• 1930 larin sonuna dogru freudcu psikolog wilhelm reich tarafindan kesfedilmis temel kozmik enerji turu. wilhelm reichin calismalarinin yasaklanmasi yuzunden hakkinda cok az sey bilinen dogru kullanildiginda bitkileri hizli buyuten* doga olaylarini kontrol edebileceginiz * kanseri iyilestirdigi iddia edilen, teorik olarak kilometrelerce uzaktan bile kainata yayacaginiz bir takim titresimler vasitasiyla bir insani oldurebileceginiz enerji turu. buyu gibi birsey.
  • orgazm enerjisi.
  • william reich laboratuar çalışmalarında orgazm kuramını biyolojik açıdan temellendirmek için ugrasir, deneyleri sonucu buldugunu one surdugu şeye “bion” adını verir. ve bunu her turlu canlı maddenin çekirdegini olusturan islevsel birim ve cansızlıktan canlılıga geçişte ilk evre olarak tanımlar. (bkz: omnipotent)

    sonucta sayın reich, canlılardaki yasam enerjisinin, o güne dek bilinmeyen biyolojik-fiziksel etkileri olan bir tur elektrik enerjisi oldugu savıyla bu enerjiye “orgon” adını verir

    reich’e gore "orgon enerji"si güneşten gelir, atmosferde bulunur ve solunum yoluyla bedene girer. mavi renktedir, gokyuzunun ve denizlerin mavi gozukmesinin nedeni orgon enerjisidir. orgon enerjisi insandaki psiko-cinsel islevin de temelidir.

    reich'in bu savı, dogu ezoterizminde tantrik ve yoga tradisyonunu animsatabilir biraz zorlarsak;

    tantrik edebiyatta prananın kaynagı gunestir. prana ise yasamsal enerjidir. gunes bu enerjiyi ve daha bir çok enerjiyi gunes sistemine dagıtır ve insanlar da atmosferden bu enerjiyi solurlar gunes (solar) prana insanın uyanık halini hukmeder, erkeklik ve dısa yonelik özellikleri artırır.

    ancak bu benzetmenin reich’in savından ayrildigi nokta solar prananın degil, lunar prannanın renginin mavi olmasidir. her iki prana (gunes ve ay) birbirini tamamlar ve ikisi birlikte cinsel islevin temelini olusturur.
  • ayrica orgon, moliere'in din ve saray yobazlarıyla dalga geçtigi tartuffe adli oyununda yer alan bir karakterdir.

    iskocya'da da erkeklere verilen bir isimdir. orgonun 'orgazm enerjisi' olmasiyla iskoclarin bir baglantisi olmasi ihtimali pek de kuvvetli degildir fikrimce. eger oyleyse iskoclarin etek giymelerinden kaynaklanan onyargilari gözden gecirmek gerekecektir.
  • wilhelm reich tarafından, tüm canlılarda ve doğada bulunduğu ve kanser gibi hastalıklarda fazlaca etkin olduğu söylenen enerji türü. bilimine orgonomy adını verilmiş ve tedavi süreci "orgone theraphy" olarak adlandırılmıştır. bazı çevirilerde dirimsel enerji olarak geçer.

    http://skepdic.com/orgone.html
  • orgon enerjisi wilhelm reichin doğanın yaratıldığı enerjiye veya doğadaki yaratıcı güce verdiği admış.
    kaynak:
    http://www.orgonomy.org/faq.html
  • fda yasağı ve fbi müdahalesi sonucunda kahraman haline gelmiş bir şarlatanın (wilhelm reich) öne sürdüğü, kendi ve takipçilerinden başka kimsenin ortaya koyamadığı enerji türümsü.

    " ...unlike sir isaac newton, reich was not willing to stand upon the shoulders of giants. he stood only as high as his own experiences would allow, and from this low perch imagined himself to be a lone eagle soaring higher than any other man had ever reached."
  • (bkz: orgonit)
  • wilhelm reich tarafından bilimsel olarak kanıtlanamamış enerji. (bkz: pseudoscientific)
hesabın var mı? giriş yap