• prof. dr. orhan atalay.

    ardahan göle doğumlu ilahiyatçı. kars imam hatip lisesi mezunu. atatürk üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi. 12 haziran 2011 seçimleri için ardahan'dan 1. sıradan aday gösterildi. (adalet ve kalkınma partisi)
  • memleketi ardahan'da akp-chp çekişmesi süreceğinden seçilip seçilmeyeceği bugün belli olacaktır.
  • akp'nin kızılcahamam toplantısında rte'den, “ilahiyat profesörüyüm diyorsun, ama sen daha benim ne dediğimi anlayamamışsın” şeklinde fırça yiyen profesör milletvekili.
  • (bkz: bilinç ve put) isimli bir kitabı vardır. modern tanrılarımız, tapınmalarımız ve de tapınaklarımız hakkında yazmıştır.
  • https://twitter.com/…tatus/1134684837825196033?s=19

    yenikapıda yapılan teravih namazını eleştirmiş akp mv.
  • ilahiyat mezunu ama türk dili ve edebiyatı okumuş gibi türkçe hakkında laflar etme cürreti gösteren bilgisiz bir profesördür. neymiş efendim, "harf devrimi bin yıllık tarihimizle ilgili bağımızı kopartıyormuş"!

    eyy, orhan atalay denen şahıs! iyi oku buraları. birincisi, türk tarihi bin yıllık değildir, çok daha köklüdür.

    ikincisi, bin yıl önceyi bırak 600 yıl öncesinde bile uygur alfabesi kullanıyordu bu millet. kutadgu bilig'in herat nüshasına bakarsan bu gerçeği öğrenirsin. o zaman da arap harfleri mi engeldi?

    üçüncüsü, türkler bugüne kadar çok çeşitli alfabeler kullanmışlardır, yani biz elin arabıyla karşılaşmadan önce de yazıp çiziyorduk. hatta kağıdı ve matbaayı araplardan yüzyıllar önce türkler kullanıyordu. türkler, içlerinde çeşitli varyasyonları da bulunmasıyla birlikte sırasıyla; göktürk alfabesi, uygur alfabesi, arap alfabesi, kiril alfabesi, latin alfabesi kullandı. senin o "arap alfabesi" diye kutsadığın alfabenin kökenini hiç araştırdın mı? "hangi uygarlıktan geliyor" diye baktın mı? ben sana söyleyeyim: fenikelilerdir. yani yahudi kökenli bir alfabeden türemiştir; tıpkı latin, kiril, yunan, ibrani alfabeleri gibi.

    dördüncüsü, latin harflerine geçiş kararı, 1926 bakü türkoloji kurultay'ında, hemen hemen tüm türk devletleri tarafından alınmış bir karardır. atatürk, türkiye'yi temsilen fuat köprülü'yü görevlendirmiştir. bu kurultaydan iki yıl sonra, yani 1928'de kazakistan, kırgızistan da dahil olmak üzere türkiye, latin alfabesine geçmiştir. azerbaycan'ın latin alfabesine geçişi 1919 yılında olmuştur. azerbaycan, ilk latin alfabesine geçen türk devletidir fakat ilk latin alfabesini kullananlar ise azerbaycan türklerinden önce balkanlarda yaşayan gagavuzlardır. bugün ise latin alfabesine geçiş, türk devletleri arasında tartışılmayan bir konudur.
  • 13 nisan 2021’de şu ifadeler ile bir tweet atmış:

    “peygamberimiz* göbekli birisine göbeğini işaret ederek, ‘bu, burada değil de başka yerde olsaydı senin için daha iyi olurdu’ dedi. acın hâlini anlamak ve yoksul ile paylaşmak maksadını da içeren oruçlarımızın kabulü dileğiyle.”
  • nihayet akp cenahından da bir ses geldi. yarım yamalak eksikte olsa bir şeyler demiş.
  • chp milletvekili sırrı atalay'ın torunudur.
hesabın var mı? giriş yap