• home office, home schooling gibi konular zaten vardı. ama bu son yaşanan olayların ardından bu konuların daha da önem taşıyacağını ve büyük bir dijital devrime yok açacağını düşünüyorum.
    belki devlet kurumları/hükümetler bile home-office kavramına daha sıcak yaklaşacak ve buna ilişkin düzenlemeleri yapacaktır.
  • öğretmen ihtiyacı artacağı için üniversite kontenjanları da azalacaktır ve bu sayede puan yükselecek kalite de doğru oranda artacaktır
  • olmayan gerekliliktir. okul sadece matematik, fizik öğretilen bir yer değildir. çocukların sosyal ihtiyaçları nasıl giderilecek. biz küçükken mahalle arkadaşlarımız olurdu.yine de asıl arkadaş kaynağımız okullar oldu. şimdi kimse çocuğunu cesaret edip sokağa çıkaramıyor. bu çocukların sosyal beceri geliştirebildikleri yerler okullar ve kurslar. hem öyle salgın korkularınıza da çare olmaz okulların kapanması. okullar insanların toplu halde bulundukları tek yer değil çünkü.
  • mantıklı.. memlekette öğretmenler dışında tüm memurlar (ben de dahil) bir şekilde evden çıkmak zorunda kaldığına göre, biz virüsten kırılıp gittiğimizde onlar bayrağı devralır, böylece sorun kökten çözülür.
  • biri demiş ki, birinnin babası biyologmuş onu öğretmiş annesi fizik öğretmiş. haklısın kardeş herkesin babası biyolog. babası pezevenk olan ne öğretecek, garson olan ne öğretecek? 2020 yılında hala görüyoruz ki o ülkemizi ekşi sözlük’ten ibaret sanan kendince eğitimli düşüncesizler mevcut. işte örgün eğitim bu yüzden şart. hiçbir şekilde tüm olanaklar eşitlenmediği sürece okul kapatılamaz.
  • ne istediğinize dikkat edin, çünkü gerçek olabilir. o zaman geldiğinde, öğretmenleri suçladığınız herşeyin sorumluluğunu alırsınız. sizce kaç aile, çocuklarının eğitimiyle yakından ilgileniyor. kaçı işten geldikten sonra, çocuklarının ödevlerini ve ne öğrendiklerini takip ediyor. peki kaçı okulda ne yaptıklarını soruyor. eğer uzaktan eğitimin çocuğun önüne internet bağlantılı ekran koymakla yapıldığını sanıyorsanız, büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. uzaktan eğitim için, aile elini taşın altına koymak zorundadır. çocuklarının çalışma saatlerini belirleyip, takip etmek ve ne öğrendiklerini tespit etmeleri gerekiyor. ama çocukları internetle başbaşa, kendi hallerini bırakacaksanız, elde ettiğiniz sonuçlarda, kendinizden başkasını suçlayamazsınız.

    son bir soruda daha, atölyenizdeki pahalı ekipmanları, uygulama yapmamış ve sadece youtube'deki videoları izleyerek öğrenmiş birisine emanet eder misiniz? cevabınız hayır ise bu çocuklar nerede uygulama yapacaklar.

    jetgiller çağında yaşamıyoruz ve teknoloji mucizevi bir çözüm değil.
  • bakın işte mevcut sistemin eseri olan okuduğunu anlamayan insanları görebiliyoruz bu başlıkta. ben yukarıda yazmışım sosyalleşmek için bilim, sanat, spor kursları olacak geziler olacak çocuklar bunlara daha fazla zaman ayırabilecek diye adamlar anlamıyorlar mı okuduğunu, yoksa okumadan mı entry giriyorlar. herkes zengin değilmiş internet gitmeyen köyler varmış ta yine okumamışlar entryi. veli sadece tablet veya laptop alacak. onu alamayana da zaten kaymakamlılar falan verecek yazdım. interneti meb sınırsız eba ya girecek şekilde verecek yazdım. zaten şimdi dünya kadar masraf ediliyor okul forması, defteri, kaynak kitabı, servisi, yemek masrafı var babam var. yok anlamıyorlar. ya da okulu çocuk bakım evi olarak düşünüyorlar. sabah bırakıp kendileri işe gidecek ya.
    edit: internet olmayan köyler için de meb uydu interneti kurabilir altyapı olmasa bile. zaten baz istasyonları artıyor internet çekmeyen köy %1 bile yoktur.
  • kaybolan yillarim icin tazminat istiyorum. bir sikime yaramadiklari gibi gerzeklerin arasinda resmen eziyet cektim. gunde 8 saatimi gencligimi caldi orospu cocuklari. topunuzun anasini sikeyim. bunlari kaba bulan ilik gotlu senin de soyunu sikeyim. ben burada cocuklar gencliklerinde hapis yasiyorlar diyorum sen bunu kaba buluyorsun az bile.

    esek yukuyle okul okuyan cocuklarin universite sinavinda cikardiklari netler 3'u 5'i gecmiyor aferin orospu cocuklari.
  • işte çok övdüğünüz sistemin nasıl çalıştığına dair, iyi bir örnek.(bkz: online egitim esnasinda kufreden ogrenci) bunun yüksek öğretimde geçtiğini düşünürseniz, ilk ve orta öğretimdeki yansımalarını, siz hayal edin.
  • katıldığım fikirdir. eğiimin büyütüldüğü kadar önemli olmadığı açıkça ortaya çıktı son dönemlerde. ülkemizde lise terk bir esnaf varandaşımız onlarca yıl master yapanlardan çok daha iyi kazanıyor ve saçma düşüncelerle depresyona girmek yerine mutlu mesut devam ediyor hayatına. dünyada da ustaların profesörlere göre çok daha gerekli olduğu anlaşıldı. eğitim belli bir noktadan sonra pranga artık insanlar için.
hesabın var mı? giriş yap