• özellikle düğünler için mekan süslemesi yapan firmaların genel adı.
  • araştırmaların sonucu en iyilerinden biri camlica davet organizasyon olan şirketler bütünü.
  • en iyiye olmasa da ikincilige pp production'in oynayacağı sirket tipi.
  • bunların en kazıkçısı ays organizasyon'dur
  • çevresi geniş, çok güzel sofra hazırladığına inanan, dekorasyon konusunda arkadaşları tarafından sürekli takdir edilen ve bu takdirler ile kendisine atfedilmiş zevkli kadın mareşal ünvanını taşıyan zengin kadınların canları sıkılmasın diye zengin kocaları tarafından açılan iş yerleri.
  • en başta düğünler olmak üzere; açılışlar, gala yemekleri, özel partiler gibi ayrıntılı şekilde planlanması gereken etkinliklerde devreye giren şirket.

    düğün sürecini ele alırsak, şirketin yapısına göre üç kuruşluk çiçeği koyup, plastik sandalyelere çarşaf geçirenleri olduğu gibi (genelde her köşebaşındaki çiçekçilerdir bunlar), mekanın tutulmasından menünün seçimine, şehir dışından gelen misafirlerin transfer ve konaklamasından davetiye, nikah şekeri, hediyelik, orkestra, afterparty, dj, fotoğraf-video, havai fişek vb. görsel uygulamalar, basınla ilişkiler, yaklaşık ortalama 50-60 parça çiçek arajmanı (30 masa, 10 yürüme yolu dersek, nikah masası, tak, sandalye korsaj vs...), sandalye çeşitleri, bistro ve loca grupları kurulumu gibi kalemlerden oluşan yaklaşık iki word sayfası tutan teklifler söz konusudur.

    evlilik aşamasına gelmiş, masraftan bunalmış suserlara püf noktası servisi yapabilirim.
  • bu işi yapan insanların sakin kalmaları imkansızdır.

    yani böyle bir şirkette çalışan bir kimsenin normal bir günü bile streslidir.

    sürekli bişiler uyumsuzdur ve değiştirilmesi, düzeltilmesi gerekir. bir yeri ayarlarsınız başka şey çıkar. koşturur durursunuz.

    bu insanların sakinleştiriciler, anti-depresanlar, uyarıcılar ve alkol kullanmaması mucizevi ki genelde kullanıyorlar bunlardan birini.
  • isteyen herkesin kurabileceği şirket.

    bu ara etrafa bakarsanız çiğ köftecilerle kapışacak sayıdadırlar.
    2 kişi kafa kafaya verip ertesi gün "happy organizasyon" "elma organizasyon" gibi sempatik isimler koyarak siz de bir organizatör olabilirsiniz. ihtiyacınız olan şeyler internet ve telefondur.

    ne bir diploma ne yabancı dil ne de bir iş tecrübesi olmadan artık siz de bir organizatör olursunuz hemen şu an isterseniz.

    bol kazançlar.
  • nefret ettiğim şirketler bütünü. içinizde organizasyon şirketinde çalışan varsa kusuruma bakmasın.

    ben bu düğün olayına kılım zaten. organizasyon şirketleri de düğünü düğün yapan unsurların başında geldiği için onlara daha çok kılım. bu zamana kadar düğünüm için altı tane firmayla görüştüm ve her yeni firmayla beraber düğünlerden daha çok nefret ettim.
    hepsinin olayı aynı arkadaş. masalara önce düz saten bi örtü, üstüne dantelli (şal desen, çiçek desen vs, istediğinizi seçiyorsunuz) bir örtü daha, masanın ortasına ya şamdanlı ya çiçekli bi obje, sandalyelerin arkasına bağlanan istediğiniz renkteki manasız organze tüller, gelin yolu süsleri, gelin yolu halısı (!), gazebo denen gerekesiz şeyin süsü püsü ve en önemlisi suplalar!

