliği. doğru ya çocukların orada ne işi vardı? orası bu ülkenin toprağı değildi ya. ne işleri vardı?

    yetmedi, 10 ekim 2015'te ankara'da katledilenlere attılar pisliği. mitingte ne işleri vardı? düşünen insan miting mi yaparmış. hele barış isteyenlerin orda ne işi olabilirdi ki?

    ama o iki katliamda umarsızca bu soruyu sorabilen çomarların nedense sesleri 17 şubat'ta susuverdi. insanların orda ne işleri vardı diyemediler. diyebilirler miydi? insanlar işten mi çıkmasalardı?

    dün yani 13 mart'ta ankara'da katledilenler için bu soruyu sormanız da gerekmiyor mu sayın çok bilmiş faşistler?

    mesela kemal bulut oğlunu izlemeye gitmeseymiş, veya ozancan akkuş özel ders vermeseymiş de harçlığını çıkartmasaymış? peki ya düğün alışverişine çıkan anne adayı ya da sabah girdiği sınavdan sonra hava almak için arkadaşlarıyla çıkanlar?

    bu ülkede birilerinin şahsi ihtirasları uğruna birer birer, ucuzca can veriyoruz. birleşip hepimizin hayatı, huzuru ve güvenliği için sesimizi çıkarmamız gerekirken, orada ne işleri varmış sorularıyla insanlıktan çıkmanın alemi var mı?

    bence yok.
  • bir sığır beyanatı.

    sanane kardeşim, istediğim yerde gezerim, ister kadın halimle gece yarısı sokağa çıkarım.
    istediğim yerede giderim.
    sen benim güvenliğimi sağlayamadıktan sonra senin o koltukta ne işin var derler.

    tabi diyen der ama senin bir kulaktan girer öbür kulaktan çıkar.
  • her katliamda kulaklarımda yankılanan soru. bu soruyu en yakın arkadaşlarınızdan bile duyabiliyorsunuz. suruç'takilere bak hepsi pkk'lı, gezi'dekilere bak hepsi alevi, gar meydanındakilere bak hepsi kürtçü, sen önce dön de bir aynaya bak şerefsiz.
  • bu sorunun uygun ve haklı olduğu türden vakalara örnek:

    (bkz: kaçak gergedan avcılarını aslanların yemesi)
  • bu soruyu mağdur olan için sormaktan daha ahmakça bir durum olabilir mi diye düşünüyorum devamlı. empatik iletişim, ahlak ilişkisi, duygusal zeka kavramlarınin hepten sıfır olması lazım zira.

    kamusal alan zaten bir yerden bir yere gidilen bir yer, heskesçe paylaşılan ama kimseye ait olmayan, hedef değil araç, yol, güzergah. kamusal alanin da öyle sabah 8, akşam 5 mesai saatleri ile açılıp kapanması durumu da bulunmuyor.
    bu durumda esas soru, mağdur edenin orada ne işi varmış? çünkü onun amacı zaten avlanmak ve yaptığı fiili öncesinde planlamak üzerine. bu yüzden bu tip suçlar sonucunda yargı indirimi alan fail diye bir şey olmaması lazım net şekilde.
hesabın var mı? giriş yap