• öncelikle (bkz: psikoz) kısaca: gerçek dünyadan bağını koparmış, gerçekliği kavrayamayan, akli melekeleri yerinde olmayan için konulan bir tanı. bir tür ruh hastalığı.

    psikoz tanısı koyulan bireylerde; psikotik bozukluktanısı,bipolar bozukluk` ,
    şizofreni , depresif bozukluk, `anksiyete bozukluklar gibi bulgulara çeşitli değerlerde rastlanır. bu değerler, kişinin yaşı, cinsiyeti, öğrenim durumu, manevi durumu gibi hallerde aynı oranda seyreder. birbirine orantılı olur ve olmak zorundadır. eğer değerler yaş, cinsiyet, öğrenim ve manevi durumla ters orantılı ise, yani değerler birbirini tutmuyorsa, o zaman organik olmayan psikoz ( tamamlanmamış ) tanısı koyulur.

    aile dostumuzun oğlu bu sebeple hastanede 1 sene yatmıştı. taburcu ettiklerinde, raporunda tamamlanmamış organik olmayan psikoz tanısı koyulmuştu. yani daha açıklayıcı olursak, iyileşme şansının sıfır olduğu hastalar için genellikle kullanılır ve hastalar bu süreçte genellikle sakin olurlar. şiddet eğilimi göstermediklerinden dolayı, bazıları çalıştırılabilir, bazıları ise taburcu edilerek eve yollanır. bu hastamız da taburcu edilerek eve yollanmıştı. doktorlar bu tip hastalar için pek ümitli konuşmazlar. iyileşme evreleri pek azdır. hatta hiç yok denilebilecek kazar azdır.

    hastanın hiçbir gerçeklik algısı yoktur. 5 dakika sonra ne yediğini hatırlamaz. bir kere yaptığı görevi, 10'ar dakika arayla tekrar yapmaya kalkışır. yiyeceği yemeği kendi hayal dünyasında yemek olduğuna karar verdikten sonra yemeye başlar. yemek yeme süreci bazen 1 saati bulabilir. tuvalete gitmeyi unutabilir. çünkü bizim bildiğimiz gerçekliği kavrayacak durumda değillerdir.
  • haftalarımı içinde geçirdiğim hal, aldığım teşhis. korkunç bir dönemdi, sanrılar, halüsinasyonlar, paranoyalar, her nefesim ölümdü. nelere inandığımı nelerden korktuğumu söylesem bu nasıl buraya gelmiş yazıyor dersiniz. bazılarının sandığı gibi "aa ne güzel hayal dünyasında yaşıyor" bir durum değil yani. öyle olanı da vardır belki ama kişinin kendisine de ızdırap veren bir durum olabiliyor yani. psikoz geçti, beyninde çatırdamalar, sıkışmalar başladı bu sefer de. zor anam zor, psikolojik rahatsızlıklar hiçbir şeye benzemiyor, bacağımda pıhtı attı şişti üzerine basamaz oldum, acısı sikimde bile olmadı.
  • tüm mental hastalıklara yönelik bi destek ve memes grubumuz var. boomerlara, lgbt+fobiklere, ilaç, doktor ve psikiyatri karşıtlarına, mizah anlayışı olmayanlara ve kadın düşmanlarına göre bi grup değil baştan belirteyim.

    gruba anonim hesaplarla da katılabilirsiniz, gerçek hesabınızla facebook'un yeni özelliklerinden isimsiz paylaşımlar da yapabilirsiniz.

    grup üyelere özel bi gruptur. yani paylaşımları ve üyeleri sadece gruba üye olan kişiler görür.

    https://www.facebook.com/groups/psikiyatrikdestek
  • 10 yıldır başımda bela olan tanı.

    son derece sıkıntılı bir durumdur. hele biri size delidir deyip mahkemeye giderse ve bu kişi kız ise yandınız. psikyatristler tarafından adli süreçte eldeki subjektif dosyalara bakılarak bu teşhis konulabilir. haklı olduğunuz konuda haksız çıkarsınız, derdinizi anlatamazsınız. bu hastalıkta hastanın hastalığın farkında olmadığı düşünülür, bu da hastalığınızın olmadığını ispatlamakta sizi zorlar. kronik olması sebebiyle de kurtuluşunuz yok gibi. teşhis konduğu ay eve teşekkür belgesi getirmiştim, ailemde durumlar iyiydi, kendimi gayet iyi hissediyor, hastalığın negatif sendromları dahi yoktu. sadece o mahkeme sürecinden dolayı sinirliydim o kadar. anadolu lisesi öğrencisi olarak kaynaştırma eğitimi almışım iddialara göre. sonunda ne olur:

    -evlenmekte veya karşı cinse yaklaşmakta sorun çekersiniz.
    -lakabınız 46 falan olur.
    -askerlik yaptırmazlar, diyelim ki askere gidebildiniz, ben yedek subay ad. durumundayım, çürük çıkarmak için ellerinden geleni yaparlar (şu an bunu yaşıyorum)
    -okul okusanız bile iş bulamayabilirsiniz, gerçi kimse bulamıyor. memuriyet için engelli belgesi çıkartırsınız ki kronikse %80 dir bunun karşılığı.
    -yerine göre ister istemez dışlanırsınız.

    bu teşhis yüzünden ilaç kullanmak zorunda kaldım. ilacı bıraktıktan sonra okul başarım ve sosyalleşmede eski gücüme kavuşsam da halen istediğim seviyede değilim. bu süreçte iddia edilen atak sürecim de olmadı çok şükür.

    2 üniversite bitirmiş, yüksek lisansta tez aşamasında, 300 gün primi olan, c sınıfı iş güvenliği uzman sertifikası ve ehliyeti olan adamım ben. sizin yolunuzda gitmeyerek, herhangi bir problem yaşamadan bu süreci yaptım. 10 sene sonra niye başa döneyim. psikyatrist diyor ki tedavi görmesen okul okuyamazdın. emin misin?

    düzeltme: oran %65 değil %80 dir

    ikinci düzeltme: yakın zamanda olaya fetöcü dahlinin olduğunu, kaynaştırma eğitimi almadığımı iki resmi yazıyla öğrenmiş oldum. o dönem teşekkür aldığım için bu da teşhisi geçersiz kılar.
  • kendi başımızdan geçen kişisel süreçleri lütfen dogmatik koşullara bağlamayalım arkadaşlar, iyileşme umudu tedavisi olmayan bir hastalığı iyileştirmekte tek şans.............................
hesabın var mı? giriş yap