• (bkz: oral seks)
  • gereksizin de ötesinde gereksizlik abidesi ders.

    hani bazı konular için;
    ya bu gereksiz bunu sormaz hoca
    yok be olm bunu da sormaz heralde
    lan onu da sorarsa kalıverelim aq

    diye söylenirsiniz ya adeta bütün bu gereksizler toplanmış ve bu ders ortaya çıkmıştır.

    edit: üç yıldır aralıksız her vizesinden 37 aldığım ders.

    yıllar sonra gelen edit: yukarıdaki entry bir öğrenci tarafından yazıldı üst üste her sene bütünleme ile geçen antalya’nın yaz sıcağında..
    gereksiz diye yazılmış kesinlikle gereksiz değil. diş hekimliğinin en önemli alanı olabilir.
    çalıştıkça farkına varıyorum ki o kadar saçma teşhisler gördüm ki kamu ve özel hastanelerde anlatamam. o kadar saçma anamnezler alınıyor ki eski yeni hekim farketmiyor bifosfonat ne bilmeden mezun olmuş.
    eski bi hekime diyorsun yalnız bifosfonat kullanıyor “bi şey olmaz” diyor
    (güya tecrübesinden önemsemiyor)
    yeni mezun arkadaşa söylüyorsun “o ne” diyor.(hiç bilmeme)

    değerli akademisyenlere not öğrenciler soğutulmamalı, aksine derse teşvik edilmelidir.
  • oral diyince direk ben bir hoş oldum o bölüm en iyisidir
  • ağız içi ve dental hastalıkların teşhis ve tedavi planlanmasının yapıldığı, ilgili bölümlere yönlendirilen bölümdür. ilk muayene de denebilir. adsm lerde acil kliniğinde yapılır. dişin acili mi olurmuş olur, hasta ağrıyla gelir, ağrı kesici anestezi sonra da şu bölüme git şurdan randevu al denir ve yollanır.
  • diş hekimliğinin en gereksiz yandalları arasında açık ara birinci. danışmadan öteye gitmeyen anabilim dalı. sırf para yüzünden yüz tane yandal icat ettiler küçücük ağza . sonuç olarak bu bölüme gitmeyin, gidenleri uyarın. bitirince işsiz kalacaksınız ve yeni mezun sıradan dişçi ile aranızdaki fark 'uzman dt' olacak. kaynak çok yakın birisi..
  • oral diagnoz, diş hekimliğinde ağız hastalıklarının ve ağızda belirti veren sistemik hastalıkların teşhisi ve tedavi planlamasını üstlenmiş ana bilim dalıdır. ağız içinde sadece çürük dişler ve iltihaplı diş etleri karşımıza çıkmaz.
  • aslında çok bilgili olan diş hekimlerinin bulunması gereken bölümde, dus'ta(dişte uzmanlık sınavı) en düşük puan alanların tercih ettiği bir bölümdür. bunun sebebi kanımca diş hekimliğinin cerrahi bir alan olmasından kaynaklıdır. bana sorarsanız bu bölümün apayrı bir branş olması zaten tam bir saçmalıktır. ağız, diş, çene cerrahisi ile birleşmesi gereken bir bölümdür. diş hekimliğini bitirip muayeneden öteye gidemeyen bir bölüm aşırı mantıksızdır. zaten ağız kanserlerinin çoğunluğunu bunun uzmanlığını yapıp bitirenler değil, çene cerrahisinde uzmanlaşmış kişiler yakalarlar. ayrıca dünyanın en saçma da vize sınavlarına sahiptir.(bkz: durduk yere sinirlenmek)
    sınav sonrası edit : sıçtığımın ilk vizesinden de bir kere 60 alsam şaşıcam yeter artık be. 40 üstü alsam direkt göbek atarım şuracıkta net.
  • diş hekimliğinde teşhis oral diagnoz adını alır. ağız içi ve ağız dışındaki tüm problemleri belirlemek ve aralarındaki farkı ayırt etmek için bilimsel bilgileri kullanma sanatıdır aynı zamanda.

    iyi ve doğru bir dental tedavi, ancak doğru bir teşhisle mümkün olur.
  • önemli bir dal olmasına karşın öğrencilere eziyet ettirilmekte olan dus'un en düşük puana sahip uzmanlık alanı.
hesabın var mı? giriş yap