    her firma tabii ki de en iyi firma olduklarını, işlerini çok büyük titizlikle yaptıklarını, asla ve kat'a bizi üzecek bir şey yaşamayacağımızı, kendilerini diğer firmalarla kıyaslamanın bile onlara hakaret olacağını söylüyor. ben de sinirlerime hakim olup bundan önceki yüz firma da aynı şeyi söyledi şekerim dememeye çalışıyorum. ama biraz daha bu şirketlere maruz kalırsam, cici kız imajımı bozabilirim, zira daha fazla aleni yapaylığı kaldıramayacağım.

    ben size bu işin esasını söyleyeyim arkadaşlar. eğer çok paranız varsa, ve bu çok paranızı düğün süslemesi gibi manasız bir işe harcayınca içinize oturmayacaksa çalıştığınız firmanın çok da bir önemi yok. zira bütün firmalarda uygun fiyatlı şeyler çok dandikken, pahalı şeyler elbette çok havalı. o hep bahsettikleri "kusursuz" düğünü yaşamak istiyorsanız organizasyon şirketine yaklaşık onbeş bin tl kadar para bayılmanız gerekiyor. ama müsterih olun, pirensesler gibin evleniyorsunuz.

    bana en çok dokunansa bu kadar manasız şeyin bize anlatılışını dinlerken insanların yüzüne bunları çok saçma bulduğumu, suplasız da gayet yemek yenebileceğini, masanın ortasına dikilen şamdanların çok çirkin durduğunu, her yerde uçusan tüllerle aslında insanları mutlu edemeyeceklerini söyleyememem oluyor.
    kimsenin emeğini küçümsüyor değilim ama işte beni asıl delirten de bu zaten. hiç gereği olmayan bir sürü ıvır zıvır için insanlar oturup saatlerini harcıyor, yok peçetelere kurdale bağlıyor filan, ve bu hiç gereği olmayan şeyler için eşşek yüküyle paralar harcanıyor. üstelik bütün bunlar dünyanın en manalı işi ciddiyetiyle yapılıyor, olmazsa olmaz gibi bir hava estirilerek yerine getiriliyor.

    ciddi manada insanların gerizekalı olduğunu düşünüyorum ve bu dünya bana hitap etmiyor. ama ne yapalım, bir şekilde yaşamak zorundayız. yine de organizasyon şirketlerinin şu açıdan haklarını yiyemem; çok misafirperverler. her gittiğimiz firmada birkaç bardak su, birer türk kahvesi ve birkaçer bardak çay içmişizdir. tüm organizasyon şirketi çaycılarına selam olsun! o iç boğan dükkanlarda bir tek sizi sevdim!

    ekleme: aman aman gelen bir mesaj üzerine hemen bir ekleme yapayım. şu entiriden gerizekalı dediğim kişilerin organizasyon şirketi çalışanları olduğunu düşüneniniz filan oluyor, üzülüyorum. gerçi çoğu entirimde düğün olayının manasızlığını ve komikliğini vurguluyorum, ondan sebep her entiride de belirtip badileri kusturmayayım diyorum da neticede herkes badim değil, ve tek bir entiriden yanlış sonuçlar çıkarılabilir.
    benim gerizekalıca bulduğum şey; bu zihniyet. sonuçta organizasyon şirketleri kendi kendilerine ortaya çıkmadı, beğeniliyorlar ki varlıklarını sürdüyorlar. işte bu beğeni, bu mekan süslemesiyle kendisini kraliyet ailesine mensup sanma tripleri bana gerizekalıca geliyor. ki günümüz düğünleri, bunun haricinde pek bir varlık gösteremiyor. herkes, birbirinin aynı olan süslemelerle, kendini özel ve farkli hissediyor. zaten ben normalde de insanların kendisini özel ve farklı zannetmelerini komik buluyorum. her neyse. neticede belirtmek istediğim; bana gerizekalıca gelen şey, şirket çalışanları filan değil, bütün bu zihniyet. neitcede adamlar ekmeklerinin peşinde. hani onların herkese çektiği "sizin düğününüz çok farklı ve çok güzel olacak, siz çok özelsiniz" ayağından sebep onları suçlayamam. zira karşılarındaki herkes bunu duymak istiyor ve bu bana biraz komik geliyor. ama olsun canım, evet hepiniz çok farklsınız. öperim.
  • çok güzel
hesabın var mı? giriş yap